Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Φύλακες του γαλαξία 2 - iShow.gr
Φύλακες του γαλαξία 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Επιστημονική Φαντασία
Περιπέτεια
Δράσης
Είδος
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2017
Διάρκεια
136'
Συντελεστές
Υπόθεση
Με τις καταπληκτικές μουσικές του Awesome Mixtape #2 να παίζουν δυνατά, οι Φύλακες του Γαλαξία συνεχίζουν να ζουν την περιπέτεια στα όρια του σύμπαντος. Η αυτοσχέδια οικογένεια πρέπει τώρα να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλησιάζει η ώρα που το μυστήριο της καταγωγής του Peter Quill (Chris Pratt) θα αποκαλυφθεί. Οι παλιοί εχθροί γίνονται σύμμαχοι και αγαπημένοι χαρακτήρες από τα κλασικά Marvel κόμικς εμφανίζονται για να βοηθήσουν τους ήρωές μας. 
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η διαγαλαξιακή ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην πρώτη ταινία, επιστρέφει με μία επική, απόλυτα pop περιπέτεια με χιούμορ, πολλή μουσική (το Awesome Mixtape #2) και τον Peter Quill - γνωστό και ως Star-Lord- να σώζει ξανά το σύμπαν μαζί με τους εκκεντρικούς του φίλους, και κάποιους καινούριους, εξίσου εκκεντρικούς. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται και πάλι ο ταλαντούχος και γεμάτος ιδέες James Gunn, που υπογράφει και το σπαρταριστό σενάριο.
Πρωταγωνιστούν φυσικά οι καθιερωμένοι πια ως Φύλακες του Γαλαξία, φοβεροί και τρομεροί Chris Pratt (Jurassic World), Zoe Saldana (Star Trek Beyond), Dave Bautista (Spectre), ενώ ο Bradley Cooper (Joy, American Snipe) συνεχίζει να χαρίζει τη φωνή του στο αξέχαστο ρακούν Rocket, όπως και ο Vin Diesel τη δική του χροιά στη λιλιπούτεια εκδοχή του ανθρωποειδούς δέντρου-πλάσματος Groot. Τη γνωστή παρέα συμπληρώνουν οι εμβληματικοί Sylvester Stallone (Rocky, Creed) και Kurt Russell (The Hateful Eight). Οι Φύλακες του Γαλαξία 2 ακολουθούν τα χνάρια της αναπάντεχης επιτυχίας του πρώτου μέρους και φιλοδοξούν να χαρίσουν μια ακόμα απολαυστική, καταιγιστική εμπειρία στο φανατικό κοινό που δημιούργησαν…με την πρώτη!

Αναπάντεχοι (Αλλά σούπερ) ήρωες
Οι Φύλακες του Γαλαξία γεννήθηκαν το 1969 από το μυαλό των Arnold Drake και Gene Colan, ως μια ομάδα ηρώων του 31 ου αιώνα. Το κάθε μέλος ήταν ό,τι είχε απομείνει από το είδος του στο ευρύτερο σύμπαν. Η ταινία από την πλευρά της διαφέρει από κάθε άλλη ταινία με ήρωες της Marvel, καθώς είναι ομολογουμένως η πιο αντισυμβατική του είδους. Η μοναδική της ματιά και η ευστοχία της έκανε την πρώτη ταινία μια παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία, με το κοινό να ενθουσιάζεται με την αντισυμβατική ομάδα.
Ο παραγωγός Kevin Feige θυμάται πως, όταν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους συγκριμένους χαρακτήρες από τα κόμικς για να κάνουν μια Marvel ταινία στο διάστημα, δεν ήταν εύκολο να πείσουν τους αντιφρονούντες. Ακόμα μεγαλύτερο το ρίσκο όταν προσέλαβαν τον (τότε άγνωστο) σκηνοθέτη James Gunn, του οποίου όμως «η αγάπη για αυτού του είδους τις ταινίες, τα μικρά ζώα και τη μουσική, έκανε όλη τη διαφορά».
Το ρίσκο απέδωσε. Ο Gunn δεν ξεχνά την αντίδραση του κοινού όταν οι Φύλακες πρωτοεμφανίστηκαν στο πανί το 2014. «Ήταν μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία γιατί οι Φύλακες άγγιξαν πολλούς ανθρώπους» λέει ο Gunn. «Στο επίκεντρο της ταινίας, οι Φύλακες είναι μια ομάδα περιθωριακών που συνασπίζονται και βρίσκουν τον τρόπο να δουλέψει όλο αυτό. Νομίζω ότι αυτό αφορά πολλούς ανθρώπους. Ήταν φοβερό που νέα παιδιά έρχονταν να μου πουν ότι τους άρεσε η ταινία και ότι οι γονείς και οι παππούδες τους είχαν ενθουσιαστεί εξίσου. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι ικανοί να συνδέονται με όλες τις γενιές στον κόσμο από την Ταϊλάνδη και τη Νότιο Αμερική μέχρι το Λονδίνο». Υπό τους ήχους του Awesome Mixtape #2 η ομάδα μάχεται αυτή τη φορά για να μείνει ενωμένη, ενώ διασχίζει έτη φωτός για να λύσει το μυστήριο της καταγωγής του Quill.

Οι φύλακες…και οι άλλοι
Οι αξιαγάπητα δυσλειτουργικοί χαρακτήρες επιστρέφουν με νέα δυναμική. Η δεύτερη ταινία επικεντρώνεται στην έννοια της οικογένειας. Ο σκηνοθέτης εξηγεί σχετικά: «Στην πρώτη ταινία, μια ομάδα πλασμάτων είναι στο περιθώριο. Συνασπίζονται. Γίνονται οικογένεια. Τώρα πλέον είναι οικογένεια. Είναι πιο περίπλοκο, και πιο δύσκολο». 
Αυτό ακριβώς θα φανεί καθώς οι σχέσεις των χαρακτήρων ξεδιπλώνονται, με τον Peter Quill να είναι πλέον επικεφαλής και να αντιμετωπίζει ένα οικογενειακό θέμα που πρέπει να λύσει, να μάθει την πραγματική του καταγωγή. Εξηγεί ο Feige: «Στη δεύτερη ταινία συναντάμε τους Φύλακες λίγους μήνες μετά το τέλος της πρώτης. Βρίσκονται στη μέση μιας επιχείρησης - ευκαιρία για να γνωρίσουμε και νέους κακούς. Ο Yondu και η Nebula έχουν μεγαλύτερους ρόλους από την προηγούμενη ταινία, ενώ η σχέση μεταξύ Peter και Gamora βαθαίνει σταδιακά».
Ο Chris Pratt ενσαρκώνει ξανά τον ρόλο που τον έβαλε σε πρωταγωνιστική θέση στο σύμπαν της Marvel. Ο χαρακτήρας του Pratt, όπως επισημαίνει ο Gunn, «έχει πλέον έναν πιο ηγετικό ρόλο, είναι διάσημος στο σύμπαν και ο (πλέον σοβαρός) τίτλος του Star-Lord τον κάνει πιο υπεύθυνο. Στην πρώτη ταινία ασχοληθήκαμε με τη σχέση του Peter με τη μητέρα του. Στη δεύτερη ταινία η σχέση με τον πατέρα του και η πατρική φιγούρα στη ζωή του είναι το μείζον θέμα. Το επόμενο θέμα είναι, βέβαια, η τρομερή χημεία που έχει με την Gamora και πού θα καταλήξει η σχέση τους».
Η Zoe Saldana επιστρέφει στον ρόλο της μοιραίας Gamora που έχει κι αυτή τα οικογενειακά της θέματα, καθώς ο θετός της πατέρας είναι ο απόλυτος κακός Thanos και η αδελφή της είναι η Nebula. «Στην πρώτη ταινία, η Gamora ήταν καλή και η Nebula ήταν κακή» εξηγεί ο executive producer Louis D Esposito. «Σε αυτήν την ταινία μαθαίνουμε ότι το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο. Η Gamora ξεκινάει να συμφιλιώνεται με τους φόβους και την επιθετικότητα της, καθώς και με τη μικρή της αδερφή. Παρόλο που της σπάνε τα νεύρα, αγαπά όλα τα αγόρια γύρω της, αλλά δεν είναι σίγουρη για τη σχέση της με τον Peter και πού θα καταλήξει».
Ο Dave Bautista επιστρέφει στον ρόλο του σωματώδη, γεμάτου τατουάζ Drax. Είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας, εξίσου απειλητικός όσο και αξιαγάπητος, σε πλήρη άγνοια της εξωφρενικά αφελούς προσέγγισης που έχει για τη ζωή. «Νομίζω ότι το κοινό αγάπησε τον Drax γιατί τον ένιωσε» εξηγεί ο παραγωγός Jonathan Schwartz. «Παίρνει τα πάντα κυριολεκτικά και δεν έχει χιούμορ, που κάνει ό,τι λέει αστείο. Θα τον δούμε να εξελίσσεται και να κάνει ό,τι μπορεί για να μην είναι τόσο μονοσήμαντος. Δεν τα πολύ-καταφέρνει, κι αυτό του δίνει μια ακόμα διάσταση σε ό,τι κάνει». Ο Bautista εξηγεί χαρακτηριστικά ότι «ο Drax είναι το όχημα για το πνευματώδες και ελαφρά διεστραμμένο χιούμορ του Gunn».
Ο σκηνοθέτης, από την άλλη, ξέρει τον Rocket καλύτερα από τον καθένα καθώς όπως λέει ο ίδιος έχει κάτι από εκείνον. Ο Rocket είναι ένα ταλαιπωρημένο τερατάκι, με πολύ θυμό, τρομερή γενναιότητα, απίστευτη πλάκα, αλλά και αναπάντεχα συγκινητικές στιγμές, με την ιδιαίτερη φωνή του Bradley 
Cooper. Ο Cooper περιγράφει το χαρακτήρα ως «οσιομάρτυρα, που τώρα όμως έχει τη δική του κλίκα. Πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους, να τους πολεμήσει, αλλά και να εναρμονιστεί με την ομάδα». Έκλεψε την παράσταση στην πρώτη ταινία με τρεις λέξεις. I Αm Groot. Πρόκειται για το σοφό ανθρωποειδές δέντρο με τη φωνή του Vin Diesel. Μπορεί να έχει παράξενη εμφάνιση και περιορισμένα επικοινωνιακά εργαλεία, ο Groot όμως άφησε το σημάδι του στην καρδιά του κοινού παγκοσμίως με μόνο τρεις λέξεις. Είναι αξιόλογος σύμμαχος και πιστός φίλος, αυτός που κάνει την υπέρτατη θυσία και τελικά επιστρέφει ως Βaby Groot. Με τη φωνή του Diesel και πάλι, το μικρό Groot έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. «Δεν έχει αναμνήσεις από τον ενήλικα Groot και είναι μωρό» εξηγεί ο Gunn. «Είναι αξιολάτρευτο, αλλά έχει πολλά νεύρα. Οι υπόλοιποι αντιδρούν διαφορετικά στο Baby Groot. Ο Drax δεν τον συμπαθεί. Η Gamora τρέφει μητρικά αισθήματα προς το μέρος του και ο Quill σχεδόν αγνοεί την ύπαρξη του. Ο Rocket του φωνάζει πολύ, αλλά τον προστατεύει, τώρα που είναι ακόμα πιο μικρός από τον ίδιο».
Βασικός νέος χαρακτήρας (και τόσο, μα τόσο cool), o Ego, o χαμένος για δεκαετίες πατέρας του Peter Quill’s – κατά κόσμον Kurt Russell. Ένα πλάσμα…συμπαντικό, διαγαλαξιακός εξερευνητής και ο ίδιος, ψάχνει τον χαμένο του γιο για χρόνια, και βιώνει μέσα του ένα τεράστιο κενό. Ο Ego έχει ζήσει πάρα 
πολλές περιπέτειες και ο Russell ήταν ο τέλειος ηθοποιός για να τον ενσαρκώσει. Περιγράφοντας την εμπειρία του στην ταινία, ο Russell τονίζει «πως είναι τρομερά διασκεδαστικό να είσαι κομμάτι από αυτό του σύμπαν που δημιούργησε ο James Gunn».
Βοηθός του Ego είναι η Mantis, την οποία υποδύεται η Pom Klementieff. H Mantis είναι σημαντική προσθήκη στην ιστορία και…τα «βρίσκει» τρομερά με τον Drax, μια και οι δυο τους έχουν μια σχεδόν παιδική αθωότητα, αλλά και έχουν βιώσει αρκετό πόνο. Είναι εξωγήινη με στοιχεία εντόμων, και παρόλο που έχει μεγαλώσει ολομόναχη, η υπερδύναμή της είναι η ενσυναίσθησή της: ξέρει αμέσως τι νιώθουν οι άλλοι.
Ενώ η δεύτερη ταινία ξετυλίγει την περιπέτεια της αποκάλυψης του πραγματικού πατέρα του Quill, παρακολουθούμε και την ιστορία του θετού πατέρα Yondu, που παίζει ο Michael Rooker. «Ο χαρακτήρας του Yondu είναι πολύ σημαντικός» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Μου αρέσουν πολύ οι πολυσύνθετοι χαρακτήρες που είναι καλοί και κακοί. Ο Michael Rooker είναι ο καλύτερος σε τέτοιους χαρακτήρες γιατί δεν ξέρεις αν θα σου ρίξει μπουνιά ή αν θα σε αγκαλιάσει. Κάνει τον Yondu δυναμικό, αλλά και με ψυχή». Η σχέση του με τον Peter θα εξελιχθεί πολύ στη δεύτερη αυτή ταινία, και θα ανακαλύψουμε ότι νοιάζονται πραγματικά ο ένας για τον άλλο. 
Ο σκοτεινός κόσμος των Ravagers έρχεται στο προσκήνιο. Ενώ ο Yondu είναι ένας από τους πιο τρομαχτικούς Ravagers, το δεξί του χέρι, ο Kraglin, είναι ένας πιστός Ravager, τον οποίο υποδύεται ο Sean Gunn. «Μαθαίνουμε πολλά από τον Kraglin που καταλήγει να έχει μεγάλο ρόλο στη δεύτερη ταινία» λέει ο σκηνοθέτης James Gunn.
Για τον Kraglin και τους άλλους Ravagers, ο υποκινητής που τους ξεσηκώνει ενάντια στον Yondu είναι ο Taserface, μια απειλητική φιγούρα που είναι κακός μέχρι το κόκκαλο. Οι δημιουργοί κατέληξαν στον ηθοποιό Chris Sullivan για το ρόλο. Εκτός από τον Taserface, οι υπόλοιποι Ravagers που ξεχωρίζουν είναι ο Tullk, ένας από τους πιο στενούς φίλους του Yondu, τον οποίο υποδύεται ο Tommy Flanagan, Τον Ravager Stakar ενσαρκώνει ο θρυλικός Sylvester Stallone. Αυτή η προσθήκη είναι μια πολυαναμένομενη εμπειρία για το κοινό και οι δημιουργοί ήταν κατενθουσιασμένοι που συνεργάστηκαν με αυτό τον μύθο του Χόλιγουντ. «Το να σκηνοθετώ τον Stallone ήταν τρομαχτικό. Όταν ήμουν μικρός έτρεχα στην αυλή μου προσποιούμενος πως είμαι ο Ράμπο, ενώ έχω δει το «Ρόκι» τουλάχιστον 50 φορές». Ο ίδιος ο Sly λέει πως «η πρώτη μου σκηνή ήταν στο πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό σκηνικό που έχω δει ποτέ! Στα διαλείμματα δεν ήθελα καν να πηγαίνω στο τροχόσπιτό μου, καθόμουν και παρακολουθούσα όλα αυτά τα φανταστικά πλάσματα».
Ένας άλλος χαρακτήρας που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η ανταγωνιστική ετεροθαλής αδελφή της Gamora, η Nebula. Την υποδύεται η Karen Gillan ως μια πραγματικά σκληρή και ασταμάτητη τύπισσα που δεν θα δεχτεί τίποτα να μπει στον δρόμο της. Την ξανασυντάμε σε κακή κατάσταση, μόνη της και με πολύ μαζεμένο μίσος για όλους. Η σχέση της με τους Φύλακες ίσως τη βοηθήσει λιγάκι, αλλά στην καρδιά της η Nebula θα είναι πάντα…the bad guy.
Στην αρχή της δεύτερης ταινίας, οι Φύλακες έχουν μια αποστολή για την Ayesha, τη χρυσή αρχι-ιέρεια της γενετικά μεταλλαγμένης, τέλειας και αλαζονικής φυλής με το όνομα Sovereign. Για τον ρόλο της Ayesha, οι δημιουργοί διάλεξαν την καθηλωτική καλλονή από την Αυστραλία με το όνομα Elizabeth Debicki (The Great Gatsby, The Man from U.N.C.L.E), η οποία είναι πάνω από 1.90. Η χρυσή φυλή έρχεται σε αντίθεση με τους…ανοικοκύρευτους Φύλακες, παρόλα αυτά η Ayesha είναι κάπως γοητευμένη από τον Peter.
Η ταλαντούχα Laura Haddock συμπληρώνει το καστ καθώς επιστρέφει στον ρόλο της μητέρας του Quill, ως Meredith Quill.

Ένας απίστευτα πιστευτός κόσμος 
Παρόλο που η πρώτη ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία, η παραγωγή της δεύτερης μετακόμισε στα στούντιο Pinewood Atlanta – το στούντιο, με τις 18 διαφορετικές σκηνές του, είναι πλέον το μεγαλύτερο στην Αμερική εκτός Χόλιγουντ. Ο James Gunn είχε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το look της ταινίας, και αυτή περιλάμβανε όσο περισσότερα πραγματικά σετ μπορούσαν να φτιαχτούν. Εξηγεί: «Οι δεύτεροι Φύλακες του Γαλαξία ήταν δυσκολότεροι στην παραγωγή τους, γιατί έχουν περισσότερα σετ, αλλά λιγότερα μέρη που επισκεπτόμαστε. Οπότε όσον αφορά τους πλανήτες και τις τοποθεσίες που θα δούμε, τους δώσαμε όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσαμε». Συμπληρώνει ο παραγωγός Jonathan Schwartz: «θέλαμε οι κόσμοι που σχεδιάστηκαν για την ταινία να είναι αληθοφανείς, γεμάτοι πρακτικά στοιχεία. Πάντα σκεφτόμασταν τι είδους κοινωνίες υπήρχαν σε όλα αυτά τα μέρη που ο James σκαρφίστηκε».
Για τον σκηνογράφο Scott Chambliss, ένα από τα πρώτα και πιο πολύπλοκα καθήκοντά του αποτέλεσε το λημέρι της ιέρειας Ayesha, που κυβερνά τον πλανήτη Sovereign. «Ο πλανήτης αυτός είναι πολύ αυστηρός, μια 1950s, pulp εκδοχή της αισθητικής art deco – αλλά έπρεπε να είναι και εξαιρετικά όμορφος, μια και πρόκειται για το σπίτι ενός τέλειου είδους», εξηγεί ο Chambliss.
Εξίσου απαιτητικό και φαντασμαγορικό είναι το Eclector, το διαστημόπλοιο των Ravagers, φτιαγμένο σαν ένα τεράστιο παζλ έτσι ώστε η παραγωγή να μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει το 100% της κατασκευής. Άλλο ένα στοιχείο του κόσμου αυτών των ιδιαίτερων τύπων είναι ο πλανήτης Contraxia, μια ζούγκλα καλυμμένη από πάγο και χιόνι και φτιαγμένη από νέον. Πάνω στον πλανήτη, υπάρχει το Iron Lotus, στέκι των Ravagers, που θυμίζει μια «Νέα Υόρκη μετά την αποκάλυψη». Ήταν το αγαπημένο σετ του Sylvester Stallone.
Αντίστοιχα, η ενδυματολόγος Judianna Makovsky, σχεδίασε μοναδικά κοστούμια για την ταινία, 200 εκ των οποίων φτιάχτηκαν εξ΄ ολοκλήρου στο χέρι, όπως το ολόχρυσο ένδυμα της Ayesha και τα χρωματιστά ρούχα των Ravagers, εμπνευσμένα από την κουλτούρα των αμερικάνικων muscle cars (δίπορτα αυτοκίνητα με κινητήρες πολλών λίτρων). «Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει πόσο πολλή δουλειά έγινε με τα κοστούμια της ταινίας, όπως το συγκλονιστικά όμορφο, χειροποίητο χρυσό φόρεμα της Ayesha», λέει ο Gunn. Τα ρούχα της Mantis έγιναν πράσινα και ελαφρώς γυαλιστερά για να θυμίζουν έντομο, ενώ αυτά του Ego είναι δερμάτινα, εμπνευσμένα από γουέστερν και τον Δον Κιχώτη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μακιγιάζ και τα ψηφιακά εφέ, δημιούργησαν ένα σύμπαν εντελώς παράδοξο, μα απόλυτα πιστευτό.
Μαζί με όλα τα παραπάνω βέβαια, έχουμε και ένα καινούριο σάουντρακ και μια καινούρια αναλογική κασέτα, το Awesome Mixtape #2. Το σάουντρακ της πρώτης ταινίας πούλησε πάνω από 1 εκ. αντίτυπα και έφτασε στο #1 του Billboard, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί με σάουντρακ παλιών τραγουδιών. «Σε αυτήν την ταινία», εξηγεί ο σκηνοθέτης «κάποιες επιλογές είναι πιο pop, άλλες πιο εκλεκτικές αλλά πρόκειται για μια φανταστική συλλογή τραγουδιών που είναι όλα απόλυτα κομμάτι της αφήγησης». Κάθε τραγούδι βρίσκεται στο σενάριο για πολύ συγκεκριμένο λόγο, και συνοδεύει μια σκηνή με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Συχνά, η μουσική ακούγεται στο σετ την ώρα που γυρίζεται η σκηνή, και βοηθά τους ηθοποιούς να καταλάβουν ακόμα καλύτερα το ρυθμό της.

Τελικά, τί συμβαίνει με τους φύλακες 2;
Chris Pratt: «Θέλω ο κόσμος να δει την ταινία, να νιώσει όλα τα πράγματα που τον έκαναν να αγαπήσει την πρώτη, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο». 
Zoe Saldana: «Έχει τρομερή πλάκα, αλλά ασχολείται και με θέματα καρδιάς, όπως η οικογένεια. Έχει ανθρωπιά μέσα σε ένα άλλο γαλαξία και ένα άλλο σύμπαν».
Karen Gillan: «Όλοι θα βρουν κάτι στην ταινία με το οποίο θα συνδεθούν. Επίσης, είναι τρομερά αστείο. Και θα ακούσουν ωραία μουσική».
Dave Bautista: «Είναι η ιστορία μιας οικογένειας. Μιας οικογένειας που δεν έχει δεσμούς αίματος, αλλά διάλεξαν ο ένας τον άλλο».
James Gunn: «Ήθελα να κάνω την καλύτερη δυνατή ιστορία, και την πιο συγκινητική. Μια ιστορία ισάξια των ηρώων της. Ελπίζω να τα καταφέραμε».

(Very) fun facts
Ο σκηνοθέτης James Gunn ήθελε το look της ταινίας να αναφέρεται στην pulp λογοτεχνία της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Για να το πετύχει αυτό ανέτρεξε στα vintage κόμικς του Wally Wood καθώς και στα τεύχη του Flash Gordon της δεκαετίας του ’80. 
Η Αυστραλή ηθοποιός Elizabeth Debicki, που υποδύεται την Ayesha, έχει ύψος 1 μέτρο και 90 εκατοστά, παρ΄όλα αυτά ο σκηνοθέτης ήθελε να είναι ακόμα πιο ψηλή για να ξεπερνά τον Chris Pratt. Με τις πλατφόρμες που φορούσε, έφτασε τα 2 μέτρα και 5 εκατοστά, ενώ ο Chris Pratt έχει ύψος 1 μέτρο και 88 εκατοστά.
Το μεγαλύτερο σκηνικό της ταινίας είναι το διαστημόπλοιο Eclector, το οποίο κατασκευάστηκε έτσι ώστε τα διαφορετικά του μέρη να αποσπώνται και να μπορούν να μετατραπούν σε κάποιο άλλο μέρος του Eclector. Σαν ένα τεράστιο παζλ που φτιάχνει διαφορετικές εκδοχές!
Οι Ravagers εμφανίζονται πολύ συχνότερα στη δεύτερη ταινία, οπότε η υπεύθυνη κοστουμιών μαζί με την ομάδα της έφτιαξε πάνω από 200 κοστούμια για τις ανάγκες της περιβόητης συμμορίας. Σε μία σκηνή, υπάρχουν 85 με 95 Ravagers και όλοι φοράνε ζώνες και θήκες για τα όπλα τους. Για τις ζώνες τους, η ομάδα της παραγωγής αποσυναρμολόγησε υπολογιστές, ραδιόφωνα, κινητά και παντός είδους ηλεκτρονικές συσκευές για να κολλήσει τα κομμάτια στις ζώνες και να κάνει μοναδικά έργα τέχνης.
Τέσσερα όπλα σχεδιάστηκαν για τους Ravagers και από το κάθε ένα βγήκαν 15 με 20 αντίτυπα.
Μια από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στα παρασκήνια της ταινίας ήταν η διαδικασία που χρειάστηκε για το μακιγιάζ του Drax. Στην πρώτη ταινία, χρειάζονταν πάνω από τρεις ώρες. Με τη νέα διαδικασία, η ομάδα του μακιγιάζ έβαφε τον Dave Bautista σε μία ώρα και 18 λεπτά. Ακόμα και για την αφαίρεση 
του μακιγιάζ, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα, καθώς ο Bautista έμπαινε απλώς σε ένα μηχάνημα που θύμιζε σάουνα.
Ο Sean Gunn, που υποδύεται τον Kraglin, έπαιζε και τον Rocket στο γύρισμα. Το είχε κάνει και στην πρώτη ταινία. Η φωνή βέβαια είναι και πάλι του Bradley Cooper. 
Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο και στις δύο ταινίες. Το σάουντρακ των Guardians of the Galaxy μάλιστα ήταν υποψήφιο για Grammy, ενώ έφτασε το No.1 στα U.S. Billboard 200 charts, και έτσι έγινε το πρώτο σάουντρακ αποκλειστικά με παλιές κυκλοφορίες που απέσπασε μια τέτοια διάκριση. Το νέο σάουντρακ συνοδεύει τις σκηνές με την ίδια ένταση, καθώς ο James Gunn έγραφε το σενάριο και σκεφτόταν επιτόπου ποιο τραγούδι θα έπαιζε. Κάθε τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης. Σύμφωνα με τον Gunn, το σάουντρακ της δεύτερης ταινίας είναι πιο εκλεπτυσμένο από το πρώτο. «Μερικές επιλογές είναι πιο εκλεκτικές, άλλες πιο δημοφιλείς, αλλά είναι μια απίστευτη συλλογή από τραγούδια». Στις 28 Απριλίου θα μάθουμε επίσημα ποια τραγούδια απαρτίζουν το Guardians of the Galaxy. Awesome Mix Vol.2.
Ο σκηνοθέτης James Gunn έπαιζε τα τραγούδια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Οι ηθοποιοί φορούσαν ακουστικά οπότε άκουγαν τη μουσική καθώς έπαιζαν. Αυτή η διαδικασία τους άρεσε πολύ, καθώς το άκουσμα της μουσικής τους βοηθούσε να παίζουν με το συναίσθημα που τους ξύπναγε το τραγούδι.
Ένα από τα δυσκολότερα θέματα που αντιμετώπισαν στο γύρισμα ήταν η νέα διάσταση του θεόρατου Groot, ο οποίος είναι πλέον…Baby Groot. Με ύψος μόνο 25 εκατοστά, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να βρίσκεται μέσα στο κάδρο ισάξια με τους υπόλοιπους.
Ο Ego οδηγεί ένα αυτοκίνητο εμπνευσμένο από το 1979 Ford Cobra, στα χρώματα του Milano, του διαστημοπλοίου του Peter Quill.
Ο σκύλος του σκηνοθέτη James Gunn κάνει μια μικρή εμφάνιση στην ταινία. Ξανά.Συμμετέχουν
Κρις Πρατ
Peter Quill
Zoe Saldana
Gamora
Ντέιβ Μπατίστα
Drax
Βιν Ντίζελ
Baby Groot
Μπράντλεϊ Κούπερ
Rocket
Μάικλ Ρούκερ
Yondu
Karen Gillan
Nebula
Pom Klementieff
Mantis
Σιλβέστερ Σταλόνε
Stakar Ogord
Κερτ Ράσελ
Ego
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz