Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Υπερκατασκευές - iShow.gr
Υπερκατασκευές (MegaStructures)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ντοκυμαντέρ
Είδος
Ντοκιμαντέρ παραγωγής Νational Geographic.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Κύκλοι
1
1
2
3
Η τεράστια σήραγγα Μπρένερ θα εκτείνεται σε μήκος 54χλμ κάτω από τις πανύψηλες Άλπεις στην κεντρική Ευρώπη, και θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη υπόγεια σιδηροδρομική σύνδεση στον κόσμο.
Με κόστος υψηλότερο από 4 δις δολάρια και σε ύψος 472 μέτρα πάνω από το Μανχάταν, ο Πύργος Σέντραλ Παρκ θα είναι ο υψηλότερος πύργος στη γη αφήνοντας πίσω τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ κατά 46 μέτρα.
Με μήκος 914μ. και σε ύψος 91μ. πάνω από τα νερά όπου ο ποταμός Μπάροου συναντά τον Ατλαντικό, η γέφυρα Μπάροου είναι η μακρύτερη γέφυρα στην Ιρλανδία και η μακρύτερη γέφυρα του είδους της στον κόσμο.
Μηχανικοί στο Σικάγο κατασκευάζουν ένα σύμπλεγμα κτιρίων αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων που ονομάζεται Βίστα Τάουερ· το ψηλότερο από τα τρία θα έχει 101 ορόφους και θα φτάνει σε ύψος 366 μέτρων.
Πλωτό υπερξενοδοχείο. Στο Άμστερνταμ κατασκευάζεται ένα από τα πιο καινοτόμα κτίρια στην ιστορία της πόλης: το Hotel nhow. Με ύψος 91,5 μέτρα και 650 υπερπολυτελή δωμάτια, το ξενοδοχείο μεταμορφώνει τον ουρανό της πόλης.
Το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο στον κόσμο. Το σημερινό επεισόδιο παρουσιάζει την κατασκευή μιας νέας γενιάς φορτηγών πλοίων· με μήκος πάνω από 396 μ. και πλάτος 61, αυτά τα πλοία θα είναι τα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Μια ομάδα κατασκευάζει το μεγαλύτερο τρενάκι στο λούνα παρκ Wonderland του Τορόντο· η Yukon Striker προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας ένα τούνελ και βουτιά από 76μ με ταχύτητα πάνω από 80 μίλια.
Με ύψος μεγαλύτερο από 610 μέτρα, το Μερντέκα PNB 118 θα υποσκιάσει τους επιβλητικούς πύργους Πετρόνας και θα γίνει ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Μαλαισία και το τέταρτο υψηλότερο κτίριο στον κόσμο.
Ο πανάκριβος υπεραυτοκινητόδρομος στη Στοκχόλμη μήκους 21 χλμ θα είναι μία από τις μεγαλύτερες οδικές σήραγγες· η περιφερειακή οδός θα εκτρέπει 140.000 οχήματα καθημερινά από το επιβαρυμένο κέντρο.
Η ασφυκτική κίνηση παραλύει τους δρόμους του Λ. Άντζελες καθημερινά - η λύση; Ένα ολοκαίνουριο δίκτυο μετρό σε όλη την πόλη, η κατασκευή όμως του μεγαλύτερου δημόσιου έργου δεν θα είναι εύκολη.
Με κόστος πάνω από 2,5 εκ. δολάρια και ικανό να χωρέσει 100.000 θεατές, το Στάδιο του Λ. Άντζελες θα είναι το κέντρο μιας περιοχής για αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία έκτασης 1.205 τ.μ.
Στην Κίνα, μια ομάδα 15.000 ανθρώπων εργάζεται για το Φεστιβάλ Χιονιού και Πάγου στο Χαρμπίν· με έκταση 600.000 τ.μ. και κατασκευασμένη από 150.000 τ.μ. πάγου είναι η μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμο.
Διασχίζοντας αστραπιαία τα σύνορα εννέα χωρών από την Ισπανία ως την Αγγλία και τη Γερμανία ως την Τουρκία, η υπερταχεία Βαλέρο θα είναι γρηγορότερη και από το Σινκανσέν και θα ενώνει όλη την Ευρώπη.
Με κόστος 482 εκ. δολάρια η οδογέφυρα μήκους 1.066 μ. θα είναι ζωτικός άξονας στο επιβαρυμένο Λ. Άντζελες, ενώ αυτοκινητόδρομος, ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια θα συγκροτούν αστικό πάρκο 120χιλ. τ.μ.
Μηχανικοί κατασκευάζουν το μεγαλύτερο παγοθραυστικό στον κόσμο σε ναυπηγείο της Νορβηγίας, μήκους 180 μέτρων, με το οποίο θα εξερευνήσουν τα επικίνδυνα νερά του Βόρειου και Νότιου Πόλου.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz