Αναζήτηση
Κώστας Φιλίππογλου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
O Κώστας Φιλίππογλου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ξεκίνησε τις θεατρικές του σπουδές στην Αθήνα και συνέχισε την εκπαίδευσή του με ηθοποιούς δασκάλους από την ομάδα του Πήτερ Μπρουκ, της Αριάν Μνουσκίν και την Theatre de Complicite.

Από το 1985 εργάζεται στην Ελλάδα ως ηθοποιός έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές παραγωγές. Από το 1999 δουλεύει κυρίως στο εξωτερικό με την θεατρική ομάδα "Complicite" και παίρνει μέρος στις παραστάσεις και τα εργαστήρια που δίνει η ομάδα στην Αγγλία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στην ταινία "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" και παράλληλα επιμελήθηκε την κίνηση στις σκηνές του πλήθους. Το 2003 σκηνοθέτησε για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την "Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" και το 2006 τον "Οδυσσεβάχ" για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Από το 1997 εργάζεται και ως δάσκαλος θεάτρου. Με αυτήν την ιδιότητα στην Ελλάδα έχει διδάξει: ως επίκουρος καθηγητής στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, στη Δραματική Σχολή "Αρχή" της Ν. Καρρά, στα σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας για το θέατρο στα σχολεία, καθώς και σε οργανωμένα εργαστήρια με συμμετέχοντες ηθοποιούς ή σπουδαστές. Στο εξωτερικό έχει διδάξει θέατρο στο Λονδίνο, σε σχολεία, δραματικές σχολές και στα εργαστήρια που διοργανώνει η "Complicite". Στο Ισραήλ, δίδαξε στο ΜΑΤΑΝ, ειδικό σχολείο Καλών Τεχνών. Στη Νέα Υόρκη έχει διδάξει στο Lee Strasberg Ιnstitute, στο Actor's studio και στο Actor's center, καθώς και στο ανοιχτό εργαστήρι που διοργάνωσε η "Complicite" την άνοιξη του 2001.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
"The 2night Show": Τί θα δούμε απόψε  πριν 26 ημέρες
Μαρία Καβογιάννη: Στον ΑΝΤ1, στο MEGA, αλλά και στην ΕΡΤ Μαρία Καβογιάννη: Στον ΑΝΤ1, στο MEGA, αλλά και στην ΕΡΤ  πριν 3 μήνες
Απο τις Άγριες Μέλισσες σε κωμωδία του ΑΝΤ1 Απο τις Άγριες Μέλισσες σε κωμωδία του ΑΝΤ1  πριν 4 μήνες
"Εκτός υπηρεσίας". Μάθετε για την νέα σειρά του ΑΝΤ1  πριν 4 μήνες
"Εκτός Υπηρεσίας": Η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου  πριν 4 μήνες
O O "Προμηθέας Δεσμώτης" σε καλοκαιρινή περιοδεία !  πριν 7 χρόνια
Ο Ο "Προμηθέας Δεσμώτης" γυρίζει όλη την Ελλάδα !  πριν 7 χρόνια
Προμηθέας  Δεσμώτης Προμηθέας Δεσμώτης  πριν 7 χρόνια
Μένγκελε στο Faust! Μένγκελε στο Faust!  πριν 8 χρόνια
Γλάρος του Άντον Τσέχωφ Γλάρος του Άντον Τσέχωφ  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551