Αναζήτηση
Κάρλος Σάουρα βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
04/01/1932
Θάνατος
10/02/2023
Ηλικία
91
Βιογραφικό

Ο Carlos Saura Atares ήταν Ισπανός σκηνοθέτης, φωτογράφος και συγγραφέας. Μαζί με τον Luis Bunuel και τον Pedro Almodovar, θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της Ισπανίας. Είχε μια μακρά και γόνιμη καριέρα που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα. Οι ταινίες του κέρδισαν πολλά διεθνή βραβεία.

Ήταν επηρεασμένος από τον Λουίς Μπουνιουέλ. Στα πρώιμα έργα του χρησιμοποιούσε παραβολές και συμβολισμούς για να αποφύγει τη λογοκρισία της φασιστικής κυβέρνησης του Φράνκο.

Οι πιο γνωστές του ταινίες είναι η Απομόνωση και το Θρέψε κοράκια. Το 1991 κέρδισε το βραβείο Γκόγια σκηνοθεσίας για την ταινία Ω! Καρμέλα.

Έχει παντρευτεί τρεις φορές και είχε επτά παιδιά. Διατηρούσε σχέση με την Τζεραλντίν Τσάπλιν, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Σέιν. Η Τσάπλιν είχε πρωταγωνιστήσει σε επτά ταινίες του. Απεβίωσε στις 10 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία 91 ετών.

Τελευταίες ειδήσεις
Κάρλος Σάουρα: Έφυγε ο λάτρης του φλαμένκο, της φωτογραφίας και της Ιστορίας Κάρλος Σάουρα: Έφυγε ο λάτρης του φλαμένκο, της φωτογραφίας και της Ιστορίας  πριν 1 έτος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551