Αναζήτηση
Παρασκήνιο - iShow.gr
Παρασκήνιο
Οι πρόσφυγες Βασίλης Αναστασάκης και Γραμματική Καζαντζίδη περιγράφουν τις σφαγές των Τούρκων στην επαρχία της Σμύρνης.
Σειρά ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής. Ένα ταξίδι στο χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας.
Στην εκπομπή παρουσιάζεται η έννοια του φανταστικού στην τέχνη. Αναλύεται η σχέση της πραγματικότητας με το φανταστικό καθώς και ο συμβολισμός του φανταστικού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η εκπομπή ερευνά την παγκοσμιότητα του πλέον αγαπημένου αθλήματος, του ποδοσφαίρου, την κριτική και τη συναισθηματική του προσέγγιση σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο από το 1940 και εξής.
Στα τέλη του 1973 και ενώ τη χώρα δονούσαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ένας ιδιαίτερος αγώνας έλαβε χώρα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ανήσυχος, ευγενής, ευέλικτος, ανανεώνει διαρκώς το μουσικό του ύφος, υποδέχεται και υποστηρίζει με γνησιότητα και ιδιοφυή προσαρμοστικότητα τις διαφορετικές περιόδους του λαϊκού τραγουδιού. Δικοί του άνθρωποι και στενοί συνεργάτες μιλούν για αυτόν.
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η προσπάθεια του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου να συντηρήσει κάποιες από τις παλιές του ταινίες προκειμένου αυτές να διασωθούν για τις μελλοντικές γενιές.
Ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης, στη μοναδική του εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση, μιλάει για τη ζωή του και την ποίηση.
Το ντοκιμαντέρ προσεγγίζει το ποιητικό έργο, τις φιλοσοφικές και κοινωνικές αναζητήσεις του Νίκου Καρούζου, όπως και την προσωπικότητα του ποιητή. Για τον Νίκο Καρούζο μιλούν καλλιτέχνες, διανοούμενοι και άνθρωποι του χώρου.
Το 'Παρασκήνιο', μέσα από τη ζωή και το έργο του λαϊκού ζωγράφου Παγώνη, δίνει τη δική του εκδοχή σχετικά με την εκπαίδευση στην Τουρκοκρατία.
Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην πολύτιμη συνεισφορά του μεγάλου Μουσικοσυνθέτη στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Η σημαντική ερμηνεύτρια αφιέρωσε όλη σχεδόν τη ζωή της στη μελέτη και τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού. Μέσα από μαρτυρίες φίλων και συνεργατών της, η εκπομπή ακολουθεί τα χνάρια της ζωής και του έργου της.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής πορείας και της προσωπικότητας του Δημήτρη Χορν, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που τον αγάπησαν και τον έζησαν από κοντά.
Ο Μario Vitti γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926. Από πολύ νωρίς, άρχισε να μεταφράζει Έλληνες λογοτέχνες στα Ιταλικά. Αφηγείται τη ζωή και το έργο του, και περιγράφει σπάνιες στιγμές από τις συναντήσεις του με σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες.
Σειρά ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής. Ένα ταξίδι στο χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας.
Σειρά ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής. Ένα ταξίδι στο χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας.
Σειρά ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής. Ένα ταξίδι στο χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας.
Το ταξίδι του Ροβήρου Μανθούλη στον κινηματογράφο άρχισε το 1957. Μετά από 32 χρόνια, η εκπομπή τον συναντά και συζητά μαζί του για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ντοκιμαντέρ. Παραγωγή: ΕΡΤ 2007.
Ο Βασίλης Μάρος είναι ο πατέρας του ελληνικού ντοκιμαντέρ. Η εκπομπή ανθολογεί μικρά αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ του, που αναδεικνύουν τη μεγάλη του προσφορά στην καταγραφή της ελληνικής Ιστορίας, του πολιτισμού, αλλά και της νεοελληνικής ζωής.
Η Παπαδάκη υπήρξε το πιο άδικο θύμα του Εμφυλίου και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη απώλεια του ελληνικού θεάτρου. Όσοι την έχουν δει να παίζει συμφωνούν πως το παίξιμό της δεν είχε ούτε προηγούμενο, ούτε επόμενο. Στα 41 της χρόνια, έμελλε να βρει τραγικό και αποτρόπαιο θάνατο την περίοδο των Δεκεμβριανών.
Παρουσιάζονται αποσπάσματα από ποιητικές του συλλογές, ενώ φίλοι και συνεργάτες του μιλούν για το έργο και την προσωπικότητά του.
Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Η εκπομπή ανιχνεύει τη δεκαετία του '50 μέσα από το βλέμμα του τραγουδοποιού και με τα τραγούδια του ταξιδεύει τους τηλεθεατές σε μια άλλη εποχή, που όλα ήταν πιο αθώα, πιο απλά, ίσως και πιο αληθινά.
Η εκπομπή μάς μεταφέρει στη Χαλκίδα του Γιάννη Σκαρίμπα. Η ιδανική πόλη μέσα από τα μάτια και τα κείμενα του συγγραφέα. Οι ελληνικοί χοροί του Χαλκιδέου Νίκου Σκαλκώτα επενδύουν τις εικόνες και τον λόγο του ντοκιμαντέρ.
Οι συντελεστές της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle, Κώστας Νικολάου και Αλέξανδρος Σχινάς, μιλούν για τα χρόνια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε η εκπομπή και στον τρόπο λειτουργίας της.
Σημαντικό αρχειακό υλικό και μαρτυρίες διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν με τις δύο αυτές μεγάλες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής, συνθέτουν το πλαίσιο της αφήγησης για τη ζωή και το έργο τους.
Το επεισόδιο παρουσιάζει τον κινηματογράφο απ' τη σκοπιά του θεατή. Τις προθέσεις των σκηνοθετών του, την τελική πρόσληψη των κινηματογραφικών έργων από το διαφορετικών κατηγοριών φιλοθεάμον κοινό, τη διαμάχη εμπορικού και ποιοτικού.
Το πρώτο θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Μαρίνο και στις παραστάσεις που ανέβαζε στην Μέδουσα. Το δεύτερο θέμα είναι αφιερωμένο στον Μίμη Φωτόπουλο. Ο οποίος μιλάει για τη ζωή και τη δουλειά του.
Η Ρένα Βλαχοπούλου μιλάει για την υποκριτική, το ταλέντο της, το θεατρικό είδος της επιθεώρησης. Στο δεύτερο μέρος, παρακολουθούμε συνέντευξη του δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή Γιάννη Πάριου. Τέλος, ο Κώστας Χατζηχρήγος θυμάται στιγμές απ' την καριέρα του.
Το επεισόδιο περιλαμβάνει τρεις συνεντεύξεις, με τον σημαντικό σεναριογράφο του θεάτρου, του κινηματογράφου και του ραδιοφώνου Κώστα Πρετεντέρη, με τον θεατρικό σκηνοθέτη Αλέξη Σολομό και με τον ρεμπέτη μουσικό Στέλιο Κηρομύτη.
Ένα αφιέρωμα στη γνωστή ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου, 'Ελλη Λαμπέτη, στον ποιητή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Ορέστη Λάσκο αλλά και στο Πειραματικό Θέατρο της συγγραφά, σκηνοθέτριας και ηθοποιού Μαριέττας Ριάλδη.
Το επεισόδιο κάνει αναφορά στη μουσική του κινηματογράφου, τα είδη της, τα χαρακτηριστικά της, τις λειτουργίες της και τους δημιουργούς της.
Το πρώτο θέμα αφορά στο νέο κτίριο του Εθνικού Θεάτρου, με αφορμή την έκθεση σχεδίων και προπλασμάτων της νέας πτέρυγας του Εθνικού Θεάτρου στην Εθνική Πινακοθήκη. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται συνέντευξη της ηθοποιού Έλσας Βεργή.
Το Α' μέρος είναι αφιερωμένο στους φωτογράφους που ασχολούνται με πορτρέτα διάσημων ηθοποιών. Το Β' μέρος είναι αφιερωμένο στον μουσικό, συνθέτη, τραγουδοποιό, και στιχουργό, Αττίκ.
Στο Α' μέρος, ο συγγραφέας και θεατρολόγος Μάριος Πλωρίτης μιλάει για τη δημιουργία του Θεατρικού Μουσείου. Το Β' μέρος είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη, ενώ το Γ' Μέρος, στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέλο Κατσέλη.
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551