Αναζήτηση
Οίνος ο αγαπητός - iShow.gr
Οίνος ο αγαπητός
Κύκλοι
1
1
2
Η εκπομπή επιστρέφει στην Κρήτη και μαθαίνουμε τις ντόπιες ποικιλίες που δίνουν τους οίνους ΠΟΠ Πεζών. Επισκέπτεται οινοποιεία στα Πεζά και στο Αλάγνι και κάνει βόλτα στις πολύχρωμες Αρχάνες.
Το ταξίδι ξεκινά από τη Νεμέα. Γνωρίζουμε το αγιωργίτικο. Επισκεπτόμαστε την οινοποιία Σκούρα, τον αμπελοοινικό φιλόσοφο Θανάση Παπαϊωάννου και το κτήμα Παλυβού. Τέλος, ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης παρουσιάζει τον 'Καραγκιόζη οινοποιό', σ' ένα σπάνιο ντοκουμέντο.
Ταξιδεύουμε στη Μαντινεία για να γνωρίσουμε το μοσχοφίλερο και επισκεπτόμαστε το κτήμα Τσέλεπου. Παίρνουμε άλλη μια γεύση από Νεμέα στο κτήμα Ρεπάνη. Συνομιλούμε με τον Πρόεδρο των Σομελιέ Ανδρέα Ματθίδη, αλλά και με τον Δρ Μίλερ, τον αμερικανό αρχαιολόγο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη Νεμέα.
Βοιωτία. Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ταξιδεύουμε στη Βοιωτία. Στους πρόποδες του Ελικώνα, η μαγευτική κοιλάδα των Μουσών, έχει ιδανικό μικροκλίμα για αμπελοκαλλιέργεια και μια οινική ιστορία χιλιάδων χρόνων.
Κρήτη - Β' Μέρος. Eπισκεπτόμαστε το κτήμα Ζαχαριουδάκη, το παραδοσιακό αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας Agreco Farm και το οινοποιείο Στραταριδάκη.
Η εκπομπή επισκέπτεται μια ακόμα περιοχή της χώρας μας με οινική ιστορία που έχει τις ρίζες στην αρχαιότητα και ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, που ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Εδώ είναι το βασίλειο του Ροδίτη.
Βοιωτία. Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ταξιδεύουμε στη Βοιωτία. Στους πρόποδες του Ελικώνα, η μαγευτική κοιλάδα των Μουσών, έχει ιδανικό μικροκλίμα για αμπελοκαλλιέργεια και μια οινική ιστορία χιλιάδων χρόνων.
Η εκπομπή ταξιδεύει στους αμπελώνες της κεντρικής Εύβοιας όπου καλλιεργούνται ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, που εδώ έχουν βρει ένα πρόσφορο έδαφος.
Στο τρίτο επεισόδιο ταξιδεύουμε στην Σαντορίνη. Γνωρίζουμε τις λευκές ποικιλίες σταφυλιού του νησιού: το ασύρτικο, το αθήρι και το αηδάνι και επισκεπτόμαστε τα οινοποιεία Αργυρού, Μπουτάρη και Βενετσάνου. Τέλος, καταρρίπτουμε το μύθο 'Όσο πιο πολύ αλκοόλ τόσο καλύτερο το κρασί'.
Γνωρίζουμε τις ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού του νησιού: το μαντηλάρι και το μαυροτράγανο. Επισκεπτόμαστε τα οινοποιία SantoWines και Σιγάλα και το μουσείο οίνου του Κουτσογιαννόπουλου. Καταρρίπτουμε το μύθο: Το θολό είναι κακό;
Γνωρίζουμε τις ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού του νησιού: το μαντηλάρι και το μαυροτράγανο. Επισκεπτόμαστε τα οινοποιία SantoWines και Σιγάλα και το μουσείο οίνου του Κουτσογιαννόπουλου. Καταρρίπτουμε το μύθο: Το θολό είναι κακό;
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στα Μεσόγεια και εκεί γνωρίζουμε το Σαββατιανό. Επισκεπτόμαστε το κτήμα Παπαγιαννάκου, μιλάμε με τον Δήμαρχο Κορωπίου Δημήτρη Κιούση και μία κυρία της οινοποίησης, την Άννα Κοκοτού. Καταρρίπτουμε το μύθο: Το χρώμα είναι τεχνητό.
Η εκπομπή ταξιδεύει βορειοδυτικά, στους πρόποδες του Πάικου, στη γραφική Γουμένισσα, μια από τις ζώνες ΠΟΠ του πολυδυναμικού ξινόμαυρου, που εδώ παντρεύεται με την τοπική νεγκόσκα, παράγοντας τον οίνο ΠΟΠ Γουμένισσα.
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στα Μεσόγεια και εκεί γνωρίζουμε το Σαββατιανό. Επισκεπτόμαστε το κτήμα Παπαγιαννάκου, μιλάμε με τον Δήμαρχο Κορωπίου Δημήτρη Κιούση και μία κυρία της οινοποίησης, την Άννα Κοκοτού. Καταρρίπτουμε το μύθο: Το χρώμα είναι τεχνητό.
Ταξιδεύουμε στη Δράμα και εκεί γνωρίζουμε το Merlot και το Syrah. Επισκεπτόμαστε τα κτήματα Παυλίδη, Κώστα Λαζαρίδη και Τέχνη Οίνου και συνομιλούμε με τους οινολόγους τους. Καταρρίπτουμε το μύθο για την 'αξία του παλαιού βαρελιού' στη ζύμωση του κρασιού.
Ταξιδεύουμε στη Δράμα και εκεί γνωρίζουμε το Merlot και το Syrah. Επισκεπτόμαστε τα κτήματα Παυλίδη, Κώστα Λαζαρίδη και Τέχνη Οίνου και συνομιλούμε με τους οινολόγους τους. Καταρρίπτουμε το μύθο για την 'αξία του παλαιού βαρελιού' στη ζύμωση του κρασιού.
Ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ταξιδεύει στον Αχινό Φθιώτιδας και επισκέπτεται το La Tour Melas, ένα κτήμα με αέρα γαλλικού Chateau, που παράγει λίγες και εκλεκτές φιάλες. Το ταξίδι συνεχίζεται στα Γίαλτρα Αιδηψού, ενώ τελευταίος σταθμός το Παλιούρι Καρδίτσας στους πρόποδες των Αγράφων.
Από τη Νάουσα στη Ραψάνη γνωρίζουμε το ξινόμαυρο. Στο Γιαννακοχώρι Νάουσας επισκεπτόμαστε το κτήμα Κυρ Γιάννη και συζητάμε με το Στέλιο Μπουτάρη, ενώ στη Στράτζα το κτήμα Χρυσοχόου, μιλάμε με τη Νανά Χρυσοχόου. Ο Περικλής Δράκος, της οινοποιίας Τσάνταλη, μας πάει για ένα αξέχαστο Wine Adventure.
Από τη Νάουσα στη Ραψάνη γνωρίζουμε το ξινόμαυρο. Στο Γιαννακοχώρι Νάουσας επισκεπτόμαστε το κτήμα Κυρ Γιάννη και συζητάμε με το Στέλιο Μπουτάρη, ενώ στη Στράτζα το κτήμα Χρυσοχόου, μιλάμε με τη Νανά Χρυσοχόου. Ο Περικλής Δράκος, της οινοποιίας Τσάνταλη, μας πάει για ένα αξέχαστο Wine Adventure.
Το ταξίδι αρχίζει από τα Μετέωρα και τη Ράξα Τρικάλων για τσίπουρα και καταλήγει στην Όσσα του Λαγκάδα για ούζο! Επισκεπτόμαστε το Κτήμα Θεόπετρα, της οικογένειας Τσιλιλή, που πρώτη εμφιάλωσε το τσίπουρο. Με τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο συζητάμε για τα μυστικά της απόσταξης και όχι μόνο.
Το ταξίδι αρχίζει από τα Μετέωρα και τη Ράξα Τρικάλων για τσίπουρα και καταλήγει στην Όσσα του Λαγκάδα για ούζο! Επισκεπτόμαστε το Κτήμα Θεόπετρα, της οικογένειας Τσιλιλή, που πρώτη εμφιάλωσε το τσίπουρο. Με τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο συζητάμε για τα μυστικά της απόσταξης και όχι μόνο.
Το ταξίδι αρχίζει από τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου εκεί γνωρίζουμε τη μαυροδάφνη και τον ροδίτη αλεπού και μαθαίνουμε για τη σταφίδα. Επισκεπτόμαστε στο Αίγιο το κτήμα του Άγγελου Ρούβαλη, στην Πάτρα τις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αχάια Κλάους και στο Κορακοχώρι Ηλείας το κτήμα Μερκούρη.
Το ταξίδι αρχίζει από τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου εκεί γνωρίζουμε τη μαυροδάφνη και τον ροδίτη αλεπού και μαθαίνουμε για τη σταφίδα. Επισκεπτόμαστε στο Αίγιο το κτήμα του Άγγελου Ρούβαλη, στην Πάτρα τις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αχάια Κλάους και στο Κορακοχώρι Ηλείας το κτήμα Μερκούρη.
Το ταξίδι μας ξεκινάει από την Επανομή, όπου ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου μας μιλάει για το οινοποιείο του και μας ξεναγεί στο Μουσείο Οίνου. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε πώς ταιριάζουμε το κρασί με κάθε γεύμα και καταρρίπτουμε το μύθο 'Της Μέθης της Αλλαγής'.
Ο οινολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θάνος Καραθάνος μας εξηγεί τι είναι το τσίπουρο. Tαξιδεύουμε στον φημισμένο για το τσίπουρό του Τύρναβο και μαθαίνουμε για τη μακρά ιστορία του εθνικού μας αποστάγματος.
Στο σημερινό επεισόδιο θα ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των φυσαλίδων. Θα γνωρίσουμε ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά, θα μιλήσουμε για τον τρόπο παραγωγής τους αλλά και τις διαφορές τους από τη μεγάλη κυρία της Καμπανία.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια και θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά.
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551