Ο Γιώργος Τζαβέλας (γεν. 26-11-1987) είναι Έλληνας διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική από το 2006 ως το 2010.
Έχει ύψος 1,83 και βάρος 84κ. Ως παίκτης του Πανιώνιου υπήρξε διεθνής με την εθνική ελπίδων.
Aνήκει πλέον στη Μονακό της 2ης κατηγορίας, ενώ επίσης έχει κληθεί στην Εθνική ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2012.
Ο Γιώργος Τζαβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις μικρές ομάδες της Δόξας Βύρωνα, από όπου μετακινήθηκε στον Α.Ο. Τερψιθέας στα 16 του χρόνια. Τη σεζόν 2005-06, ως παίκτης της Τερψιθέας, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και κλήθηκε στην εθνική ελπίδων. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2006, ήταν πλέον στην πρώτη κατηγορία με την νεοφώτιστη Κέρκυρα.
Με την Κέρκυρα έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική στις 10 Σεπτεμβρίου 2006, δυο μήνες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, στο ματς Κέρκυρα-Α.Ε. Λάρισα: 0-0. Στο τέλος της σεζόν 2006-07 η Κέρκυρα υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική.
Με το τέλος του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν (2006-07) και παρά τον υποβιβασμό, ήρθε πρόταση μεταγραφής από την ΑΕΚ. Υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων αλλά χωρίς να επικυρωθεί ποτέ με συμβόλαιο.
Τον Ιανουάριο του 2008 έγινε η μεταγραφή του στον Πανιώνιο έναντι 200.000 ευρώ με τους κυανέρυθρους να επενδύουν πάνω του ένα μέρος από τα χρήματα που πήραν την ίδια μεταγραφική περίοδο για την παραχώρηση του Νίκου Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίστηκε 2,5 σεζόν, είχε 41 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ. Ειδικά τη σεζόν 2009-10 ήταν αναντικατάστατος και αναδείχθηκε πρώτος παίκτης του πρωταθλήματος στις ασίστ.
Μετά το τέλος του πρωταθλήματος υπήρξε μεταγραφικό ενδιαφέρον και πάλι από την ΑΕΚ. Τελικά στις 4 Ιουνίου 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Άιντραχτ Φραγκφούρτης και τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα.
Η μεταγραφή του κόστισε 1.200.000 ευρώ, ποσό που θα προσαυξηθεί εφόσον αγωνίζεται με την εθνική ομάδα καθώς και αν η Άιντραχτ παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ.
Τη σεζόν 2005-06, ως παίκτης της Τερψιθέας, κλήθηκε στην εθνική ελπίδων, παρότι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Έχει αγωνιστεί 8 φορές στην Εθνική Ελπίδων.
Το Νοέμβριο του 2009 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών για τον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ της Ελλάδας με την Ουκρανία που διεξήχθη στις
... Διαβάστε περισσότερα18 Νοεμβρίου στο Ντόνετσκ, χωρίς να αγωνιστεί. Ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε ξανά για το φιλικό ματς προετοιμασίας με τη Σενεγάλη στις 3 Μαρτίου 2010 και συμμετείχε στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010. Όμως, αποκλείστηκε από την 23άδα που δηλώθηκε να πάει στη Νότια Αφρική.
Τελικά, έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 στον εκτός έδρας ισόπαλο αγώνα με την Κροατία, στον οποίο υπήρξε από τους διακριθέντες.
Ο Τζαβέλλας είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος όποτε φορά τα γαλανόλευκα η εθνική ανδρών δε δέχεται γκολ!