Αναζήτηση
Locomondo (συγκρότημα) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Οι Locomondo ή Λοκομόντο (Loco + mondo = τρελός κόσμος, από την ισπανική λέξη "loco", που σημαίνει τρελός και την ιταλική λέξη "mondo", που σημαίνει κόσμος) είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα, που έχει τις ρίζες του στην Αθήνα και ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2001.
Συνδυάζει τη ρέγκε, τη σκα και τη λάτιν μουσική.
Οι στίχοι των κομματιών τους είναι γραμμένοι, κυρίως, στην ελληνική και την αγγλική.
Έχουν παίξει με συγκροτήματα, όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba και οι Ska Cubano και με καλλιτέχνες όπως ο Μανού Τσάο.

Η συνάντηση του Μάρκου Κούμαρη και του Γιώργου Βαρνάβα κατά τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς και οι παρόμοιες μουσικές τους επιρροές και κατευθύνσεις, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση αυτού του ρέγκε συγκροτήματος.

Ο πρώτος τους δίσκος, κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2004, με τίτλο Ένας τρελός κόσμος, ο οποίος πήγαζε από το όνομά τους.
Έτσι, ξεκίνησαν μια πανελλαδική περιοδεία.
Κάποια από τα τραγούδια τους, ακούγονταν στο ελληνικό ραδιόφωνο, ενώ το κομμάτι Στην Αθήνα, βρέθηκε στη λίστα του Radio France Internationale, για διάστημα δύο μηνών.

Το 2005, ο τρομπονίστας των Skatalites, Βιν Γκόρντον, προσκάλεσε τους Locomondo ατην Τζαμάικα, για την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου, κάτι που επηρέασε σημαντικά τον ήχο τους. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε ο δίσκος 12 μέρες στην Τζαμάικα.
Ο δίσκος αυτός, μπήκε στα ελληνικά τσαρτ, τον Αύγουστο του 2005.[ Το κομμάτι, το οποίο ξεχώρισε, ήταν η διασκευή του τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη, Φραγκοσυριανή, η οποία χρηιμοποιήθηκε στην ταινία Soul kitchen, του Τουρκο-γερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.
Το 2006, έκαναν μια καλοκαιρινή περιοδεία σε τριάντα ελληνικές πόλεις. Οι συναυλίες τους αυτές, είχαν μέσο όρο προσέλευσης 600 άτομα. Το Φεβρουάριο του 2007, η μπάντα παρουσίασε τη μουσικο-κωμική παράσταση "Locofiesta - The greatest show on Earth", στο Gagarin 205, με καλεσμένο το Βέλγο κωμικό και ζογκλέρ, Πίτερ Βεγέλ.
Εκεί, παρουσία 450 θαυμαστών της, παρουσίασε για πρώτη φορά εκδοχές των ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών, με ρέγκε και σκα στοιχεία και ρυθμούς χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα, όπως το βιολί και η γκάιντα.
Μέσα στο 2007, κυκλοφόρησε ο δίσκος Me Wanna Dance, στον οποίο το συγκρότημα είχε και κάποια τραγούδια με ισπανικό στίχο. Επίσης, στο δίσκο αυτό, συμμετείχαν επιφανείς μουσικοί, όπως ο Νάττυ Μπο, των Ska Cubano και η Αμπάρο Σάντσεθ, των Amparanoia. Το ίδιο καλοκαίρι, "άνοιξαν" τη συναυλία ... Διαβάστε περισσότερα
των Ska Cubano, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα.

Τον Οκτώβριο του 2007, οι Locomondo ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή Κύτταρο, με μέσο όρο προσέλευσης 550 θεατές.

Στις 31 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν μια περιοδεία στη Γερμανία, η οποία διήρκεσε 18 ημέρες. Οι Locomondo επισκέφθηκαν τις πόλεις του Βερολίνου, της Στουτγκάρδης, της Κολωνίας, του Μπόχουμ, του Μάαστριχτ, του Ζίμπουργκ και του Κρέφελντ.

Στις 21 Νοεμβρίου, το συγκρότημα επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε τις εμφανίσεις τους στο Κύτταρο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2008, οπότε και εμφανίσθηκε μαζί τους ο Νάττυ Μπο, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τη μπάντα.
Στις 2 Φεβρουαρίου, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης.
Στις 12 Ιουνίου, οι Locomondo έδωσαν μια συναυλία με τους Amparanoia στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συναυλίας των δεύτερων, υπό το βλέμμα 4,000 θεατών. Στις 11 Ιουλίου, συμμετείχαν στη συναυλία του Μάνου Τσάο, στη Μαλακάσα, για το Rockwave Festival και τούς παρηκολούθησαν 15,000 θεατές.

Τον Οκτώβριο του 2008, έφυγαν ξανά για περιοδεία σε δέκα γερμανικές πόλεις, ενώ ακολούθησαν συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία.
To 2009, κυκλοφόρησε ο δίσκος Locomondo Live! CD 2009, ο οποίος περιείχε ηχογραφημένο υλικό από τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συναυλίες του συγκροτήματος, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τα διασημότερα κομμάτια, τα οποία συμπεριλήφθησαν στο δίσκο ήταν τα: Μαγικό χαλί, Balkan Orgy, Χέρια σαν κι αυτά και διασκευές, όπως το Redemption Song του Μπομπ Μάρλεϋ, το L' ombelico del mondo του Τζοβανόττι και το Mala Vida του Μανού Τσάο.
Το καλοκαίρι του 2011, οι Locomondo ξεκίνησαν μια πανελλαδική περιοδεια, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, στην Αθήνα, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης.
Η επόμενη μεγαλη συναυλία έγινε στις 22 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, το συγκρότημα συμμετείχε στην καμπάνια Γκολ στη φτώχεια, η οποία είχε στόχο την κατάλυση της φτώχειας, του ρατσισμού και των εξαρτήσεων και διέθεσε μέρος των εισπράξεων από τις συναυλίες της στην καμπάνια αυτή.

Το 2011, κυκλοφόρησε ο δίσκος Best of από τους Locomondo. Συμπεριελάμβανε δεκαπέντε κομμάτια από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους και ήταν ο πρώτος που ήταν διαθέσιμος -εκτός της ελληνικής- και στη γερμανική αγορά.
Στο δίσκο αυτό υπήρχε μια ρέγκε διασκευή του πολύ γνωστού γερμανικού κομματιού, Griechisch Wein, που σημαίνει ελληνικό κρασί και είχε συνθέσει ο Ούντο Γέργκενς, το οποίο αφηγείται τη ζωή του Έλληνα μετανάστη, μέσα από τα μάτια του Γερμανού. Στους στίχους προστέθηκε μια επιπλέον στροφή από το Μάρκο Κούμαρη στα ελληνικά.

Οι Locomondo ξεκίνησαν τις συναυλίες τους μέσα στο 2012, στις 14 Ιανουαρίου, στο Gagarin 205.

Το 2007, συνέθεσαν μουσική για την κωμωδία Το γαμήλιο πάρτυ της Ελληνο-αμερικανίδας σκηνοθέτιδας Κριστίν Κρόκος και για την τηλεοπτική σειρά του Alpha, Σε είδα....
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Locomondo: «Συναυλία σημαίνει χαμόγελο μέχρι τα αυτιά» Locomondo: «Συναυλία σημαίνει χαμόγελο μέχρι τα αυτιά»  πριν 3 χρόνια
Καινούριο τραγούδι από τους Locomondo με άρωμα 80s Καινούριο τραγούδι από τους Locomondo με άρωμα 80s  πριν 7 χρόνια
Locomondo  live Καλοκαιρινή περιοδεία 2015!!! Locomondo live Καλοκαιρινή περιοδεία 2015!!!  πριν 9 χρόνια
Οι Locomondo είναι ένα ευαίσθητο συγκρότημα! Οι Locomondo είναι ένα ευαίσθητο συγκρότημα!  πριν 9 χρόνια
«Σχεδία» Live! «Σχεδία» Live!  πριν 9 χρόνια
Locomondo Locomondo  πριν 9 χρόνια
Locomondo live! Locomondo live!  πριν 10 χρόνια
36ο River Party  το φεστιβάλ που πάει.. .με τα νερά σας! 36ο River Party το φεστιβάλ που πάει.. .με τα νερά σας!  πριν 10 χρόνια
Καμία «μεγάλη» ιστορία δεν ξεκίνησε ποτέ με σαλάτα Καμία «μεγάλη» ιστορία δεν ξεκίνησε ποτέ με σαλάτα  πριν 11 χρόνια
10 χρόνια… Locomondo live! 10 χρόνια… Locomondo live!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551