Αναζήτηση:

Συγκρότημα Κόκκινα χαλιά

Τα «Κόκκινα Χαλιά» αποτελούνται από τους: Αλέξανδρο Δημόπουλο, Φώτη Δεληνικόλα, Λευτέρη Γιαννόπουλο και Γιώργο Παπαδημητράκη. Το όνομα του συγκροτήματος αντικατοπτρίζει την αγάπη των μελών του για την μουσική και την πίστη σε αυτό που κάνουν. Η λέξη «Χαλιά» συμβολίζει την πραγματικότητα, το έδαφος, τον ρεαλισμό, την προσγείωση, ενώ το κόκκινο το πάθος και την ένταση.
Ο Αλέξανδρος Δημόπουλος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και πιάνο. Έχει εργαστεί ως πιανίστας σε διάφορες μουσικές σκηνές, ενώ συνέθεσε τη μουσική για την θεατρική παράσταση "Misery".
Ο Φώτης Δεληνικόλας σπούδασε μουσική τεχνολογία, έχοντας κάνει Master στην Αγγλία, όπου εργάστηκε ως ηχολήπτης. Έχει συμμετοχή σε ένα CD με ορχηστικά κομμάτια, στα οποία παίζει μπάσο και κιθάρα.
Ο Λευτέρης Γιαννόπουλος σπούδασε μουσικός σε ωδεία στην Αθήνα και τη Βοστόνη. Παίζει ντραμς, κιθάρα, πιάνο και μπάσο. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε διάφορα κέντρα και σκηνές.
Ο Γιώργος Παπαδημητράκης γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνες γονείς και φοιτά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Αλουπογιάννη, Μαριάννα Γερασιμίδου και Δήμο Αναστασιάδη και συμμετείχε σε stand up comedy στο "Σταυρό του Νότου".
Τα Κόκκινα Χαλιά δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 και με στόχο την δημιουργία μιας μπάντας με ξενόφερτο ποπ και ροκ ήχο. Στο πλαίσιο των εμπορικών συνθηκών, δηλώνουν συμμετοχή στο X FACTOR όπου και καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό.
Τον Φεβρουάριο του 2009 υπογράφουν με την Sony Music και το ταξίδι ξεκινάει με τον δικό τους «Χαρταετό», προάγγελο του άλμπουμ τους, στο οποίο υπογράφουν τη μουσική ο Γιώργος Θεοφάνους και τους στίχους ο Θάνος Παπανικολάου. Τον Μάρτιο του 2009 ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Νικόλα Μεταξά, ενώ το πρώτο τους τραγούδι σκαρφαλώνει τις θέσεις των charts των ελληνικών ραδιοφώνων. Όλο το καλοκαίρι κάνουν sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο όπου και παρουσιάζουν το πρώτο τους CD single «Φύγαμε» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009. Τον χειμώνα του 2009 εμφανίστηκαν στο Guzel, καθώς και στον Σταυρό του Νότου μαζί με τον Μύρωνα Στρατή .
Τα Κόκκινα Χαλιά κυκλοφόρησαν, τον Μάιο που μας πέρασε, ψηφιακά το τραγούδι «Εμε-ίς», ενώ το καλοκαίρι έκαναν πάνω από 35 live σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι με βάση το Music Control παρέμεινε στο TOP 100 για δύο μήνες με πάνω από 18 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στούντιο για να τελειώσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ το οποίο θα περιλαμβάνει και δικές τους συνθέσεις.