Αναζήτηση
Στηβ Κρικρής βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Στηβ Κρικρής είναι σκηνοθέτης – σεναριογράφος - Παραγωγός .

Γεννημένος στην Washington D.C των Η.Π.Α., σπούδασε στη διεθνούς φήμης Σχολή Καλών Τεχνών όπου ίδρυσε ο Ζωγράφος Diego Rivera, San Franscisco Art Institute SFAI, με ισχυρή επιρροή στον πειραματικό και avant - garde κινηματογράφο.

Μετά απο την αποφοίτηση του βρέθηκε στην Νέα Υόρκη, όπου με τους σκηνοθέτες, Dan Levinson & Bobby Sheehan, ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Workhorse Productions, με κύριο αντικείμενο promo films για το ΜΤV, διαφημιστικά spots, corporate videos, fashion videos για αναγνωρισμένους οίκους μόδας αλλά και για σχεδιαστές.

Υπήρξε παραγωγός στην ημίωρη ταινία ‘Τhe Idiot’ βασισμένη στο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι, με σκηνοθέτη τον Charles Weinstein, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών στην παράλληλη αγορά.

Μια πρόταση συνεργασίας τον έφερε στην Ελλάδα, όπου από τότε έχει σκηνοθετήσει ως freelance σκηνοθέτης περισσότερα από 500 διαφημιστικά spots με όλες τις μεγάλες εταιρείες της Ελληνικής αγοράς, λαμβάνοντας βραβεία στο Διαφημιστικό Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, αλλά και στο Ελληνικό Φεστιβάλ Διαφήμισης.

Έχει συνεργαστεί σε επίπεδο παραγωγής στο ντοκιμαντέρ, με σκηνοθέτη την Λυδία Καρρά «Echoes of the Apocalypse», σε παραγωγή του Channel 4.

Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει και υπογράψει τα σενάρια των μικρού μήκους ταινιών «Αναμονή» (Φεστιβάλ Δράμας, Tangiers Film Festival, Istanbul Film Festival), «Η Παρτίδα» (48 Ηοur Film project - 2ο Βραβείο καλύτερης ταινίας), ενώ έχει σκηνοθετήσει και τη θεατρική παράσταση «Πεταλούδα σε Πηγάδι» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (Αγγέλων Βήμα).

Έχει οργανώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Camp», μία σειρά τεσσάρων Κινηματογραφικών σεμιναρίων με καταξιωμένους ομιλητές από τον Παγκόσμιο Χώρο του σινεμά. Ήταν και ο συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτμου.

Η ταινία «Τhe Waiter» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«The Waiter»: Η πρώτη Ελληνική ταινία στο Netflix! «The Waiter»: Η πρώτη Ελληνική ταινία στο Netflix!  πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551