Αναζήτηση:

Κάθριν Χάιγκλ

 

(Katherine Heigl)

Ημ. γεν.:
24/11/1978

Η Κάθριν Χάιγκλ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, γερμανο-ιρλανδικής καταγωγής. Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1978 στην Ουάσινγκτον.

Η ανατροφή της υπήρξε αυστηρή, σύμφωνα με τις αρχές της Εκκλησίας των Μορμόνων, γι'αυτό και η πρώτη της επαφή με το χώρο του θεάματος έγινε τυχαία. Μία θεία της θέλησε να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες της και έτσι η μικρή Κάθριν άρχισε να παίζει σε διαφημίσεις σε ηλικία 9 ετών. Αργότερα άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά ως μοντέλο σε συνεργασία με το πρακτορείο «Elite» και, στη συνέχεια, με την υποκριτική. Έπαιξε σε πολλές επιτυχημένες σειρές.

Γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε το 2004 συμμετέχοντας στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Grey's Anatomy. Το Σεπτέμβριο του 2007, η Κάθριν τιμήθηκε με τηλεοπτικό Βραβείο Emmy, ως καλύτερη ηθοποιός σε β' δραματικό ρόλο. Το 2007 πρωταγωνίστησε επίσης στην επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία Με την πρώτη (2007). Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Τζος Κέλεϊ. Ακολούθησαν και άλλες ρομαντικές κομεντί, όπως τα 27 φορέματα (2008) και το Γυμνή αλήθεια (2009) δίπλα στον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 η Χάιγκλ και ο άντρας της υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες από την Κορέα.