Αναζήτηση:

Άλβιν Ναθάνιελ Τζόινερ

Ημ. γεν.:
18/9/1974
O Άλβιν Ναθάνιελ Τζόινερ (γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου 1974) γνωστός ως Xzibit, είναι αμερικανός ράπερ, καθώς και ηθοποιός και παρουσιαστής. Έγινε ευρύτερα γνωστός από την αμερικανική εκπομπή "Pimp my Ride" του MTV.

Πριν ασχοληθεί με το σόου, έγινε διάσημος μέσα από το συγκρότημα West Coast hip-hop και συγχρόνως έκανε και άλμπουμ όπως τα "Restless, "Man vs. Machine" και "Weapons of Μass Destruction", οπου συνεργάστηκε με αλλους διάσημους τραγουδιστες της ραπ, όπως ο Eminem, o Snoop Dogg, o Dr. Dre, o The Game, ο Busta Rhymes, ο DJ Quik και o Method Man.

Έπειτα λόγω των χαμηλών πωλήσεων στο τελευταίο του άλμπουμ "Full Circle", αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο την ραπ σκηνή και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Συμμετείχε σε ταινίες όπως: "8 Μile", "xXx:State of Union", "The Wash", "Hoodwinked", "Gridiron Gang", "The X-Files: I Want to Believe" και "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans".

Η ζωή του ξεκίνησε στο Ντιτρόιτ. Η μητέρα του, χωρισμένη, προσπάθησε να τον μεγαλώσει, αλλά πέθανε όταν ο Alvin έκλεινε τα εννέα του χρόνια. Ο πατέρας του έφυγε για να γίνει κληρικός, αφήνοντας τον Alvin μόνο του με τα δυο του αδέρφια (μια μεγαλύτερη αδερφή και ένα μικρότερο αδερφό). Μετά το θάνατο της μητέρας του, αναγκάστηκε να πάει στον πατέρα του, αλλά λόγω της κακής σχέσης μεταξύ τους τον εστειλε σε ορφανοτροφείο. Στα 14 του χρόνια αφησε το ορφανοτροφείο και μετακόμισε στην αδερφή του, η οποία ζούσε στην Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με όσα έχει πει δημόσια, κατέληξε να πουλάει ναρκωτικά. Εκεί όμως άρχισε να ασχολείται με την ραπ και να προσεγγίζει μια καριέρα στο τραγούδι.