Αναζήτηση
Τοπικές κουζίνες - iShow.gr
Τοπικές κουζίνες
Κύκλοι
1
1
Στη σκιά του όρους Μπέλες, μια νέα οικονομία με πολλές ευκαιρίες κι άλλες τόσες νόστιμες εκδοχές, ξετυλίγεται σ' ένα τοπίο που ελάχιστα θυμίζει την Ελλάδα όπως την είχαμε στο μυαλό μας έως τώρα.
Οι 'Τοπικές Κουζίνες' μας ξεναγούν στα μυστικά της καλλιέργειας, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μοναδικού, λεπτόφλουδου σύκου της Κύμης, μας το μαγειρεύουν γλυκό και αλμυρό, παραδοσιακό και μεταμοντέρνο, μέσα από δύο οικογενειακές ιστορίες που ξετυλίγονται στην ανατολική Εύβοια.
Η εκπομπή ανηφορίζει στα πανέμορφα αλπικά δάση της Βόρειας Πίνδου για μανιταροκυνήγι με μια παρέα φανατικών μανιταροσυλλεκτών. Τα 1.000 και πλέον είδη άγριων μανιταριών στην περιοχή είναι δημιουργία, αλλά και οικονομική διέξοδος για αρκετούς.
Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό των Πρεσπών, που έχει ανακηρυχθεί Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους. Ο παραγωγός Βασίλης Αναστασίου, μας ξεναγεί σε όλα τα στάδια και τα μυστικά της παραγωγής των ντόπιων φασολιών. Γνωρίζουμε επίσης την δραστήρια κοινωνία που ψαρεύει, εκτρέφει άλογα και μελίσσια.
Η εκπομπή ταξιδεύει στη σκιά του Ταΰγετου, στην πεδιάδα του Ευρώτα, και κάνει στάση στις Αμύκλες και στα 15.000 στρέμματα του λακωνικού πορτοκαλεώνα. Μαθαίνουμε τα μυστικά του πορτοκαλιού και τις ποικιλίες του, τις διαδικασίες τυποποίησης και χυμοποίησης του.
Η εκπομπή ταξιδεύει στην 'περικαλλέα λίμνη' του Ομήρου, στον μεγαλύτερο ελληνικό υγρότοπο, τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Εδώ που παράγεται το 'χρυσάφι της λιμνοθάλασσας', το πιο σπάνιο και πιο πολύτιμο απ' όλα τα ελληνικά προϊόντα, το ΠΟΠ αβγοτάραχο του Μεσολογγίου.
Η εκπομπή ταξιδεύει στη Ζαγορά του Πηλίου και στον συνεταιρισμό τους, που έκανε διάσημο το στάρκιν, το μήλο της περιοχής και παρουσιάζουν όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το μήλο που έχει χαρακτηριστεί ΠΟΠ από το 1996.
Σε μια κρυμμένη και καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα στα 840 μέτρα, βρίσκεται, απομονωμένη και αγέρωχη από τον 6ο μ.Χ. αιώνα, η Καστάνιτσα. Το κάστανο είναι συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου, αποτέλεσε για αιώνες τη βασική δραστηριότητα των κατοίκων του και μεγάλωσε πολλές γενιές.
Οι 'Τοπικές Κουζίνες' ταξιδεύουν στη Μεσσηνία, αναζητώντας τα μυστικά της κορωνέικης ποικιλίας, που παράγει το περισσότερο αλλά και το πιο διάσημο ελαιόλαδο.
Ταξιδεύουμε στα γραφικά Ίρια του Αργολικού Κόλπου. Η εύφορη, επίπεδη κοιλάδα παράγει το 80 τοις εκατό της ελληνικής αγκινάρας από το 1952, τότε που η παραγωγή της ντομάτας αντικαταστάθηκε από τη νέα καλλιέργεια της αργίτικης ποικιλίας, που ταίριαξε καλύτερα με το κλίμα και το νερό της περιοχής.
Η εκπομπή ταξιδεύει στη Νάξο, αναζητώντας την κτηνοτροφική της παράδοση, την ιστορία και τη γεύση του αρσενικού, της ΠΟΠ γραβιέρας και της μυζήθρας. Ο Γιώργης με την οικογένειά του μας ξεναγεί σ' ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο και η μαμά Κυριακή θα μας δείξει πώς γίνονται τα διάσημα ναξιώτικα τυριά.
Η εκπομπή ταξιδεύει στη Νέα Πέραμο, που φημίζεται για τα νόστιμα κυδώνια της, αλλά και τα μύδια και γενικά τα φρέσκα της όστρακα. Θα μυηθούμε στα μυστικά της μυδοκαλλιέργειας, θα δούμε πώς ψαρεύονται τα όστρακα και θα απολαύσουμε μοναδικές συνταγές σε ψαροταβέρνα.
Πρωταγωνιστές αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ είναι οι παραγωγοί, οι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίοι μέσα από την καθημερινότητά τους ξετυλίγουν τις άγνωστες λεπτομέρειες για τα προϊόντα που ανυποψίαστοι αγοράζουμε στα νεομπακάλικα της πόλης.
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551