Αναζήτηση
Massive Attack βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Οι Massive Attack είναι ένα αγγλικό trip hop (είδος ηλεκτρονικής μουσικής) συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Μπρίστολ, αποτελούμενο από τους Robert "3D" Del Naja, Grant "Daddy G" Marshall και τον πρώην Andy "Mushroom" Vowles ("Mush").

Έκαναν το ντεμπούτο τους το 1991 με το άλμπουμ Blue Lines, μπαίνοντας στα τσαρτ με το κομμάτι "Unfinished Sympathy", το οποίο αργότερα ψηφίστηκε ως το 63ο καλύτερο κομμάτι όλων των εποχών σε γκάλοπ της NME (New Musical Express - βρετανικό περιοδικό μουσικής δημοσιογραφίας).

Το 1988, το άλμπουμ τους Mezzanine, με το κομμάτι "Teardrop", καθώς και το άλμπουμ 100th Window βρέθηκαν στο νούμερο 1 στα τσαρτς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόσο το Blue Lines όσο και το Mezzanine βρίσκονται στη λίστα των 500 καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

Το συγκρότημα έχει κερδίσει αρκετά μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου BRIT - κερδίζοντας το βραβείο για καλύτερο βρετανικό χορευτικό (Best British Dance Act), δύο EMAs (MTV Europe Music Awards) και δύο Q Awards.

Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά πέντε άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Οι Massive Attack στο Release Athens Οι Massive Attack στο Release Athens  πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551