Αναζήτηση
DJ Shadow βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1973
Ηλικία
51
Βιογραφικό
Το 1996 κυκλοφόρησε το “Entroducing…”, το ντεμπούτο άλμπουμ του καλιφορνέζου DJ Shadow που άλλαξε ριζικά την εξέλιξη της μουσικής των τελευταίων 10 ετών. Το άλμπουμ ήταν ένα εντελώς πρωτότυπο μείγμα από ατελείωτες επιρροές (funk, rock, hip hop, ambient, jazz, soul) το οποίο βρήκε άμεσα ανταπόκριση στο κοινό και ανέδειξε την εταιρεία βρετανική Mo’Wax (ένα από τα κορυφαία labels των 90ς), φέρνοντας παράλληλα στο προσκήνιο το trip-hop (βλ. Portishead, Tricky, Massive Attack).
Το “Entroducing…” μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως το πρώτο άλμπουμ που αποτελείται ολόκληρο από samples και πλέον θεωρείται από τα πιο σημαντικά των 90ς.
Το 1998 ο DJ Shadow δημιούργησε μαζί με τον James Lavelle τους περίφημους UNKLE. Το ντεμπούτο τους “Psyence Fiction” είχε συμμετοχές από τραγουδιστές όπως οι Thom Yorke (των Radiohead), Richard Ashcroft, Mike D (των Beastie Boys) και αγαπήθηκε όσο λίγα άλμπουμ στην Ελλάδα. Το 2002 ο Shadow κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “The Private Press” που αποτέλεσε γεγονός για την μουσική χρονιά, ενώ πέρυσι επέστρεψε με το “The Outsider”, όπου στρέφει το ενδιαφέρον του στο hiphop.
Το 2003 κυκλοφόρησε το αντιπολεμικό κομμάτι “March Of Death” με τον Zack De La Rocha (Rage Against The Machine), ενώ έχει συνεργαστεί και κάνει remix στους Depeche Mode, Keane, Cut Chemist, Dan The Automator.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551