Αναζήτηση
Φραντσέσκα Κομεντσίνι (Francesca Comencini) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Φραντσέσκα Κομεντσίνι σπούδασε Ψυχολογία αλλά τελικά στράφηκε και εκείνη στον κινηματογράφο. Ζει στη Γαλλία. Όπως και η Κριστίνα, γράφει και σκηνοθετεί. Ασχολείται και με το ντοκιμαντέρ. Στην αρχή της καριέρας της συνεργάστηκε και με τον πατέρα της. Ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής στο φετινό (2010) Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Στη βραβευμένη στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου πολύ ενδιαφέρουσα ταινία της Μου αρέσει να δουλεύω ή Mobbing (Mi piace lavorare-Mobbing, 2004), η Φραντσέσκα Κομεντσίνι περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στη δουλειά της. Η δυσκολία μιας εταιρίας να απολύσει υπαλλήλους μεταφράζεται στην τακτική του«mobbing»: οι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και η πρωταγωνίστρια, μετατίθενται συνεχώς, υποβιβαζόμενοι σε όλο και κατώτερα πόστα, μέχρι να οδηγηθούν σε παραίτηση. Η ταινία βασίζεται σε αληθινές ιστορίες για τις οποίες έγινε αναφορά στα ιταλικά εργατικά συνδικάτα.
Στη σπονδυλωτή ταινία Στο σπίτι μας (A casa nostra, 2006) με τη Βαλέρια Γκολίνο, που διαδραματίζεται στο σύγχρονο Μιλάνο, διαφορετικές ιστορίες ηρώων διασταυρώνονται μεταξύ τους, με κοινό θεματικό άξονα το χρήμα.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551