Αναζήτηση
Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/07/1904
Θάνατος
23/09/1973
Ηλικία
69
Βιογραφικό

Ο Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda, φιλολογικό ψευδώνυμο του Ρικάρδο Νεφταλί Ρέγιες Μπασοάλτο, Ricardo Eliecer Neftali Reyes Basoalto, 12 Ιουλίου 1904 – 23 Σεπτεμβρίου 1973) ήταν Χιλιανός συγγραφέας και ποιητής. 

Σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, θεωρείται ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα. Το 1971 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας και των κομμουνιστικών του πεποιθήσεων. 

Εξέδωσε πληθώρα ποιητικών συλλογών ποικίλου ύφους, όπως ερωτικά ποιήματα, έργα που διέπονται από τις αρχές του σουρεαλισμού, ακόμα και κάποια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολιτικά μανιφέστα.

Τον Απρίλιο του 2013, 40 χρόνια μετά το θάνατό του, έγινε εκταφή της σορού του, με σκοπό να διακριβωθεί αν είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης με δηλητήριο από πράκτορες του δικτατορικού καθεστώτος που κυβερνούσε τη Χιλή κατά το θάνατό του.


Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η τελευταία μέρα του Πάμπλο Νερούδα Η τελευταία μέρα του Πάμπλο Νερούδα  πριν 1 έτος
Σε δηλητηρίαση οφείλεται ο θάνατος του νομπελίστα ποιητή Πάμπλο Νερούδα Σε δηλητηρίαση οφείλεται ο θάνατος του νομπελίστα ποιητή Πάμπλο Νερούδα  πριν 1 έτος
Μίκης Θεοδωράκης Canto General του Πάμπλο Νερούδα Μίκης Θεοδωράκης Canto General του Πάμπλο Νερούδα  πριν 9 χρόνια
Βρέθηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα! Βρέθηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα!  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551