Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Λούφα και Παραλλαγή - iShow.gr
Λούφα και Παραλλαγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σειρά
Είδος
Σειρά ελληνικής παραγωγής
Συντελεστές
Απρίλιος 1967. Ο οπλίτης Παπαδόπουλος Ιωάννης, υπηρετεί σ' ένα φυλάκιο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, όταν παίρνει το πολυπόθητο φύλλο πορείας για μια μονάδα που βρίσκεται στην Αθήνα. Εκεί τον περιμένουν ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Κατόπιν εντολής του διευθυντή, ο αντισυνταγματάρχης Κατσάμπελας οδηγεί τον Παπαδόπουλο στις εγκαταστάσεις του νέου καναλιού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο Παπαδόπουλος γνωρίζει τους νέους συναδέλφους του και αναλαμβάνει μαζί τους την πρώτη του αποστολή.
Ο στρατιώτης Παπαδόπουλος ανεβαίνει με τους συναδέλφους του στα Τουρκοβούνια -όπου μεταξύ άλλων αυθαιρέτων βρίσκεται το στούντιο και ο πομπός της ΤΕΔ- και ακολουθώντας το παράδειγμα των έμπειρων συναδέλφων του στην συνέχεια την 'κοπανά'.
Ο Παπαδόπουλος σαν καμεραμάν υπηρεσίας συμμετέχει στην πρώτη εκπομπή που γίνεται από τις νέες εγκαταστάσεις του καναλιού, η οποία εκτός άλλων περιέχει και επίδειξη μόδας με μανεκέν προς τέρψην των φαντάρων στο στούντιο και το ΚΨΜ.
Μετά την κινηματογράφηση μιας γερμανόφωνης τραγουδίστριας για την μουσική εκπομπή του τακτικού συνεργάτη του καναλιού κυρίου Μαστρονίκου, ο Παπαδόπουλος προκειμένου να την 'κοπανήσει' πηγαίνει με τον Μπαλούρδο και την 'αρραβωνιαστικιά' του Σούλα σε κινηματογραφική προβολή.
Ο Συνταγματάρχης αποφασίζει να κάνει τις δέουσες κινήσεις για την επαναφορά των οπλιτών που έχουν 'εκτοπιστεί', για να διευκολύνει τη μετάδοση του προγράμματος εν όψει της γιορτής του Πάσχα.
Ο Λοχαγός που διευθύνει το κτήριο του ΟΤΕ παραδίδει το Σαββίδη στη Χαρά, μια χυμώδη υπάλληλο που του εξηγεί τα νέα του καθήκοντα: παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ξεσκαρτάρισμα τηλεγραφημάτων σε αναζήτηση κινήσεων που υπονομεύουν τη χούντα.
Σάββατο της Ανάστασης. Οι προετοιμασίες για τη γιορτή του Πάσχα στην ΤΕΔ κορυφώνονται. Ο Παπαδόπουλος φτάνει σπίτι του λίγο πριν την Ανάσταση. Ο Κατσάμπελας κάνει έφοδο στην ΤΕΔ συνοδευόμενος από την Πάτρα.
Η Σίντυ κι ο Σαββίδης βολτάρουν στην Ερμού, όταν γίνονται μάρτυρες βίαιης σύλληψης τουριστριών με μίνι. Στην ΤΕΔ γίνεται συμβούλιο παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, ώστε να κοπεί απ' το πρόγραμμα κάθε πλάνο, όπου εμφανίζεται γυναίκα με μίνι φούστα.
Στην αναφορά, οι φαντάροι πληροφορούνται πως οι χθεσινοβραδινοί κανονιοβολισμοί ήταν αναγγελία της γέννησης του διαδόχου. Στο ΚΨΜ εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας συσκέπτονται για τον επερχόμενο εορτασμό της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων.
Ελληνική κωμική σειρά. Ο βίος και η θητεία των φαντάρων που υπηρετούν το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό κανάλι, η Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), με φόντο την έναρξη και την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας.
Ελληνική κωμική σειρά. Ο βίος και η θητεία των φαντάρων που υπηρετούν το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό κανάλι, η Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), με φόντο την έναρξη και την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας.
Στην ΤΕΔ ετοιμάζονται για τη ζωντανή μετάδοση του πρωτοχρονιάτικου σόου. Τον Αγιο-Βασίλη πρόκειται να υποδυθεί ο Μάγειρας, αλλά σπάει το πόδι του την τελευταία στιγμή και ο συνταγματάρχης αναθέτει το ρόλο στον Κατσάμπελα.
Οι Λάμπρου, Παπαδόπουλος, Μπαλούρδος, Γιωργάκης επιβιβάζονται στο πλοίο που θα τους μεταφέρει στη Νίσυρο για να κινηματογραφήσουν το ηφαίστειο, γεμάτοι προσδοκίες για καλοκαιρινές ερωτικές περιπέτειες.
Ελληνική κωμική σειρά. Ο βίος και η θητεία των φαντάρων που υπηρετούν το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό κανάλι, η Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), με φόντο την έναρξη και την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας.
Στη Νίσυρο οι Παπαδόπουλος, Λάμπρου, Μπαλούρδος, Γιωργάκης περνάνε 'γλυκιά ζωή' με τις Σουηδέζες ώσπου αποκαλύπτεται ότι αυτές ήταν που είχαν κλέψει την πόρπη από το μουσείο!
Η Πάτρα καρφώνει την περιπέτεια του Λάμπρου με τη Σουηδέζα στην Εμμανουέλα. Αυτή, για να πικάρει το Λάμπρου, εμφανίζεται στους 'Ανέμους' συνοδευόμενη απ' το Λοχαγό της ΤΕΔ. Ο Λάμπρου συγκρούεται με το Λοχαγό του.
Οι φαντάροι επιστρέφουν απ' το γύρισμα της ταινίας με την ψυχή στο στόμα και το πρόγραμμα του σταθμού αρχίζει με καθυστέρηση. Ο Συν/ρχης κάνει αυστηρές συστάσεις και αναθέτει στον Παπαδόπουλο την κινηματογράφηση μιας ομιλίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου που θα μεταδοθεί τηλεοπτικώς.
Στον απόηχο του σαμποτάζ, ο Συν/ρχης μαθαίνει τυχαία για το γύρισμα της ταινίας κοντά στον πομπό της ΤΕΔ. Η χρονική σύμπτωση του γυρίσματος και του σαμποτάζ τον πανικοβάλει, δεδομένου πως είχε αγνοήσει αναφορά των σκοπών για ύποπτες κινήσεις γύρω απ' την κεραία.
Κινηματογραφώντας τον εορτασμό της Πολεμικής Αρετής, οι φαντάροι παραλείπουν τη σκηνή του Φειδιππίδη και ο Κατσάμπελας ζητάει εξηγήσεις. Ο Λάμπρου του λέει ψέμματα πως το υλικό δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Tο ίδιο βράδυ ντύνουν το Μπαλούρδο 'Φειδιππίδη' και γυρίζουν τη σκηνή.
Ο Μαστρονίκος φέρνει τον διάσημο ινδουιστή γκουρού στην ΤΕΔ και του παίρνει συνέντευξη. Την εκπομπή συμπαρουσιάζει η Εμμανουέλα που μεγαλοπιάνεται και σνομπάρει τον Λάμπρου. Διερμηνέας του γκουρού είναι η Μυρτώ, παλιά συμφοιτήτρια του Μαρλαφέκα που παραμένει ερωτευμένη μαζί του.
H Μυρτώ, η διερμηνέας του Ινδού γκουρού, αναγκάζει τον Μαρλαφέκα να τη συνοδέψει στην μπουάτ 'Οι Ανέμοι'. Εκεί του εξομολογείται τον έρωτά της. Ο Μαρλαφέκας προσπαθεί να της εξηγήσει διακριτικά πως είναι ομοφυλόφιλος, όμως η Μυρτώ αδιαφορεί.
Το συνεργείο μεταφέρει τα σφυροδρέπανα που κατασκευάστηκαν στην ΤΕΔ με άκρα μυστικότητα στη Βουλή. Εκεί οι φαντάροι ανακαλύπτουν ότι γυρίζεται μια αντικομμουνιστική υπερπαραγωγή με τη βοήθεια του στρατού. Στο μεταξύ, οι φήμες για αντικίνημα του Βασιλιά οργιάζουν.
Οι δυο πόρνες φυγαδεύονται απ' το στρατόπεδο και ο Λέκκας λιποτακτεί. Το επόμενο πρωί η Κατερίνα λέει στον Παπαδόπουλο πως ένας φίλος της 'Λαμπράκης' έπιασε στα βραχέα διάγγελμα του Βασιλιά. Σύντομα, όλοι μαθαίνουν πως ο Βασιλιάς έκανε κίνημα που απέτυχε.
Η λιποταξία του Λέκκα εντείνει την κόντρα του χουντικού Ταγματάρχη με το βασιλικό Συνταγματάρχη. Ο Ταγματάρχης σφίγγει τα λουριά στους φαντάρους και επιχειρεί να ελέγξει και το πρόγραμμα του σταθμού.
Ο Μαστρονίκος ετοιμάζει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με γέλια και χειροκροτήματα 'κονσέρβα' (όπως στις ΗΠΑ), ενώ το συνεργείο πάει να κινηματογραφήσει το ντέρμπυ. Ο Καρλάτος κάνει εκπομπή με μοντέλο τη Μπέλα Μελιγάλη, σύζυγο στρατηγού, η οποία είναι και ερασιτέχνης ζωγράφος.
Oι φαντάροι στέλνονται απ' το Συν/ρχη στο ατελιέ της Μπέλας Μελιγάλη για να μεταφέρουν τους πίνακές της στην γκαλερί όπου θα εκθέσει. Ο Μαρλαφέκας προτείνει στην Μπέλα να κάνει την έκθεση μέσα στο ατελιέ της για πρωτοτυπία, ενώ ο Μπαλούρδος καταστρέφει κατά λάθος έναν πίνακα.
Ο Λάμπρου συλλαμβάνει την ιδέα μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, της πρώτης που θα προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση. Το διαφημιζόμενο προϊόν θα είναι τα κοτόπουλα 'Μπιρμπίκος'.
Η παρέα με τους ανταποκριτές ξυπνάει στην Εμμανουέλα πολιτικές 'ανησυχίες' που την οδηγούν σε μια παράτολμη ενέργεια. Στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων που εκφωνεί, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό μια σφαγή αμάχων που έκαναν οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ.
Ενώ το Πάσχα πλησιάζει, η επιχείρηση 'ταινία σεξ' ξεσκεπάζεται και όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν τιμωρούνται με βαριά ποινή. Μαζί τους τιμωρείται και ο Καραμάνος επειδή κρατούσε ημερολόγιο στα ρώσικα.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz