Αναζήτηση
Marlene Kaminsky βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Marlene εργάζεται ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Σπούδασε στο “Mozarteum” στο Σάλτζμπουγκ της Αυστρίας και συνέχισε την θεατρική της έρευνα και μετεκπαίδευση με τους Anatole Vassiliev, Fiona Templeton, Albert Filosov και Miriam King.

Είναι ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Τάσο Νούσια και το 2008 απέκτησαν μια κορούλα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο Εθνικό Θέατρο της Ζυρίχης ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με ανεξάρτητες θεατρικές σκηνές στη Γερμανία, στην Ελβετία και στην Αυστρία . Το Λονδίνο ήταν η επόμενη στάση της θεατρικής της διαδρομής στις σκηνές του BAC, Young Vic, Almeida, Peoples Show και Laban Centre. Άρχισε να δουλεύει ως σκηνοθέτης από το 2003 τόσο σε παραδοσιακά θεατρικά έργα όσο και πειραματικές πρωτοποριακές δουλειές στη Μεγάλη Βρεττανία, στη Βοσνία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Επιρροές της αποτελούν: το International MK Dance Theatre Ensemble με σκηνοθέτη την Monika Koch, το Aspect Theatre με την Josette Bushel-Mingo και οι Brothers Quay, καλλιτέχνες με τους οποίους διατηρεί μια διαρκή ανταλλαγή. Από το 2001-03 υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας Ζaoum με την οποία πήρε το πρώτο βραβείο Fringe First στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου με την παράσταση “The Al-Hamlet Summit” και με την οποία στη συνέχεια έκανε περιοδεία στο Κουβέιτ, στην Τυνησία και στην Αίγυπτο. Το 2005 συναντήθηκε με το Theatre Lab Company και την σκηνοθέτη Αναστασία Ρεβή- έκτοτε δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή συνεργασία που οδήγησε σε τρείς παραγωγές μέχρι τώρα, όπως το ‘Velvet Scratch’, μια παράσταση επινοητικού σωματικού θεάτρου που περιόδευσε σε όλη την Ευρώπη.

Οι κινηματογραφικές της δουλειές είναι: οι βασικοί ρόλοι στις ταινίες “Το Κορίτσι που μαζεύει λουλούδια” και το “Κορίτσι που σκοτώνει έντομα” του Hitoshi Yazaki και “Το όνομα της ήταν Amy Tillman” του Teddy Hayes καθώς επίσης και οι ερμηνείες της σε πολλές και διαφορετικές ταινίες μικρού μήκους. Το 2003 ίδρυσε το International Theatre Crossroads (ITCR) , (www.theatrecrossroads.com) ένα θεατρικό οργανισμό ανταλλαγής ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με καλλιτέχνες, σεμινάρια και πολιτιστικά δρώμενα. Προηγούμενες στάσεις με θεατρικές παραγωγές του ITCR αποτελούν η Μπάνια Λούκα στη Bοσνία και το Πήλιο στην Ελλάδα. Το 2005 πήρε υποτροφία για την συμμετοχή της στο “Forum of Young International Theatre Practitioners”στο Βερολίνο. Περιστασιακά οργανώνει τα δικά της εργαστήρια μ... Διαβάστε περισσότερα
ε προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

Στην Ελλάδα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα έξι κλασσικούς μονολόγους με συνοδεία 14μελούς κλασσικής ορχήστρας και πρωτότυπη μουσική του Θεόδωρου Λεμπέση (Αθήνα και Λαύριο). Το 2010 πρωταγωνίστησε στην μεγάλου μήκους ταινία “Fish n’ Chips” του Ηλία Δημητρίου.

Μέσα στους στόχους της για το 2011 είναι να σκηνοθετήσει και να κάνει παραγωγή στα δικά της έργα, καθώς και να προχωρήσει στην εξερεύνηση του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου.

Η Marlene έχει διδάξει σωματικό και επινοητικό θέατρο (devised) στη Μεγάλη Βρετανία, στη Βοσνία, στην Ελλάδα και στο Κουβέιτ. Από το 2002-05 ήταν υπεύθυνη του τμήματος της New York Film Academy στο Λονδίνο. Αυτή την εποχή διδάσκει στο Θέατρο των Αλλαγών στην Αθήνα.
Τελευταίες ειδήσεις
Προμηθέας  Δεσμώτης Προμηθέας Δεσμώτης  πριν 9 χρόνια
Generator/Γεννήτρια - multi performance Generator/Γεννήτρια - multi performance  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551