Ο Γουίλ βρίσκει έναν τρόπο για να εκδικηθεί τον Τζακ για όλες εκείνες τις φορές που τον έχει κοροϊδέψει για τα μαλλιά του. Την ίδια στιγμή, η Γκρέις είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως μπορεί να μεγαλώσει το παιδί μόνη της.
Η Γκρέις και ο Τζακ προσπαθούν να βοηθήσουν τον Γουίλ να ξεπεράσει τον χωρισμό του. Στο μεταξύ, βλέποντας πως η Κάρεν είναι ''δοσμένη'' στην ομάδα του μπέιζμπολ, η Γκρέις καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να την αφήσει ''ελεύθερη''.
Η Γκρέις και ο γείτονάς της δίνουν ακόμη μια ευκαιρία στο ειδύλλιό τους, μα ένα ατυχές περιστατικό θέτει σε κίνδυνο τη σχέση αλλά και την αξιοπρέπεια της Γκρέις. Παράλληλα, ο Γουίλ θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για τον Τζακ να ωριμάσει.
Όταν ο Λάρι ενημερώνει τον Γουίλ και την Γκρέις πόσο υψηλά είναι τα κριτήρια εισαγωγής στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους, ο καθένας πασχίζει να αποδείξει ότι το δικό του παιδί αξίζει πραγματικά τη θέση.
Ο Γουίλ και η Γκρέις αποφασίζουν να παρέμβουν όταν ανακαλύπτουν ότι η ανιψιά της Γκρέις βγαίνει με έναν αμφιφυλόφιλο άντρα. Παράλληλα, ο Εστεφάν επιτρέπει στον Τζακ να κοιμηθεί με κάποιον άλλο, ενώ ένα λάθος αναστατώνει την Κάρεν.
Η Μέριλιν επιθυμεί να γνωρίσει στην Γκρέις ένα ζευγάρι που ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το μωρό της. Στο μεταξύ, ένας ομοφοβικός παίκτης της ομάδας μπέιζμπολ προκαλεί προβλήματα στην Κάρεν... και μόνο ο Γουίλ μπορεί να βοηθήσει.