Αναζήτηση
Μάικ Πάττον (Mike Patton) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Μάικ Πάττον είναι τραγουδιστής ηθοποιός, μουσικός και συνθέτης.
Γεννημένος στη Γιουρίκα της Καλιφόρνια, δημιούργησε τη μπάντα Mr. Bungle σε ηλικία 17 ετών, και τη διατήρησε ενεργή για περισσότερο από μια δεκαετία. Κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση με τους Faith No More, οι οποίοι πρόσφατα μάλιστα, ολοκλήρωσαν μια περιοδεία επανένωσης.
Το 1998, δημιούργησε την πειραματική μπάντα Fantômas, με τον πρώην μπασίστα των Mr. Bungle, Τρέβορ Νταν, τον Μπαζ Όσμπορν των The Melvins, και τον Ντέιβ Λομπάρντο των Slayer. Λίγα χρόνια αργότερα, έγινε και μέλος των Tomahawk, μια εναλλακτική μπάντα, που δημιούργησε ο Ντουέιν Ντένισον των Jesus Lizard. Στις αρχές του 2013, αναμένεται το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους, Oddfellows.
Ως μουσικός, έχει κάνει αμέτρητες συνεργασίες, από το Τζον Ζορν των Massive Attack έως τη Νόρα Τζόουνς. Το 1999, ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρία Ipecac Recordings με το μάνατζερ Γκρεγκ Γουέρκμαν. Η Ipecac έχει κυκλοφορήσει τις περισσότερες δουλειές του, όπως και των The Melvins, Isis, Josh Homme, κ.ά. Το 2010 κυκλοφόρησε το Mike Patton Mondo Cane. Ο Πάττον επιμελήθηκε μια συλλογή από Ιταλικά κλασικά κομμάτια και ηχογράφησε το άλμπουμ με πλήρη ορχήστρα, ενώ τραγούδησε στα Ιταλικά.
Πέρα από τη μουσική, ο Πάττον πρωταγωνίστησε στο Firecracker, του Στιβ Μπάλντερσον, δάνεισε τη φωνή του στα video games The Darkness, Bionic Commando, Portal, και Left 4 Dead 2, όπως και στα πλάσματα του μπλοκμπάστερ Ζωντανός Θρύλος (I Am Legend).
Έχει συνθέσει τη μουσική για τη μικρού μήκους ταινία A Perfect Place, ενώ αργότερα για τη μεγάλου μήκους ταινία Εκτός Ορίων 2 (Crank: High Voltage). Ακολούθησε το σάουντρακ για την ταινία Η Μοναξιά των Μονών Αριθμών (The Solitude of Prime Numbers).
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551