Αναζήτηση
Έμιλυ Ντεσανέλ (Emily Deschanel) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
11/10/1976
Ηλικία
48
Βιογραφικό
Η Έμιλυ Έριν Ντεσανέλ (αγγλικά: Emily Erin Deschanel) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, γεννημένη στις 11 Οκτωβρίου 1976. Έγινε διεθνώς γνωστή από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά του δικτύου FOX με τίτλο «Bones».

Η Ντεσανέλ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Είναι κόρη του υποψήφιου για Όσκαρ κινηματογραφιστή και σκηνοθέτη Κάλεμπ Ντεσανέλ και της ηθοποιού Μαίρη Τζο Γουίρ. Έλκει την καταγωγή της από την Ιρλανδία και τη Γαλλία. Έχει μια αδερφή, τη Ζόι Ντεσανέλ.
Η Έμιλυ είναι χορτοφάγος και αφοσιωμένη υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων. Η ίδια και η στενή της φίλη, Μέλανι Λύνσκεϊ, είναι μέλη της οργάνωσης PETA.

Η Ντεσανέλ αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Ηθοποιών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης με Bachelor στις Καλές Τέχνες στο Θέατρο.

Πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε κινηματογραφική ταινία το 1994, και συγκεκριμένα στο «Το φιλοδώρημα των 2.000.000$». Επόμενος αξιόλογος ρόλος της ήταν στο έργο του Στήβεν Κινγκ «Rose Red» το 2002. Κατόπιν υποδύθηκε ρόλους στις ταινίες «Επιστροφή στο Cold Mountain», «Το Άλαμο» και «Spider-Man 2». Το 2004 το περιοδικό Interview την κατονόμασε ανάμεσα στις έξι ηθοποιούς που αξίζει να προσέξει κανείς.

Μετά την εμφάνισή της στην ταινία του 2005 με τίτλο «Εφιάλτης», η Ντεσανέλ κέρδισε το ρόλο της Δρ. Τέμπερανς Μπρέναν στη σειρά του τηλεοπτικού δικτύου FOX με τίτλο «Bones». Η σειρά βασίζεται στα μυθιστορήματα της πραγματικής δικανικής ανθρωπολόγου Κάθυ Ρέιτς.
Για τη συμμετοχή της στη σειρά κέρδισε μια υποψηφιότητα για Βραβείο Satellite το 2006 και μια για Teen Choice Award το 2007. Από την έναρξη της τρίτης σαιζόν της σειράς εκτελεί και χρέη συμπαραγωγού.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551