Αναζήτηση
Μάικλ Κάνινγκαμ (Michael Cunningham) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/11/1952
Ηλικία
72
Βιογραφικό
Ο Μάικλ Κάνινγκαμ ( γεν. 6 Νοεμβρίου 1952) είναι Αμερικανός συγγραφέας, γνωστός για το μυθιστόρημα του 1998, Οι Ώρες, για το οποίο κέρδισε τα βραβεία Pulitzer Prıze for Fıctıon και PEN/Faulkner Award το 1999.

Ο Μάικλ Κάνινγκαμ γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ απ' όπου και αποφοίτησε. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, πρωτοεξέδωσε μικρές ιστορίες στο Atlantic Monthly και στο Paris Review.

Το 1993 έλαβε το Guggenheim Fellowship και το 1998 το National Endowment for the Arts Fellowship. Το 1995 τιμήθηκε με το Whiting Writers' Award. Μαθήτευσε στο Fine Arts Work Center της Μασσαχουσέτης καθώς και στην δημιουργική συγγραφή στο Brooklyn College.

Παρόλο που είναι ομοφυλόφιλος και η ζωή του υπήρξε μονογαμική τα τελευταία 24 χρόνια αρνείται την άποψη που τον χαρακτηρίζει ως gay συγγραφέα, δηλώνοντας πως όντας gay, επηρεάζεται μεν στο έργο του, αλλά αυτό δεν αποτελεί το μόνο χαρακτηριστικό της δουλειάς του.

Οι Ώρες, καθιέρωσαν τον Κάνινγκαμ ως έναν σημαντικό συγγραφέα με μεγάλη δυναμική στη σημερινή Αμερικανική Λογοτεχνία, και η πρόσφατη δουλειά του με τίτλο, Specimen Days, έτυχε καλής υποδοχή από τους Αμερικανούς κριτικούς.
Ο Cunningham εξέδωσε και μία ποιητική συλλογή, Laws for Creations, έχει επίσης γράψει με την Susan Minot, σενάριο βασισμένο στο μυθιστόρημα της με τίτλο Evening.
Υπήρξε παραγωγός της ίδιας ταινίας το 2007 με τον ίδιο τίτλο Evening, και στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Γκλεν Κλόουζ, Τόνι Κολέτ και Μέριλ Στριπ.
Τελευταίες ειδήσεις
The Good House (201?) – Μέριλ Στριπ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο πάλι μαζί The Good House (201?) – Μέριλ Στριπ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο πάλι μαζί  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551