Αναζήτηση
Michael Grandage βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/02/1962
Ηλικία
62
Βιογραφικό
Ο Μάικλ Γκράντεϊτζ είναι παραγωγός και σκηνοθέτης. Ίδρυσε την εταιρία Michael Grandage Company το 2011 στο Λονδίνο με το φίλο και συνεργάτη του Τζέιμς Μπίρμαν. Ένας από τους αναγνωρισμένους κι αξιοσέβαστους ανθρώπους του θεάτρου, ο Γκράντεϊτζ, κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το Genius.
Το 2015, γιόρτασε επέτειο 15 μηνών στο Noel Coward Theatre του Λονδίνου, σκηνοθετώντας πέντε πετυχημένες παραγωγές: Privates on Parade, A Midsummers Night's Tale, Peter and Alice, Henry V και The Cripple of Inishmaan. Η τελευταία μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ, όπου άνοιξε με διθυραμβικές κριτικές.
Πριν ιδρύσει την εταιρία του, ο Γκράντεϊτζ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής για το Donmar Warehouse (2002-2012) και Sheffield Theatres (2000-05). Έχει τιμηθεί με Βραβεία Tony, Drama Desk, Olivier, Evening Standard, Critics' Circle και South Bank.
Είναι επίτιμος διδάκτορας στα Πανεπιστήμια του Sheffield και Sheffield Hallam- τιμητικός τίτλος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Το έργο του για το Donmar Warehouse περιλαμβάνει: Richard II, Luise Miller, King Lear, Red , Hamlet , Ivanov, Madame de Sade, Twelfth Night, The Chalk Garden , Don Juan in Soho, Frost/Nixon, Othello, The Wild Duck , Guys and Dolls, Grand Hotel, The Cut, After Miss Julie, Caligula, Merrily We Roll Along και Passion Play.
Έχει σκηνοθετήσει και πολλές όπερες μεταξύ των οποίων Billy Budd και Marriage of Figaro για το Glyndebourne και Don Giovanni για το Met.

iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551