Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Καίτη Παπανίκα βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Καίτη Παπανίκα
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Βιογραφικό
Η Καίτη Παπανίκα γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1942. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1964 στο έργο «Υπόγειο της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών και διακρίθηκε στη πρόζα και την επιθεώρηση.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1963 με την ταινία «Μας κρύβουν τον Ήλιο». Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 43 ταινίες δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες. Ανάμεσα σε αυτές «Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)», «Στα σύνορα της Προδοσίας(1968)», «η Αρχόντισσα του λιμανιού (1969)», «η Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης (1970)», «Για μια χούφτα τουρίστριες(1971)», «Ο αντιφασίστας(1972)», «Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής(1973)», «Αγώνας χωρίς τέλος (1979)»κ.α..

Έχει τιμηθεί με το κρατικό βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία «Άντε Γεια» του Γ. Τσεμπερόπουλου.

Υπήρξε σύζυγος του Θ. Κατσαδράμη.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Καίτη Παπανίκα: Το συγκλονιστικό όνειρο στην τελευταία της συνέντευξη! Καίτη Παπανίκα: Το συγκλονιστικό όνειρο στην τελευταία της συνέντευξη!  πριν 4 χρόνια
Ραγίζει καρδιές το νέο μήνυμα του Γιώργου Βασιλείου: «Πικράθηκα πολύ. Η αρρώστια αυτή…» Ραγίζει καρδιές το νέο μήνυμα του Γιώργου Βασιλείου: «Πικράθηκα πολύ. Η αρρώστια αυτή…»  πριν 5 χρόνια
Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz