Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ιζαμπέλ Ιπέρ (Isabelle Huppert) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Ιζαμπέλ Ιπέρ  (Isabelle Huppert)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Γέννηση
16/03/1953
Ηλικία
68
Βιογραφικό
Από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της Γαλλίας, σήμερα, η Ιζαμπέλ Ιπέρ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 90 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το 1971. 14 από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε έχουν συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με την ίδια να αποσπά το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, δύο φορές, πρώτα με το «Violette Noziere» του Κλοντ Σαμπρόλ και ύστερα με τη «Δασκάλα του Πιάνου», του Μίκαελ Χάνεκε. Στη μακρά και εντυπωσιακή της σταδιοδρομία, έχει προταθεί 13 φορές για Βραβείο Cezar, καλύτερης ηθοποιού και κατάφερε να το κερδίσει μόλις μια φορά, με την ερμηνεία της στην ταινία «La Ceremonie» του Κλοντ Σαμπρόλ.
Γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1953.

Φιλμογραφία

La Religieuse (2013)
Amour - Αγάπη (2012)
Bella Addormentata - Η Ωραία Κοιμωμένη (2012)
Captive (2012)
Da-Reun Na-Ra-e-Suh - Στη Χώρα των Αλλων (2012)
Linhas de Wellington (2012)
Mon Pire Cauchemar - Ούτε στον Εχθρό μου! (2011)
My Little Princess - Η Μικρή μου Πριγκίπισσα (2011)
Villa Amalia - Νέα Ζωή (2009)
White Material - Λευκή Υπεροχή (2009)
Home - Σπίτι με Θέα (2008)
Un Barrage contre le Pacifique - Ενα Φράγμα στον Ειρηνικό (2008)
L`Ivresse du Pouvoir - Η Γοητεία της Εξουσίας (2006)
Nue Propriete - Η Ιδιοκτησία (2006)
Gabrielle (2005)
I ♥ Huckabees - Το Νόημα της Ζωής και Πώς να το Χάσετε (2004)
Les Soeurs Fachees - Οι Τσακωμένες Αδελφές (2004)
Ma Mere - Η Μητέρα μου (2004)
Le Temps du Loup - Η Ωρα του Λύκου (2003)
8 Femmes - 8 Γυναίκες (2002)
La Pianiste - Η Δασκάλα του Πιάνου (2001)
Comedie de l`Innocence - Η Κωμωδία της Αθωότητας (2000)
Merci Pour le Chocolat - Merci για τη Σοκολάτα (2000)
L`Ecole de la Chair - Η Σχολη της Σαρκας (1998)
Rien ne Va Plus - Τέρμα τ`Αστεία (1997)
Le Affinita Elettive - Εκλεκτικές Συγγένειες (1996)
La Ceremonie - Η Τελετή (1995)
Amateur (1994)
Madame Bovary - Μαντάμ Μποβαρύ (1991)
Une Affaire de Femmes - Γυναικεία Υπόθεση (1988)
The Bedroom Window - Παράθυρο στην Κρεβατοκάμαρα (1987)
Coup de Foudre (1983)
Coup de Torchon - Το Ξεκαθάρισμα (1981)
Heaven`s Gate - Η Πύλη της Δύσεως (1980)
Loulou - Το Αγόρι που Αγαπούσαν τα Κορίτσια (1980)
Sauve ... Διαβάστε περισσότερα
qui Peut (la Vie) - Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω (1980)
Les Soeurs Bronte - Οι Αδελφές Μπροντέ (1979)

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ένα teaser για το «Louder Than Bombs» με τον Jesse Eisenberg και την Isabelle Huppert Ένα teaser για το «Louder Than Bombs» με τον Jesse Eisenberg και την Isabelle Huppert  πριν 6 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz