Αναζήτηση
Ισπανικό Πανόραμα - iShow.gr
Ισπανικό Πανόραμα
Στην Άβιλα, θα ανακαλύψουμε το τέλεια διατηρημένο μεσαιωνικό τείχος και τον πρώτο γοτθικό καθεδρικό ναό της Ισπανίας, όπως και την αρχαία Μεγάλη Εβδομάδα και το μεσαιωνικό φεστιβάλ.
Επισκεπτόμαστε την πόλη που ιδρύθηκε από τον Απόστολο Ιάκωβο και τα πιο εμβληματικά της μέρη, όπως την πλατεία Ομπραδόριο, το πανεπιστήμιο και τον καθεδρικό ναό. Ένα ταξίδι στην έντονη κουλτούρα της πόλης και της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Περιηγούμαστε στα μνημεία της Σεγόβια - στο υδραγωγείο, το Αλκάθαρ, το τείχος της πόλης, σε άλλες μέρες και εποχές. Στους δρόμους της εβραϊκής συνοικίας, στις πλατείες, στα σιντριβάνια ανακαλύπτουμε την πολιτισμική ταυτότητα της πόλης.
Κάθε πολιτισμός που πέρασε από την Ισπανία άφησε το στίγμα του στο
Η Σαλαμάνκα έχει παλιά παράδοση στον πολιτισμό και στα μεγαλειώδη μνημεία. Επένδυε στην τέχνη και τη γνώση εδώ και αιώνες και το πανεπιστήμιό της έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της ισπανικής γλώσσας.
Αρχιτεκτονική, φύση, μεγάλη ποικιλία πουλιών, παλάτια, μουσεία... Επισκεπτόμαστε την ιστορική παλιά πόλη και το τείχος που μετέτρεψαν το Κάθερες σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, δοκιμάζοντας το πεντανόστιμο φαγητό και φυσικό του πλούτο.
Γνωστή και ως 'Μικρή Ρώμη', η Μέριδα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ιβηρική Χερσόνησο. Η αρχιτεκτονική της αποτελείται από εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία, αλλά και από μοντέρνα έργα.
Ένα ταξίδι στην ισπανική ιστορία μέσα από μία πόλη: την πρωτεύουσα της Βαϊτικής, της πιο εκρωμαϊσμένης επαρχίας της Αυτοκρατορίας, πρωτεύουσας του Χαλιφάτου των Ομεϋάδων τον 10ο αιώνα, πόλης-κλειδί για τον ιουδαϊκό κόσμο.
Η κοιλάδα των ποταμών Χούκαρ και Ουέκαρ, τα κρεμαστά σπίτια, το Μουσείο Αφηρημένης Τέχνης, η Εβδομάδα Θρησκευτικής Μουσικής, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και ο υπέροχος καθεδρικός ναός είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου.
Το ταξίδι στην Αλκαλά αποκαλύπτει τα εμβληματικά της κτίρια και τις περίφημες γιορτές της. Κάθε γωνιά της πόλης κατακλύζει το πνεύμα ενός από τους πιο επιφανείς κατοίκους της: του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέα του Δον Κιχώτη.
Από τους πρώτους φοινικικούς καταυλισμούς, πολλοί πολιτισμοί άφησαν το στίγμα τους στο όμορφο αυτό νησί της Μεσογείου. Μετά τον Β' ΠΠ έγινε καταφύγιο για όσους αναζητούσαν μια διαφορετική ζωή, από το καλλιτεχνικό κίνημα Ibiza 59 ως τους χίπηδες τη δεκαετία του '60.
Το Σαν Κριστόμπαλ ντε λα Λαγούνα, στο νησί της Τενερίφης, ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για τη φυσική του διαμόρφωση και την εξαιρετική αποικιακή αρχιτεκτονική του.
Η Μπαέθα έχει μια πανέμορφη αναγεννησιακή αρχιτεκτονική κληρονομιά και ένα ζωντανό μουσείο όπου παλιά κτίρια αποκτούν νέα χρήση, γεγονός που επέτρεψε τη διατήρηση και συντήρησή τους.
Ένα ταξίδι στην Ταραγόνα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς τον Νοέμβριο του 2000. Μια βόλτα στους δρόμους, την ιστορία και τη σημερινή καρδιά της πόλης, ένα ταξίδι στις παραδόσεις, τις γιορτές και τη γαστρονομία της.
Ούμπεδα σημαίνει Αναγέννηση. Η Αναγέννηση είναι παρούσα στην καταπληκτική Πλάθα Βάκθεθ ντε Μολίνα. Λίκνο αγγειοπλαστών, συγγραφέων όπως ο Αντόνιο Μουνιόθ Μολίνα, του Ισπανού μουσικού Χοακίν Σαμπίνα ή του βαρύτονου Νταμιάν ντελ Καστίγιο.
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551