Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Η σπηλιά - iShow.gr
Η σπηλιά (The cave)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρίλερ
Είδος
Θρίλερ αμερικανικής παραγωγής του 2005.
Διάρκεια
94'
Συντελεστές
Υπόθεση
Επτά άνθρωποι εξαφανίζονται....
Μια μυστηριώδης είσοδος που οδηγεί στα έγκατα της Γης...
Μια ομάδα ερευνητών ξεκινά για να τους βρει...
Μια ανατριχιαστική πραγματικότητα ξετυλίγεται....
Κάτω από τη θάλασσα, στα έγκατα της γης.....
Ο απόλυτος τρόμος ζωντανεύει...
Βαθιά μέσα στο ρουμανικό δάσος, μια ομάδα επιστημόνων πέφτει πάνω στα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα. Μετά από έλεγχο του μέρους, κάνουν μια φοβερή ανακάλυψη: το μοναστήρι χτίστηκε πάνω από μια είσοδο που οδηγεί σε μια γιγάντια υπόγεια σπηλιά. Οι βιολόγοι της περιοχής πιστεύουν πως η σπηλιά ίσως στεγάζει ένα καινούριο οικολογικό σύστημα και γι΄ αυτό προσλαμβάνουν μια ομάδα από αμερικανούς εξερευνητές σπηλαίων για να τους βοηθήσουν να διερευνήσουν τα βάθη της σπηλιάς.
Ο Τζακ και ο αδερφός του Τάιλερ, είναι επαγγελματίες εξερευνητές σπηλαίων, που αναζητούν την περιπέτεια και διευθύνουν μια ομάδα από τους καλύτερους δύτες του κόσμου. Φτάνουν στη Ρουμανία με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, και ένα καινούριο μοντέλο scuba tank που επιτρέπει σε έναν δύτη να παραμείνει 24 ώρες κάτω από το νερό. Η μονάδα των ειδικών, που συμπεριλαμβάνει την Τσάρλι και τον Μπουκάναν, ξεκινά αμέσως τη διερεύνηση. Όμως αυτό που βρίσκουν στα βάθη της σπηλιάς δεν είναι απλά ένα νέο οικολογικό σύστημα, αλλά ένα νέο γένος πλασμάτων...
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Μια κλειστοφοβική ταινία τρόμου που διαδραματίζεται στα έγκατα της Γης και έχει αρχίσει ήδη να αποκτά φανατικούς οπαδούς.

Η Σπηλιά μπορεί να φαίνεται ως προϊόν της φαντασίας ενός συγγραφέα, αλλά είναι γεγονός πως μικρο-οικολογικοί οργανισμοί έχουν πράγματι ανακαλυφθεί στα βάθη των σπηλαίων, κυρίως στην Ρουμανία. Μια από τις πιο γνωστές ανακαλύψεις είναι αυτή των σπηλαίων Μοβίλα. Ο αναγνωρισμένος σπηλαιολόγος και ρουμάνος συντάκτης του περιοδικού National Geographic, ο Dr. Κρίστι Λάσκου, εργάστηκε ως σύμβουλος στην ομάδα της "Σπηλιάς" και ήταν παρών στην ανακάλυψη Μοβίλα. "Οι σπηλιές Μοβίλα έχουν μια ομοιότητα με την ιστορία της "Σπηλιάς". Ήταν προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, όταν η κυβέρνηση θέλησε να χτίσει μια τεράστια εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Η αποστολή μου ήταν να ελέγξω το έδαφος για να δω αν θα μπορούσε να στηρίξει ένα τόσο βαρύ κτίριο. Σε μια από τις σπηλιές υπήρχε θειικό θερμαντικό νερό γεμάτο από ασυνήθιστους ασπόνδηλους μικροοργανισμούς".
Η ανακάλυψη Μοβίλα ήταν πολύ σημαντική γιατί ήταν το πρώτο υπόγειο οικολογικό σύστημα στον κόσμο που βασιζόταν στην χημειοσύνθεση. Ένα από τα πλάσματα που ανακαλύφθηκαν ήταν μια σαρανταποδαρούσα μεγέθους 10 εκατοστών. Επίσης, στην Γιουγκοσλαβία ανακαλύφθηκαν αμφίβια ζώα μεγέθους 20 εκατοστών, αλλά βέβαια, δεν έχει γίνει καμία ανακάλυψη κάποιου τέρατος που να έχει το μέγεθος εκείνου της "Σπηλιάς". Θεωρητικά, όμως, δεν υπάρχει όριο μεγέθους για τα πλάσματα που ζουν εκεί κάτω.
Ο παραγωγός Άντριου Μέισον εξηγεί ότι η δημιουργική ομάδα έκανε μεγάλες προσπάθειες να φαίνεται η ταινία τεχνικά αληθοφανής: "Προσλάβαμε ως σύμβουλους μερικούς από τους πιο καλούς δύτες σπηλιών στον κόσμο. Βασιστήκαμε στην εμπειρία τους και προσθέσαμε στο σενάριο πολλά περιστατικά που πραγματικά συνέβησαν σε ανθρώπους που κάνουν καταδύσεις σε σπηλιές. Μια σπηλιά είναι ένα απίστευτα απειλητικό περιβάλλον", προσθέτει. "Απ΄ ότι φαίνεται ένας στους 14 δύτες πεθαίνει κάθε χρόνο".
Η Ρουμανία είναι μια χώρα που έχει πάνω από 12.000 καταχωρημένες σπηλιές, και λέγεται ότι έχει άλλες τόσες που είναι ανεξερεύνητες. Ο σπηλαιολόγος Dr. Κρίστι Λάσκου, λέει: "Έχουμε ένα φάκελο για κάθε σπηλιά που ανακαλύπτεται. Η ποικιλία είναι καταπληκτική. Έχουμε τεράστιες σπηλιές, σπηλιές πάγου, σπηλιές με αρχαιολογικά υπολείμματα ακόμη και μερικές που είναι καλοδιατηρημένα προϊστορικά νεκροταφεία. Συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε καινούργιες διαρκώς. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η πιο βαθιά σπηλιά στην Ρουμανία- μήκους 17 χιλιομέτρων!"
Τα τρομαχτικά πλάσματα του φιλμ σχεδιάστηκαν από τον Έλληνα Πάτρικ Τατόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εικόνα μερικών από τις πιο συναρπαστικές ταινίες τα τελευταία 15 χρόνια, όπως τα "Underworld", "Γκοτζίλα" και "Η Μέρα της Ανεξαρτησίας".
Συμμετέχουν
Κολ Χάουζερ
Jack McAllister
Πάιπερ Πέραμπο
Charlie
Μόρις Τσεστνατ
Top Buchanan
Ρικ Ραβανέλο
Briggs
Eddie Cibrian
Tyler McAllister
Λένα Χίντεϊ
Dr. Kathryn Jennings
Ντάνιελ Κιμ
Alex Kim
Kieran Darcy-Smith
Strode
Marcel Iures
Dr. Nicolai
Vlad Radescu
Dr. Bacovia
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz