Αναζήτηση
Τέρενς Ντέιβις (Terence Davies) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
10/11/1945
Ηλικία
79
Βιογραφικό
Ο Terence Davies ( 10 Νοεμβρίου 1945 ) είναι Άγγλος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός.
Ο Τέρενς Ντέιβις είναι γνωστός για τα θέματα του που αφορούν σχεδόν πάντα τη συναισθηματική αντοχή, την επιρροή της μνήμης στην καθημερινότητα και τις επιπτώσεις της δογματικής θρησκευτικότητας στη συναισθηματική ζωή του ατόμου και της κοινωνίας. Στυλιστικά, τα έργα του χαρακτηρίζονται από συμμετρικές συνθέσεις, αρμονική δομή και μετρημένοι ρυθμό. Γράφει μόνος του όλα τα σενάρια των ταινιών του.
Ο Ντέιβις παρακολούθησε την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου, και η τριάδα των αυτοβιογραφικών του έργων γνωστή ως The Terence Davies Trilogy έχει συμμετέχει σε άπειρα φεστιβάλ, όπου απέσπασε και πάρα πολλά βραβεία.
Ο Ντέιβις έχει σκηνοθέτησει πέντε ταινίες μέχρι σήμερα, με πρώτα το Distant Voices, Still Lives - Μακρινές Φωνές, Ασάλευτες Ζωές (1988) και το The long Day closes - Η μεγάλη Μέρα τελειώνει (1992), δύο αυτοβιογραφικά έργα με φόντο το Λίβερπουλ του 1940 και 1950. οι δύο επόμενες ταινίες του ήταν μεταφορές απύ μυθιστορήματα, τα The Neon Bible - Βίβλος από Νέον (1995)με τη Τζίνα Ρόουλαντς και το The House of Mirth - Το Τίμημα της Αγάπης (2000) με τη Τζίλιαν Άντερσον. Στις πιο πρόσφατες δουλειές του είναι το ντοκιμαντέρ Of Time and the City, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, με εξαιρετική υποδοχή.

iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551