Αναζήτηση
Αντώνης Μιτζέλος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
25/06/1961
Ηλικία
63
Βιογραφικό
Ο Αντώνης Μιτζέλος (25 Ιουνίου 1961) είναι Έλληνας συνθέτης και κιθαρίστας της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής με παράλληλη παρουσία σαν συνθέτης σύγχρονης κλασικής μουσικής.

Η καταγωγή του είναι από την Σκιάθο. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες βιρτουόζους της ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας .

Δεκάδες είναι τα τραγούδια και τα κιθαριστικά του σόλο στην Ελληνική και ξένη δισκογραφία. Είναι επίσης συγγραφέας και ενορχηστρωτής.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 25 Ιουνίου 1961. Η καταγωγή του είναι από το νησί της Σκιάθου όπου είναι δημότης και εκεί έχει συνθέσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα ως αυτοδίδακτος από πολύ μικρή ηλικία και στα 13 του χρόνια έγραψε το πρώτο του τραγούδι που εκδόθηκε αργότερα με το συγκρότημα Τερμίτες και την ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα ("Σκόνη").

Σπούδασε μουσική, ανώτερα θεωρητικά και Jazz εναρμόνιση στο Κεντρικό ωδείο με καθηγητή τον Σπύρο Ραυτόπουλο , συγγραφέα, αρχιμουσικό και ενορχηστρωτή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος (PLJ Band - Τερμίτες (1980-88).Tη δεκαετία του 1980 εκτός από την χαρακτηριστικά μεγάλη του ταχύτητα έφερε και ανέπτυξε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τεχνικές όπως το Tapping, Floyd rose tremolo και Violin-volume gtr.

Ξεκίνησε να παίζει μουσική επαγγελματικά το 1977 με μικρές rock μπάντες (Fire War Shippers) μαζί με τον Γιάννη Νικολάου (Λαθρεπιβάτες) και τον Άκη Τουρκογιώργη (Socrates).

Το 1980 στην Πλάκα γνωρίζει τον Νικόλα Άσιμο και παίζει μαζί του περιστασιακά με το συγκρότημα Κροκ. Παίζει με τους Τερμίτες 1980-1988 ,συνεργάζεται συναυλιακά με την Χάρις Αλεξίου και την Δήμητρα Γαλάνη 1988-1991, την Ελευθερία Αρβανιτάκη 1990 - 2000 και τον Γιάννη Κότσιρα 1999-2001 .

Έκτοτε κάνει συναυλίες παίζοντας αποκλειστικά την μουσική του. Από το 1993 έως το 2001 ταξιδεύει, στα κενά των συναυλιακών υποχρεώσεων του, και ηχογραφεί στην Νέα Υόρκη με μουσικούς της blues, της reggae και της Jazz.

Συνεργάζεται με τον Tony Smallios, τον David Kowalski (βραβεία Grammy και Emmy) στα ιστορικά Hillside Sound Studios και στο Bennett Studios (New Jersey) .

Συνεργάζεται με τον Ιάπωνα τραγουδιστή Αkira Inaba γράφοντας για αυτόν τραγούδια στην Ιαπωνική γλώσσα. Γράφει σε στίχους της Ελένης Ζιώγα[9] το άλμπουμ 'Φύλακας άγγελος' με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα. Μια ιστορική δουλειά ... Διαβάστε περισσότερα
που όλα τα τραγούδια έγιναν διαχρονικές επιτυχίες.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του είναι η συνεργασία με το Αμερικάνικο θρυλικό jazz συγκρότημα Spyro Gyra στις Η.Π.Α που απέδωσε το album Beyond The Light (Universal, 2000). Ενα album με παγκόσμια κυκλοφορία που ενώνει την αρχαία και παραδοσιακή Ελληνική μουσική με το rock και την jazz/fusion.

Έχει συνθέσει, πάνω από 200 τραγούδια στην Ελληνική και ξένη δισκογραφία, οργανική και σύγχρονη ορχηστρική μουσική. Επίσης έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια (Jeanne d'Arc - Belisario Capocci) και μουσική δωματίου.

Συνθέτει μουσική και για το θέατρο (Orlando - Virginia Woolf - Πινακοφρίκη) κ.α, τηλεόραση ( Μετράω στιγμές MEGA TV) και κινηματογράφο ( Ο θησαυρός του Πάρνωνα - Κοινός Παρονομαστής του Σωτήρη Τσαφούλια κ.α,), αποσπώντας διεθνή βραβεία και διακρίσεις για την μουσική (London film festival – Bridges festival - Cyprus International Film Festival).

Έχει λάβει σαν συνθέτης 16 πλατινένιους και 10 χρυσούς δίσκους. Έχει παίξει σε πάνω από 3.500 ζωντανές παραστάσεις και περίπου σε 2.500 τραγούδια στην Ελληνική δισκογραφία σαν μουσικός.

Σαν συνθέτης και κιθαρίστας έχει παίξει σε πάρα πολλά Ethnic-Jazz Festivals όπως το Pirineos Sur Festival στην Ισπανία, Hemispheres Festival in Sydney Αυστραλία, σε Γαλλία, Βέλγιο, Καναδά, Ν.Ζηλανδία, Τασμανία, Δανία, Μ.Βρετανία, Ολλανδία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρουμανία, Γερμανία, Φινλανδία, Πορτογαλία κ.α. Κορυφαίες ήταν οι συναυλίες στο Sfinks Festival, στα WOMAD Festivals και στο Montreux jazz festival στην Ελβετία (Verve night - Miles Davis Hall) με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Mari Boine και τον John McLaughlin .

Έχει δώσει συναυλίες σε ιστορικά θέατρα όπως το L'Olympia (Παρίσι) και το Dominion Theatre (Λονδίνο)[18] ,το Βrooklyn NY Barbican Centre (ΗΠΑ), La Cigalle (Γαλλία), Palau de la Musica Barcelona (Ισπανία), Cirque Royal (Βέλγιο) στο Madison Square Garden του Manhattan - USA), La Cigale (Παρίσι), Town Hall της Nέας Υόρκης και στο Berklee Performance Center της Βοστώνης (Η.Π.Α),στην Αρχαία Ολυμπία ,στο Ηρώδειο και στο αρχαίο θέατρο Δελφών κ.α

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες (μουσικούς, τραγουδιστές, στιχουργούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς).

Κατά καιρούς συνεργάζεται με σημαντικούς διεθνείς μουσικούς όπως οι Earl "China" Smith (guitar/Bob Marley), Elton John, Scott Kreitzer(sax),Tom Saumman (piano), Amanda Homi, Scott Ambuss(bass), Joel Rosenblatt, Ara Dinkjian, Arto Tunçboyacıyan, Akira Inaba, Cesaria Εvora,Night Ark, Angelo Branduardi, Paolo Conte, Julie Massino, Eiji Kawamura, Toshiro Imaizumi κ.α. παίζοντας κυρίως μουσική jazz rock fusion σε συνδυασμό με ethnic world music.

Παίζει επίσης μαζί με όλους τους μεγάλους Έλληνες μουσικούς όπως είναι οι Πετρολούκας Χαλκιάς, Λευτέρης Ζέρβας, Γιάννης Ζευγώλης, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Γιώργος Ζαμπέτας, Χρήστος Νικολόπουλος, Σπύρος Ιωαννίδης, Χρήστος Κωνσταντίνου , Ανδρέας Παππάς, Βαγγέλης Καρύπης, Γιάννης Σπάθας, Αχιλλέας Περσίδης, Άκης Τουρκογιώργης, Γιώργος Φακανάς ,Γιώτης Κιουρτζόγλου και οι Μάρκος Αλεξίου, Παντελής Μπενετάτος,Τάκης Φαραζής κα .

Από το 2012 ασχολείται με το πρότζεκτ του που ονομάζεται Κιθαρωδία και είναι αφιερωμένο στην διάδοση της 'ψιλής κιθάρισις', της λυρικότητας, της ελληνικότητας και πάνω από όλα της πίστης του συνθέτη ότι "η μουσική είναι τελικά η μόνη αλήθεια".

Συνεχίζει να γράφει μουσική και τραγούδια, να δίνει παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, να συνεργάζεται με νέους καλλιτέχνες, μουσικούς και ερμηνευτές.

Έχει εκδώσει 9 προσωπικά albums και 6 singles, έχει εκδώσει με τους Τερμίτες 7 δίσκους, 5 συλλογές και 2 συμμετοχές και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 150 περίπου πολυσυλλεκτικά albums και συλλογές.

Παράλληλα έχει ενορχηστρώσει 30 άλμπουμ για άλλους καλλιτέχνες. Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι : Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πέτρος Γαϊτάνος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Φλέρυ Νταντωνάκη, Σοφία Βόσσου, Σάκης Μπουλάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γεωργία Νταγάκη, Μπάμπης Στόκας, Δήμητρα Γαλάνη, Πασχάλης, Ελένη Πέτα, Ελένη Βιτάλη, Κώστας Χατζής, Θέμης Αδαμαντίδης, Μελίνα Ασλανίδου, Σαλίνα Γαβαλα , Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ανδρόνικος, Κατερίνα Τερζοπούλου, Θοδωρής Καρέλας, Καίτη Κουλιά, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Στεφανή, Ελισάβετ Καρατζώλη, Γιάννης Σμοϊλης, Rec - Amanda Homi, Akira Inaba, Spyro Gyra κ.α.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η συγκινητική αφήγηση του Αντώνη Μιτζέλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Η συγκινητική αφήγηση του Αντώνη Μιτζέλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα  πριν 3 χρόνια
Δύο χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Η αφήγηση του Αντώνη Μιτζέλου Δύο χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Η αφήγηση του Αντώνη Μιτζέλου  πριν 3 χρόνια
"The Music Project by Jumping Fish": Μ. Τρίτη 26 Απριλίου  πριν 8 χρόνια
Αντώνης Μιτζέλος  live Απρίλιος 2015! Αντώνης Μιτζέλος live Απρίλιος 2015!  πριν 9 χρόνια
Αντώνης Μιτζέλος  στoν Πειραιά @ Passport Art Αντώνης Μιτζέλος στoν Πειραιά @ Passport Art  πριν 9 χρόνια
“Τα Τραγούδια της Γενιάς μας” - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού “Τα Τραγούδια της Γενιάς μας” - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού  πριν 10 χρόνια
Αλλαγή μέρας στην μουσική παράσταση του Μαχαιρίτσα! Αλλαγή μέρας στην μουσική παράσταση του Μαχαιρίτσα!  πριν 10 χρόνια
Συναυλία για τα παιδιά της Κόμπανι (Kobani) της Βόρειας Συρίας Συναυλία για τα παιδιά της Κόμπανι (Kobani) της Βόρειας Συρίας  πριν 10 χρόνια
Στέφανος Κορκολής & Αντώνης Μιτζέλος Στέφανος Κορκολής & Αντώνης Μιτζέλος  πριν 10 χρόνια
Αυτοί είναι οι guests του Αυτοί είναι οι guests του "The Voice": Κόβεται η Βίσση τελευταία στιγμή;  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551