Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο κόσμος των υπέρ-γιοτ - iShow.gr
Ο κόσμος των υπέρ-γιοτ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Για πρώτη φορά στην τηλεόραση, συναντάμε τον πατέρα των κατασκευαστών υπέρ-γιοτ, την εταιρεία Feadship Yachts. Η ολλανδική αυτή εταιρεία ιδρύθηκε το 1849 και όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή, αλλά είναι και η πιο δημοφιλής, έχοντας κατασκευάσει αριστουργήματα για προσωπικότητες όπως ο Στιβ Τζομπς.
Από τον ''πατέρα'' περνάμε στον ''παππου'' ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες γιοτ και επισκεπτόμαστε το στούντιο Baddenberg Rowell για να ξεδιπλώσουμε τον μύθο του μεγάλου Jon Bannenberg. Στη συνέχεια, σπρωγμένοι από τον άνεμο της αλλαγής, συζητάμε την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση εξερευνητικών γιοτ.
Η ταχύτητα χαρακτηρίζει αυτό το επεισόδιο, καθώς επισκεπτόμαστε το ολλανδικό ναυπηγίο Heesen Yachts, διάσημο για τα γρήγορα και ελαφριά αργιλένια υπερ-γιοτ που έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Συζητάμε με τους αρχιτέκτονες της ναυπηγικής ''Omega'' και επιβιβαζόστε στο αγωνιστικό γιοτ M/Y Aurelia.
Οι Ιταλοί είναι γνωστοί για την ποιότητα και το στιλ τους και το ίδιο ισχύει και για τα γιοτ τους. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη και πιο διάσημη κατασκευάστρια εταιρεία της χώρας είναι η Perini Navi, που μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον υπεργιοτ, το Maltese Falcon.
Αναμφίβολα ενα υπέρ-γιοτ προσφέρει τις πιο πολυτελείς διακοπές. Η εταιρεία Burgess, η μεγαλύτερη μεσίτρια εταιρεία για γιοτ στον κόσμο μας περιγράφει τη διαδικασία για την απόκτηση ή ενοικίαση του δικού σας γιοτ. Ρίχνουμε μια ματιά στο τρόπο που τα γιοτ προωθούνται στην αγορά.
Συζητάμε με τον Κεν Φρέβοκ, τον σχεδιαστή μερικών από τα πιο εμβληματικά γιοτ όλων των εποχών. Ακόμη, συναντάμε την εταιρεία Thirty C, τους κορυφαίους σχεδιαστές με χρήση CGI.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz