iShow
Αναζήτηση
menu
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Αμαλία Μουτούση
Γέννηση
05/01/1961
Ηλικία
65
Βιογραφικό
Η Αμαλία Μουτούση είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη της Νόνικας Γαληνέα και αδελφή της Αριέτας Μουτούση. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης και υποκριτική στη Νέα Υόρκη.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συνεργάτιδα του Θεάτρου Θησείον (1985-98) και συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός (Μήδεια του Ευριπίδη, Άμλετ του Σαίξπηρ, Ηλέκτρα του Σοφοκλή κ.ά.).

Έχει συνεργαστεί με τον Λευτέρη Βογιατζή στα έργα Με δύναμη από την Κηφισιά (1996) των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά, Καθαροί πια (2000) της Σάρα Κέιν, Αντιγόνη του Σοφοκλή (2006, 2007) και Αμφιτρύωνα του Μολιέρου (2012).

Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Κόκκο στην Ορέστεια του Αισχύλου (2000), με τον Γιάννη Χουβαρδά στα έργα Βερενίκη του Ρακίνα και Μις Σάρα Σάμπσον του Λέσσινγκ (2006, 2007), ενώ υποδύθηκε την Ηλέκτρα στο ομώνυμο έργο του Χόφμανσταλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ερμήνευσε Μήδεια του Ευριπίδη στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα (2011). Δίδαξε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Θεάτρου Εμπρός (1995-2000). Συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη (2014).

Διαβάστε περισσότερα
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551