Αναζήτηση
Κέβιν Γουίλιαμσον (Kevin Williamson) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
14/03/1965
Ηλικία
59
Βιογραφικό
Ο Κέβιν Γουίλιαμσον είναι αμερικανός σεναριογράφος, γνωστός κυρίως για τις ταινίες τρόμου Scream (1996), Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι (I Know What You Did Last Summer, 1997) και τις τηλεοπτικές σειρές Νεανικές Ανησυχίες (Dawson's Creek) και The Vampire Diaries.

Ο Γουίλιαμσον γεννήθηκε στο Νιου Μπερν της Βόρειας Καρολίνα από τους Λίλι Φέι και Όττις Γουέιντ Γουίλιαμσον.
Από μικρή ηλικία είχε εμμονή με τις ταινίες κυρίως αυτές του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Έκανε αίτηση να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης αλλά λόγω χρημάτων, σπούδασε σε σχολή κοντά στο σπίτι του θεατρικές σπουδές.

Εμπνευσμένος από ένα άρθρο εφημερίδας για ένα δολοφόνο κατά συρροή στη Φλόριντα, ο Κέβιν Γουίλιαμσον έγραψε ένα σενάριο το οποίο αρχικά ονόμασε Scary Movie. Η Miramax Films το αγόρασε και το έδωσε στη Dimension Films να αρχίσει την υλοποίηση της ταινίας. Σε σκηνοθεσία του Γουές Κρέιβεν, το σενάριο του Γουίλιαμσον μετονομάστηκε σε Scream και κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 1996 με πρωταγωνιστές τους Νιβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ και Ντέιβιντ Αρκέτ.
Το Scream έγινε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, φτάνοντας τα 173 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η Miramax τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε την εξίσου επιτυχημένη συνέχεια Scream 2 με τους ίδιους συντελεστές. Ενώ το 2000, κυκλοφόρησε και το Scream 3, χωρίς όμως τη συμμετοχή του Γουίλιαμσον στο σενάριο λόγω ενασχόλησης του ίδιου με άλλο πρότζεκτ. Παρέμεινε όμως σαν executive producer.
To 2008 ανακοίνωσε ότι έχει γράψει το σενάριο του Scream 4 που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2011.

Το 1995, αποφάσισε να ασχοληθεί με την τηλεόραση και έγραψε τη νεανική δραματική σειρά Νεανικές Ανησυχίες (Dawson's Creek). Τον Ιανουάριο του 1998 η σειρά έκανε το ντεμπούτο της και συνέχισε να προβάλλεται για 6 χρόνια.
Παρ' όλη την επιτυχία όμως της σειράς ο Γουίλιαμσον αποχώρησε στο τέλος του δεύτερου κύκλου για να ασχοληθεί με μία άλλη σειρά με τίτλο Wasteland. Η σειρά απέσπασε πολύ κακές κριτικές και ακυρώθηκε μετά από τρία μόλις επεισόδια. Επέστρεψε στις Νεανικές Ανησυχίες για να γράψει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς το 2003.
Το επόμενο φιλμ του Γουίλιαμσον ήταν το Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι (I Know What You Did Last Summer, 1997), που αφορούσε επίσης μια παρέα νεαρών που τους απειλούσε ένας μανιακός δολοφόνος. Η ταινία αποδείχτηκε αρκετά επιτυχημένη και ακολούθησαν και δύο συνέχειες στις οποίες ο Γουίλιαμσον δεν συμμετ... Διαβάστε περισσότερα
είχε.
Η εταιρία παραγωγής Columbia, προμόταρε την ταινία "Από τους δημιουργούς του Scream", με αποτέλεσμα η Miramax να μηνύσει την Columbia.

Το Πως να Σκοτώσετε τον Καθηγητή σας (Teaching Mrs. Tingle) ήταν το πρώτο σενάριο που έγραψε ο Γουίλιαμσον και έγινε ταινία το 1999. Σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο ίδιος. Δυστυχώς το φιλμ αποδείχτηκε εισπρακτική αποτυχία ενώ θάφτηκε από τους κριτικούς.

To 2009 o Γουίλιαμσον ασχολήθηκε ξανά με την τηλεόραση, με τη σειρά The Vampire Diaries, βασισμένη στη σειρά βιβλίων με το ίδιο όνομα. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 και σημείωσε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Στις 21 Οκτωβρίου 2010 προβλήθηκε ο δεύτερος κύκλος, ενώ στις 26 Απριλίου 2011 ανακοινώθηκε ότι η σειρά ανανεώθηκε για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων.

Το 2005 ξανασυνεργάστηκε με τον Γουές Κρέιβεν στην ταινία Οι Καταραμένοι (Cursed) με πρωταγωνιστές τους Κριστίνα Ρίτσι, Τζέσι Άιζενμπεργκ και Τζόσουα Τζάκσον.
Η ταινία υπέστη συνεχείς σεναριακές αλλαγές και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια παραγωγής, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί εισπρακτική αποτυχία, φτάνοντας τα 29,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το 2007 ασχολήθηκε ξανά με την τηλεόραση, με τη δραματική σειρά Hidden Palms. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 30 Μαΐου 2007 και ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των 8 επεισοδίων. Ακυρώθηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης και δεν συνέχισε για δεύτερο κύκλο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 αναμένεται η προβολή της νέας τηλεοπτικής του σειράς The Secret Circle, βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων της Λ. Τζ. Σμιθ.
Ο Γουίλιαμσον έχει υπογράψει για να γράψει το σενάριο του Scream 5.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551