Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Οι Βοργίες - iShow.gr
Οι Βοργίες (The Borgias)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σειρά
Αστυνομική
Δραματική
Ιστορική
Είδος
Ιστορική δραματική σειρά αμερικανικής παραγωγής 2011-2013
Διάρκεια
50'
Συντελεστές
Κύκλοι
1
2
3
Με αθέμιτα μέσα, δολοπλοκίες και την πολύτιμη βοήθεια του γιου του Cesare, ο Rodrigo Borgia ανακηρύσσεται Πάπας Αλέξανδρος 6ος.. Δεν προλαβαίνει όμως να χαρεί για τη νίκη του όταν διαμάχες ξεσπούν μέσα στην οικογένεια.. Ο γιος του Cesare αρνείται να τον υπηρετήσει ως Καρδινάλιος τη στιγμή που ο μικρότερος του αδερφός θα γίνει ο αρχηγός των παπικών στρατευμάτων. Η μόλις 12 ετών αδερφή τους Lucrezia αποκτά αρκετή δύναμη μέσα στην οικογένεια και παραγκωνίζει τη μητέρα Vanozza.
Εναντιώσεις για την εκλογή του Πάπα, επίσης, ξεσπούν και από τους Καρδινάλιους Della Rovere και Orsini.
Σε ένα συμπόσιο ο Cesare πολύ έξυπνα ενορχηστρώνει μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πατέρα του με σκοπό να κατηγορήσει τον Orsini. Για να τα καταφέρει προσλαμβάνει έναν πληρωμένο δολοφόνο, τον Micheletto, του οποίου οι υπηρεσίες θα είναι πολύτιμες μιας και θα προσπαθήσει να εξαφανίσει κάθε απειλή για την οικογένεια Borgias.
Ο Πάπας Αλέξανδρος εγκαθιστά την καινούρια του ερωμένη, Giulia, στο παλάτι του πρώην Καρδινάλιου Orsini. Το σώμα των Καρδιναλίων έχει διαχωριστεί σε αυτούς που είναι υπέρ του και σε αυτούς που καταδικάζουν τις πράξεις του. Μιας και η θέση του, όμως, εξαρτάται από τους ψήφους τους, αποφασίζει να δημιουργήσει νέες θέσεις και να βάλει εκεί ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, όπως ο Cesare. Παρόλα τα μέτρα που έχει πάρει ο Πάπας, ο Καρδινάλιος Della Rover θα προσπαθήσει να τον ρίξει από τη θέση του...θα βάλει μία υπηρέτρια να καταθέσει ότι έχει δει τη νέα ερωμένη του Πάπα, Giulia, να χρησιμοποιεί τα υπόγεια περάσματα και να μπαίνει κρυφά στα διαμερίσματά του. Έχοντας υποψίες για τις πράξεις του Della Rover, ο Cesare θα στείλει τον Micheletto να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Καρδιναλίου και να αποκαλύψει τα σχέδια του...
Η Ιερά Εξέταση ξεκινά στην Ισπανία και η Βασίλισσα Ισαβέλλα απέλασε όλους τους Εβραίους, ο Πάπας Αλέξανδρος το θεώρησε μια καλή ευκαιρία για να βγάλει χρήματα και έτσι τους άνοιξε τα σύνορα της Ρώμης έναντι αδράς αμοιβής. Η Lucrezia έχει φτάσει σε ηλικία γάμου και τώρα ο Πάπας θέλει να εκμεταλλευτεί και αυτή τη συγκυρία ώστε ο επικείμενος γάμος της να έχει πολιτικά οφέλη. Αλλά ποιος είναι ο επίδοξος γαμπρός? Μία ευκαιρία παρουσιάζεται όταν ο Σουλτάνος της Τουρκίας στέλνει στην Ρώμη τον αδερφό του, Πρίγκιπα Djem. Ο Πάπας όμως συνειδητοποιεί ότι ο Πρίγκιπας θα του αποφέρει περισσότερα οφέλη νεκρός παρά ζωντανός, έτσι βάζει τον πληρωμένο δολοφόνο Micheletto να τον σκοτώσει και αποφασίζει ότι καλύτερος γαμπρός για την Lucrezia είναι Giovani Sforza.
Στο μεταξύ, ο Καρδινάλιος Della Rovere στρέφεται για βοήθεια στην εκθρόνιση του Πάπα στον εκκεντρικό βασιλιά της Νάπολης. Όταν γλιτώνει από μία απόπειρα δολοφονίας που έγινε σε δημόσια λουτρά τον διώχνουν από την Νάπολη λόγω της ταραχής που δημιούργησε, έτσι τα σχέδια του να «κατεβάσει» τον Πάπα ακυρώνονται.. προς το παρόν.
Η μέρα του γάμου της Lucrezia πλησιάζει και αυτή ζητά από την Giulia να την βοηθήσει στις ετοιμασίες. Η χαρά της όμως μετριάζεται όταν πληροφορείται ότι λόγω του ταπεινού παρελθόντος της η μητέρα της απαγορεύεται να παρευρεθεί στην τελετή. O Cesare στέλνει έναν κατάσκοπο να
παρακολουθήσει τις κινήσεις του Della Rovere στην Φλωρεντία, πληροφορείτε ότι ο Καρδινάλιος ζήτησε από την ισχυρή οικογένεια των Μεδίκων να αφήσει να περάσουν ανενόχλητα τα γαλλικά στρατεύματα από τα εδάφη της με σκοπό να κατακτήσουν την πολυπόθητη πόλη της Νάπολης.
Η μέρα του γάμου της Lucrezia έφτασε, η λαμπρότητα της τελετής κατέληξε σε παρωδία και τα πράγματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο Cesare αποφασίζει να συνοδεύσει τη μητέρα του στον χώρο της δεξίωσης. Η πράξη αυτή προσέβαλε βαθιά τον Giovanni Sforza και αποφασίζει να ξεσπάσει τον θυμό του στην αθώα νεαρή γυναίκα του, Lucrezia.
Η Lucrezia προσπαθεί να συνηθίσει στη νέα της ζωή με τον άγριο και βίαιο σύζυγό της και βρίσκει καταφύγιο και παρηγοριά σε έναν νεαρό σταβλίτη τον Paolo. Ο Πάπας Αλέξανδρος πνιγμένος από τις ενοχές που πάντρεψε την κόρη του μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη καλεί τον Καρδινάλιο Ascania Sforza και του ζητά να εξασφαλίσει την καλοπέραση της Lucrezia στα χέρια του ξάδερφού του. ο Cesare βρίσκεται ερωτευμένος με την Ursula, γυναίκα ενός πανίσχυρου βαρόνου και αυτού που πρόσβαλε την μητέρα του στο γάμο της Lucrezia. Ο έρωτας πρωταγωνιστή στην ζωή των Borgias. Η Lucrezia βάζει τον νεαρό εραστή της να σαμποτάρει τη σέλα του αλόγου του συζύγου της προκαλώντας την πτώση του και το σπάσιμο του ποδιού του, έτσι εξασφάλισε αρκετές νύχτες ηρεμίας. Ο Cesare τυφλωμένος από έρωτα και με τη βοήθεια του Micheletto προκαλεί σε μονομαχία τον άντρα της Ursula και τον σκοτώνει! Είναι η πρώτη φορά που σκοτώνει κάποιον με τα ίδια του τα χέρια ..και δεν θα είναι η τελευταία..
Ενώ ο Giovanni είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι από τραυματισμό, η Lucrezia είναι ελεύθερη να απολαύσει την παθιασμένη σχέση της με τον νεαρό σταβλίτη Paolo. Εν τω μεταξύ, η σχέση του Cesare με την Ursula δέχεται μεγάλο πλήγμα όταν η Ursula ανακαλύπτει ότι ο Cesare είναι αυτός που σκότωσε τον άντρα της. Παρά τις προσπάθειες του Cesare να της εξηγήσει ότι το έκανε γι 'αυτήν, η Ursula δεν δείχνει να πείθεται και αποφασίζει να κλειστεί σε μοναστήρι.
Ο Καρδινάλιος Della Rovere φτάνοντας στη Γαλλία, λεει εν ολίγοις στους Γάλλους πως αν εισβάλλουν στην Ιταλία και καθαιρέσουν τον Πάπα Αλέξανδρο θα τους στηρίξει να κατακτήσουν τη Νάπολη. Ο βασιλιάς της Γαλλίας Κάρολος είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση του Della Rovere.
H απάντηση του Αλεξάνδρου στη γαλλική απειλή είναι να συμμαχήσει με τη Νάπολη παντρεύοντας τον νεότερο γιο του Joffre με την αισθησιακή πριγκίπισσα Sancia.Ο Juan ενώ έχει χτυπήσει τον άντρα της Vanozza θανάσιμα βγαίνει όλο και περισσότερο εκτός έλεγχου και όταν ο Αλέξανδρος
του αναθέτει την οργάνωση του γάμου του Joffre με την Sancia, θέτει σε κίνδυνο την όλη συμφωνία και σαμποτάρει τον γάμο κάνοντας σεξ μαζί της.
Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Ο γαλλικός στρατός όντας πολύ πιο δυνατός από τον Ιταλικό, μπαίνει στα ιταλικά εδάφη και πολιορκεί την πόλη Lucca. Ο Della Rovere αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο φρικιαστικός είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην αγαπημένη του πατρίδα. Ο βασιλιάς Κάρολος της Γαλλίας ξέρει ότι ξεκινώντας με μια νίκη θα ακολουθήσουν και άλλες και δείχνει να έχει δίκιο καθώς σύντομα καταρρέει και το Μιλάνο. Ο πάπας Αλέξανδρος στέλνει την Giulia να μάθει ό,τι μπορεί από την Lucrezia. H Giulia μαθαίνει ότι η νεαρή Lucrezia είναι έγκυος και καταλαβαίνει ότι το παιδί που περιμένει δεν είναι του συζύγου της. Μαθαίνοντας ότι ο Giovanni είναι έτοιμος να αυτοπαραδοθεί στη γαλλική πλευρά, η Giulia πείθει την Lucrezia να φύγουν. Στο μεταξύ, η Sancia και o Juan συνεχίζουν την ερωτική ζωή τους. Ο Cesare συναντάει την Ursula η οποία έχει κλειστεί σε μοναστήρι και προσπαθεί να την προσεγγίσει, οι προσπάθειες του όμως είναι μάταιες διότι η Ursula δείχνει να εμμένει στην απόφαση της. Στο Μιλάνο, η ιδιοφυΐα Leonardo da Vinci παρουσιάζει τα σχέδια του για τον πόλεμο στον βασιλιά Κάρολο και στον καρδινάλιο Della Rovere, λέγοντας: «Υπάρχει μια ομορφιά στην σκέψη μιας τέτοιας αγριότητας, η καταστροφή ....».
Mε τη βοήθεια του Paolo, η Lucrezia και η Giulia καταφέρνουν να αποδράσουν με τα άλογα τους από το κτήμα Giovanni Szforza, όμως ενώ κατευθύνονται προς την Ρώμη συλλαμβάνονται από το Γαλλικό στρατό. Στο Βατικανό, ο Αλέξανδρος εναποθέτει τις τελευταίες του ελπίδες στον Juan και στον ολιγάριθμο στρατό του. Ο Cesare αναγκάζεται να επισκεφθεί έναν οίκο ανοχής για να συναντήσει και να «μαζέψει» τον Juan ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και μεθυσμένος. Ο ματαιόδοξος Juan οδηγεί τον στρατό του στο πεδίο μάχης για να αντιμετωπίσει τον βασιλιά Charles, όμως οι δυνάμεις του Γαλλικού στρατού είναι εμφανώς ανώτερες και έτσι συνθλίβουν τον στρατό του Juan με ευκολία. Στο μεταξύ, η Lucrezia αφού μαγεύει τον Γάλλο βασιλιά χρησιμοποιώντας την ομορφιά και την εξυπνάδα της, καταφέρνει να τον πείσει να σταματήσει την μάχη πριν καν ξεκινήσει. Ο Πάπας βλέποντας τον κίνδυνο να καταφτάνει, προετοιμάζεται να συναντήσει τον Γάλλο βασιλιά ο οποίος έχει σκοπό να τον εκθρονίσει και να τον φυλακίσει.
Όλα φαίνεται πως έχουν χαθεί. Ο παπικός στρατός έχει ταπεινωθεί και οι καρδινάλιοι, τους οποίους ο Πάπας εμπιστευόταν, πηδούν σαν τα ποντίκια καθώς «το πλοίο βυθίζεται». Μοναδικό όπλο του Πάπα πλέον η ευστροφία του και η ευσέβειά του. Ντυμένος με ταπεινά ράσα μοναχού προσεύχεται και την ώρα της προσευχής τον επισκέπτεται ο βασιλιάς της Γαλλίας. Ο Βασιλιάς Charles δείχνει να εμπνέεται από το Βατικανό και τον Πάπα και αποφασίζει να μην αμφισβητήσει την ιερότητά του. Έτσι, συμφωνούν να στεφθεί βασιλιάς της Γαλλίας και της Νάπολης μέσα στο Βατικανό. Προς απογοήτευση του Della Rovere o Βασιλιάς Charles αφήνει
την Ρώμη άθικτη και βαδίζει προς τον πραγματικό του στόχο που είναι η Νάπολη. Ο Cesare κάνει μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων του Della Rovere με τον Πάπα αλλά οι προσπάθειες δεν πιάνουν τόπο. Ο Della Rovere λέει χαρακτηριστικά «όσο ζω θα είμαι αντίθετος με τον Πάπα, η άποψή μου αυτή θα πεθάνει μόνο όταν πεθάνω και εγώ». Η Lucrezia χωρίζει από τον Giovanni Sforza τον οποίον αναγκάζουν να ταπεινωθεί «ομολογώντας» ότι ο γάμος του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω «ανικανότητάς» του. Τέλος, η Lucrezia γεννάει ένα αγοράκι και έτσι ένας νέος Βοργίας έρχεται στον κόσμο...
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz