Αναζήτηση
Explosions in the Sky βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Οι Explosions in the Sky είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα από το Ώστιν του Τέξας. Έχει αποκτήσει σχετική φήμη πέρα από τη μουσική σκηνή του post-rock ιδιαίτερα για την ανεπτυγμένη χρήση της ηλεκτρικής κιθάρας, για τα ορχηστρικά κομμάτια διηγηματικού ύφος με χαρακτήρα 'καθαρτικής μίνι-συμφωνίας', και για τις ενθουσιώδεις, συναισθηματικά φορτισμένες παραστάσεις τους. Παίζουν πρωτίστως με τρεις ηλεκτρικές κιθάρες και τύμπανα.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1999, αρχικά με το όνομα Breaker Morant. Ο τυμπανιστής Chris Hrasky κατάγεται από το Ρόκφορντ του Ίλλινοις, ενώ τα υπόλοιπα μέλη από το Μίντλαντ του Τέξας. Το νέο όνομα του συγκροτήματος προήλθε από ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Hrasky αναφερόμενος σε πυροτεχνήματα που άκουσαν μετά από την πρώτη τους συναυλία στον ραδιοφωνικό σταθμό KVRX. Την ίδια ημέρα είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο "Remember Me as a Time of Day", το οποίο αργότερα κυκκλοφόρησε σε μια συλλογή. Το ντεμπούτο τους, με τίτλο How Strange, Innocence (2000) πρωτοκυκλοφόρησε τοπικά σε μορφή CD. Την ίδια χρονιά, οπτικό υλικό από τις πρόβες τους χρησιμοποιήθηκε στην ανεξάρτητη ταινία Cicadas, η οποία βραβεύτηκε σε φεστιβάλ ταινιών του Ώστιν.

Σταδιακά, το συγκρότημα απέκτησε φήμη μεταξύ άλλων ντόπιων μουσικών σχημάτων, όπως οι Lift To Experience.
Η δισκογραφική εταιρεία Temporary Residence προσέφερε στο συγκρότημα συμβόλαιο ακαριαία, έχοντας ακούσει μόνο το πρώτο μισό του demo τους - το demo είχε σταλεί στη δισκογραφική από ένα άλλο ντόπιο σχήμα εν ονόματι The American Analog Set, με το σημείωμα "This totally fucking destroys."

Το 2001 και με την κυκλοφορία του δεύτερού τους δίσκου, Those Who Tell The Truth Shall Die, Those Who Tell The Truth Shall Live Forever βρέθηκαν για λίγο στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς στο εξώφυλλο του δίσκου υπήρχε η εικόνα ενός αεροπλάνου με την επιγραφή "This Plane Will Crash Tomorrow" (Αυτό το αεροπλάνο θα πέσει αύριο).
Ο δίσκος κυκλοφόρησε προς τα τέλη του Αυγούστου/Αρχές του Σεπτεμβρίου του 2001 και υπήρξαν φήμες ότι η κυκλοφορία του ήταν συνεδεμένη με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι φήμες αυτές ξεχάστηκαν γρήγορα.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2007, κυκλοφόρησαν τον δίσκο All of a Sudden, I miss everyone και ξεκίνησαν μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στις 26 Απριλίου 2011 κυκλοφόρησαν τον δίσκο Take Care, Take Care, Take Care.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551