Η καλλιέργεια των baby leaves ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια κι έκτοτε καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία. Επισκεπτόμαστε την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου λειτουργεί μία από τα μεγαλύτερες μονάδες για την παραγωγή και τυποποίηση baby leaves. (2024)
Προϊόν κυρίως με εξαγωγικό προσανατολισμό, το σπαράγγι αποτελεί μια καλλιέργεια με μακρά παράδοση. Αν και η ενασχόληση των αγροτών με το προϊόν ακολουθεί πορεία συρρίκνωσης, υπάρχουν 'θύλακες' αντίστασης, που αναπτύσσουν την καλλιέργεια. (2024)
Η αλιεία στην Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, διαδραματίζει κομβικό ρόλο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλύπτοντας ένα μέρος της ζήτησης που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό, αλλά και τη βιομηχανία κονσέρβας για αφρόψαρα. (2024)
Νωπή ή αποξηραμένη, σε φλούδες τύπου καρπάτσιο ή σε μορφή πατέ, η τρούφα, μελανόμορφη ή λευκή, είναι ένα γαστρονομικό καρύκευμα, που απογειώνει τις γεύσεις. (2024)
Η ωρίμανσή του συμπίπτει με την έλευση του καλοκαιριού. Το απολαμβάνουμε νωπό, ή μεταποιημένο σε μορφή χυμού, μαρμελάδας και ως συστατικό στη ζαχαροπλαστική. Η βιομηχανία τροφίμων το προτιμά κατεψυγμένο, για χρήση σε διάφορες παρασκευές. (2024)
Πίνουμε την μπύρα με αφρό ή χωρίς; Πόσοι τύποι μπύρας κυκλοφορούν; Το φως και η ζέστη πώς επηρεάζουν το περιεχόμενο σε μια φιάλη; Γιατί κάποιες μπύρες ονομάζονται απαστερίωτες ή αφιλτράριστες; Διαφέρει η μπύρα στο κουτάκι από το βαρέλι; (2024)
Η εκπομπή επισκέφθηκε την περιοχή μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου παράγονται πάνω από 100 χιλ. τόνοι θερμοκηπιακής φράουλας σε μια καλυμμένη έκταση σχεδόν 22.500 στρεμμάτων γης. (2024)
Η εκπομπή ταξίδεψε στο φημισμένο Σουφλί και συνάντησε σύγχρονους εκτροφείς μεταξοσκώληκα. Ακολουθώντας το 'νήμα' του μεταξιού, είδαμε σε τοπικές βιοτεχνίες πώς γίνεται η κλωστή και πώς εξελίχθηκε η τέχνη της μεταξοτυπίας. (2024)
Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας από το Σουφλί Έβρου, όπου παρακολουθούμε πώς γίνεται ο τρύγος, μαθαίνουμε πώς πρέπει ο αμπελουργός να συμπεριφερθεί στο κλήμα, αλλά και τις ποικιλίες που ενδείκνυνται για την παραγωγή ποιοτικού τσίπουρου. (2024)
Η εκπομπή παρουσιάζει όλους κρίκους της αλυσίδας ενός προϊόντος, από το στάδιο της επιλογής του σπόρου μέχρι και το τελικό προϊόν που θα πάρει θέση στο ράφι του λιανεμπορίου. (2024)