Ο Gordon επισκέπτεται τη δυτική ακτή της Ισλανδίας για να ανακαλύψει συστατικά και μαγειρικές τεχνικές που εκμεταλλεύονται το ηφαιστειακό τοπίο της γης της φωτιάς και του πάγου.
Ο Gordon εξερευνά τα πυκνά δάση, τα κρυστάλλινα ποτάμια και τους λασπώδεις βάλτους της Λαπωνίας στη βόρεια Φινλανδία, μαζεύοντας άφθονα καλοκαιρινά υλικά.
Ο σεφ Ramsay βουτά ανάμεσα σε ναυάγια, βοηθά έναν ντόπιο μοναχό και κυνηγά στο δάσος για να ανακαλύψει τα γαστρονομικά μυστικά της Άνω Χερσονήσου του Μίσιγκαν.
Ο Gordon κάνει ραπέλ και καγιάκ και περιπλανιέται στα Smoky Mountains αναζητώντας μερικά από τα πιο μοναδικά συστατικά που έχει να προσφέρει η περιοχή.
Ο σεφ Ramsay επισκέπτεται τις απομακρυσμένες κοινότητες που περιβάλλουν τη γαστρονομική πρωτεύουσα του Μεξικό, την Οαχάκα, σε μια προσπάθεια να τελειοποιήσει το πιάτο κατατεθέν τους, τη σάλτσα μόλε.