Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο μυστικός πόλεμος - iShow.gr
Ο μυστικός πόλεμος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το καλοκαίρι του 1942, στην έρημο της Βόρειας Αφρικής, μια μικρή ομάδα Βρετανών στρατιωτών επιλέχθηκε για μια μοναδική αποστολή.
Ο Χάρντι Έιμις και η Επιχείρηση ''Ratweek''. Tο 1941 και το 1942 έφεραν νίκες στους Γερμανούς... Η SOE ζητούσε διακαώς μια νέα αρχή και σχεδίασε ένα κύμα δολοφονιών στην ηπειρωτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, με τον κωδικό ''Ratweek''.
Ο Τσαρλς ΄Λάκι΄ Λουτσιάνο ήταν ο πατέρας του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος. Το 1936 καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη, εξέτισε όμως μόνο 10 χάρη στη συνεργασία του με τον αμερικανικό στρατό.
Δείτε πώς ο Ντούσκο Ποπόφ έπαιξε το ρόλο του πλεϊμπόι στα ανώτερα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας, εξελισσόμενος σε έναν από τους πιο έμπιστους κατασκόπους της Γερμανίας.
Στον Β΄ ΠΠ, η Νορβηγία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με Βαρύ Ύδωρ, απαραίτητο για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Με τη χιτλερική εισβολή του 1940, χρειαζόταν ένα σχέδιο για να αποτραπεί η χρήση του.
Τον Οκτώβριο του 1942, ο Μόντι Γουντχάουζ έπεσε με αλεξίπτωτο στην Ελλάδα για να οργανώσει σαμποτάζ. Με μια ετερόκλητη ομάδα ανταρτών, έφερε σε πέρας μια από τις πιο θεαματικές αποστολές του πολέμου.
Όταν η RAF έριξε με αλεξίπτωτο δύο πράκτορες ειδικών αποστολών στην υπό γερμανική κατοχή Ολλανδία, άρχισε να ξετυλίγεται ένα από τα πιο καταστροφικά επεισόδια στην ιστορία των πολέμων κατασκοπείας.
Αυτή είναι η ιστορία του στρατιώτη της SAS Ρόι Φάραν και του πράκτορα της SOE Μάικλ Λις, που ηγήθηκαν μιας επίθεσης στο γερμανικό αρχηγείο στην Ιταλία.
Στην καρδιά του αγώνα στην κατεχόμενη Γαλλία βρέθηκε μια γυναίκα. Επιδέξια, σχολαστική και αφοσιωμένη, η Βέρα Άτκινς υπήρξε η τέλεια αρχικατάσκοπος, αρχηγός σε μια μοναδική γυναικεία ομάδα πρακτόρων.
Μεταξύ 1943 και 1944, μυστικοί πράκτορες των Συμμάχων έπεσαν με αλεξίπτωτο στα νώτα των Γερμανών, στην κατεχόμενη Γαλλία. Η δράση τους αναβαθμίστηκε με τη δημιουργία ενός νέου δικτύου στη Γαλλία.
Η γεννημένη στην Πολωνία πράκτορας της SOE Κριστίν Γκράνβιλ συγκέντρωσε πολύτιμες για τη γαλλική Αντίσταση πληροφορίες και είχε μια απίστευτη συνάντηση με την Γκεστάπο.
Η δράση του Ισπανού πράκτορα των Βρετανών Χουάν Πουγιόλ, ο οποίος έστελνε παραπλανητικές πληροφορίες στους Γερμανούς, μεταξύ των οποίων αναληθή στοιχεία για την απόβαση στη Νορμανδία.
Το έργο του Φιτζρόι Μακλίν, που επελέγη προσωπικά από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ για να πέσει με αλεξίπτωτο στη Γιουγκοσλαβία και να ενωθεί με τους παρτιζάνους του Τίτο. Τελευταίο επεισόδιο του κύκλου.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz