Αναζήτηση:

Ilia Darlin

Η Ilia Darlin, (κατά κόσμο 'Ιλια Πατάπη) είναι ότι πιο φρέσκο έχει παρουσιάσει η ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια και παρότι είναι μόλις εικοσιτεσσάρων ετών, έχει ήδη αφήσει το δικό της στίγμα στην ελεκτροπόπ. Από μικρή φοιτούσε στο Εθνικό Ωδείο και και στα δεκαεννιά της δημιουργεί το electro pop συγκρότημα Stiletto Scag κατακτόντας την underground σκηνή της Αθήνας. Προκαλεί αίσθηση με τον intellectual αυθορμητισμό της και το stage presence της από εμφανίσεις στα θρυλικά πάρτυ των amateur boyz και στο Synch Festival. Ο Νίκος Περάκης βρίσκει ενδιαφέρουσα τη ζωή της και την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και αποφασίσει να είναι ένα από τα κύρια πρόσωπα του docufiction του, Art Therapy (2010).

Όπως αναφέρεται και στην ταινία η Ilia φεύγει στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρο της σε ηλικία 21 ετών. Το καλοκαίρι του 2010 ηχογραφεί στο Λος Αντζελές στα στούντιο της Universal με παραγωγό τον Chris Bolden (En Vogue) το πρώτο της άλμπουμ, ενώ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Konvict Records, δισκογραφική του Akon. Το μεγαλύτερο μουσικό website της Αγγλίας, Pop Justice, είχε το Hit me ως τραγούδι της ημέρας και τη φιλοξένησε στην πρώτη σελίδα του με συνέντευξη και παρουσίαση του videoclip Car Crash. Έχει τραγουδήσει σε project του βρετανικού MTV, η Lifo την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους "Influentials of the year 2010", συμμετείχε στο Madwalk, ενώ το CNN θα παρουσιάσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Με πάντα μία προσεγμένη και ιδιαίτερη αισθητική, η Ilia Darlin μέσα από τα live της, την παρουσία της και τα βιντεοκλίπ της, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη καινοτομία άξιας προσοχής. Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει από την EMI η πρώτη της δισκογραφική δουλειά, η οποία ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη με παραγωγό τον Billy Mann.
Τελευταία Video
ilia darlin live with Katy B and MTV
πριν 9 χρόνια