Αναζήτηση
Ντέρεκ Σιαφράνς (Derek Cianfrance) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
O Derek Cianfrance είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, kινηματογραφιστής, σεναριογράφος και μοντέρ.
Σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Οι πρώτες σπουδαστικές του ταινίες βραβεύτηκαν από το πανεπιστήμιο κι απέσπασαν και το πρώτο βραβείο του Independent Film Channel για δουλειές φοιτητών.
Γύρισε την πρώτη του ταινία όταν ήταν 23, το BROTHER TIED. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Σάντανς , όπου χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα καλύτερα ανεξάρτητα ντεμπούτα που έχουμε δει εδώ και καιρό». Η ταινία ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε βραβεία σε έξι από αυτά.
Ο Ντέρεκ συνέχισε με διάφορα ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με ποικίλα θέματα και καλλιτέχνες όπως οι Mos Def, Sean “Diddy” Combs, Run-DMC, Cassandra Wilson και Annie Lennox. Επίσης, κινηματογράφησε το CAGEFIGHTER, που πραγματευόταν τις πολεμικές τέχνες, βετεράνους ποδηλάτες για το ROLLING THUNDER-RIDE FOR FREEDOM, έφηβους μπασκετμπολίστες για τη σειρά του MTV BATTLEGROUNDS, και το SHOTS IN THE DARK, που πραγματευόταν την φωτογράφιση σκηνών εγκλήματος. Για το STREETS OF LEGEND κέρδισε βραβείο φωτογραφίας στο Σάντανς το 2003.
Σκηνοθέτησε επίσης άπειρα διαφημιστικά, την ιντερνετική σειρά MEET THE LUCKY ONES και το ντοκιμαντέρ για το ίντερνετ FORD: BOLD MOVES.
Στο παρόν, ετοιμάζει το METALHEAD, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον επόμενο χρόνο.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551