Αναζήτηση
Έλενα Παπαρίζου (Elena Paparizou) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
31/01/1980
Ηλικία
44
Social Media
Βιογραφικό

Η Έλενα Παπαρίζου (31 Ιανουαρίου 1982) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 1999 ως μέλος του συγκροτήματος Antique μαζί με το Νίκο Παναγιωτίδη, το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία σε μικρό χρονικό διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία όπου και μεγάλωσαν. Η επιτυχία αυτή συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2001 για την Ελλάδα κατακτώντας με το κομμάτι "(I Would) Die For You" την τρίτη θέση, την καλύτερη θέση της χώρας μέχρι τότε. Το 2005 εκπροσώπησε ξανά την Ελλάδα στη Eurovision και κατάφερε να νικήσει με το τραγούδι "My Number One", την πρώτη και μοναδική νίκη της χώρας μέχρι σήμερα στο διαγωνισμό.Η Παπαρίζου έχει κερδίσει τρία Μουσικά Βραβεία Αρίων, ένα 1 European Border Breakers Awards, 32 MAD Video Music Awards - περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Στις 14 Μαρτίου 2010, ο Alpha TV ανακήρυξε την Παπαρίζου ως τη 14η πιο πολυβραβευμένη εγχώρια καλλιτέχνη από το 1960 μέχρι σήμερα με συνολικά επτά πλατινένιους και τέσσερις χρυσούς δίσκους. Όσον αφορά το 2010 έχει πουλήσει 167.000 δίσκους στην Ελλάδα, 24.000 δίσκους στην Κύπρο και 20.000 singles στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας της. Επίσης, τα τραγούδια της Παπαρίζου έχουν περισσότερες από 230 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube, περισσότερες από οποιονδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη.

Πρώιμος βίος 

Γεννήθηκε στο Μπορός της δυτικής Γκοτλάνδης, στη Σουηδία, από Έλληνες γονείς μετανάστες, τον Γιώργο Παπαρίζο και την Φρόσω Παπαρίζου, και μεγάλωσε στο Έργκριτε του Γκέτεμποργκ.Ο πατέρας της κατάγεται από την Κρανέα Καρδίτσας ενώ η μητέρα της από το Μουζάκι Καρδίτσας. Έχει μια αδερφή, τη Ρίτα και έναν αδερφό, τον Ντίνο. Ως παιδί δεν έκανε παρέα με πολλά παιδιά. Όπως δήλωσε, είχε ένα αναπνευστικό πρόβλημα από το οποίο υποφέρει μέχρι και σήμερα. Ακόμα και σήμερα δηλώνει πως μερικές φορές χάνει την αναπνοή της όταν βρίσκεται επάνω στη σκηνή, για αυτό και είναι εφοδιασμένη με σπρέι για το άσθμα.

Όταν ήταν 7 ετών, άρχισε να μαθαίνει πιάνο, μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς. Οι πρώτες μουσικές εμπειρίες της ήταν με την ελληνική μουσική, στο ελληνικό της σχολείο. Στα δεκατρία της χρόνια, άρχισε να προετοιμάζεται για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Δημιούργησε την πρώτη της μπάντα με το όνομα "Soul Funkomatic" μαζί με άλλα τρία παιδιά από τη Λατινική Αμερική. Το συγκρότημα έπαιζε μόνο χιπ-χοπ και μάζευε χρήματα για την ηχογράφηση τραγουδιών. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Έλενα ήταν 16, η μπάντα διαλύθηκε και η Παπαρίζ... Διαβάστε περισσότερα

ου δέχτηκε διάφορες προτάσεις αλλά η μητέρα της ισχυριζόταν πως ήταν πολύ μικρή για να φύγει από το σπίτι.


Καριέρα 

1999-2003: Antique 

Παράλληλα με το σουηδικό και ελληνικό σχολείο (τα οποία παρακολουθούσε ταυτόχρονα), έκανε σπουδές στο θέατρο, το τραγούδι και το μιούζικαλ. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών σχημάτισε μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη το συγκρότημα Antique. Το πρώτο σινγκλ του συγκροτήματος με τίτλο «Όπα Όπα» έγινε πλατινένιο και έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη Σκανδιναβία. Στο διαγωνισμό της Eurovision του 2001, οι Antique κατέκτησαν την τρίτη θέση με το τραγούδι «I Would Die for You». Η μουσική ήταν του Νίκου Τερζή και οι στίχοι του Αντώνη Παππά. Το σινγκλ έγινε δύο φορές πλατινένιο στην Ελλάδα εκτοξεύοντας την καριέρα του συγκροτήματος στην χώρα. Επίσης, έγινε μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά κλαμπ και ηχογραφήθηκε σε πολλές γλώσσες. Ως συγκρότημα Antique, η Έλενα και ο Νίκος, ερμήνευσαν με την Καίτη Γαρμπή το ντουέτο "Άδικο και κρίμα", που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο της Καίτης "Απλά τα πράγματα".

2003-2005: Σόλο καριέρα, Προτεραιότητα και Eurovision 

Αν και το συγκρότημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, οι Antique διαλύθηκαν το 2003 και αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα χωρίς να αποκλείσουν την πιθανότητα να επανενωθούν στο μέλλον. Η Έλενα δήλωσε πως το συγκρότημα "έκανε τον κύκλο" του και ότι θα ήταν καλό να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους, ο καθένας μόνος του. Υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sony BMG Greece και κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ με τίτλο "Αναπάντητες Κλήσεις" το Δεκέμβριο του 2003 (το οποίο ηχογραφήθηκε ξανά στα Αγγλικά με τίτλο "I Don't Want You Here Anymore"). Το τραγούδι έγραψε ο Χρήστος Δάντης αποκλειστικά για την Έλενα. Το τραγούδι σημείωσε επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο στα ραδιόφωνα όσο και στα επίσημα τσαρτ. Στις 28 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το κομμάτι και σε δίσκο μαζί με τραγούδια "Τρελή καρδιά" και "Μπροστά στον καθρέφτη", το οποίο τελικά μετά από πολλές εβδομάδες έγινε χρυσό δίνοντας στην Έλενα την πρώτη της μεγάλη επιτυχία.

Τη χειμερινή σεζόν 2003-2004, η Έλενα εμφανίζονταν στο "Studio Πειραιώς" μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και το Γιάννη Σπανό. Στις 26 Ιουνίου 2004 εμφανίστηκε στην πρώτη οργάνωση των Mad Video Music Awards και ερμήνευσε μαζί με τον Χρήστο Δάντη μια νέα έκδοση του τραγουδιού "Αναπάντητες κλήσεις". Σ' εκείνη την απονομή υπήρξε υποψήφια σε τρεις κατηγορίες και κέρδισε το βραβείο "Καλύτερο Video Clip Dance". Την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε τον πρώτο της σόλο δίσκο με τίτλο "Προτεραιότητα". Από το δίσκο ξεχώρισαν πολλά κομμάτια, όπως τα "Κάτσε καλά", "Αντιθέσεις", "Ταξίδι για το άγνωστο", "(Έχεις καιρό να μου φέρεις) Λουλούδια", "Στην καρδιά μου μόνο θλίψη", "Αναπάντητες κλήσεις" και "Τρελή καρδιά", τα οποία αποτέλεσαν επιτυχίες της χρονιάς. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος στην Ελλάδα και στην Κύπρο μετά τη μεγάλη νίκη της τραγουδίστριας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της "Eurovision".

Τη χειμερινή σεζόν 2004-2005, εμφανίσθηκε πλάι στο Σάκη Ρουβά και το Γιώργο Μαζωνάκη στο νυχτερινό κέντρο "Fever". Επιπλέον εμφανίζονταν και στο νυχτερινό μαγαζί "Thalassa" μαζί με τους Αποστολία Ζώη, Νίνο και Θάνο Πετρέλη.Η Έλενα Παπαρίζου επιλέχθηκε από την ΕΡΤ στις 22 Ιανουαρίου 2005 για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2005, πρόταση την οποία δέχτηκε. Επιλέχθηκαν συνθέτες και γράφτηκαν 4 τραγούδια για την Έλενα, η οποία τα τραγούδησε στον εθνικό τελικό για την επιλογή του τραγουδιού. Τα τραγούδια ήταν τα εξής: "My Number One", "Let's Get Wild", "The Light in Our Soul" και "OK". Τελικά, το τραγούδι "My Number One" ψηφίστηκε από το κοινό με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα. Το υποψήφιο τραγούδι "The Light in Our Soul" αποκλείστηκε, επειδή διέρρευσε νωρίτερα στο διαδίκτυο. Αργότερα, ηχογραφήθηκε και η ελληνική εκδοχή του τραγουδιού με τον τίτλο "Το Φως Στην Ψυχή". Η Παπαρίζου με το τραγούδι "My Number One" εκπροσώπησε τελικά την Ελλάδα και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία το διαγωνισμό στην Αθήνα.Μετά την επιτυχία της στη "Eurovision" επανακυκλοφόρησε το δίσκο "Προτεραιότητα" σε Ελλάδα και Κύπρο, με έναν επιπρόσθετο δίσκο που περιείχε τα 4 τραγούδια του εθνικού τελικού και κάποιες αγγλικές εκδοχές παλαιότερων τραγουδιών μαζί με το τραγούδι "Λουλούδια" σε νέα εκδοχή. Συνολικά 10 κομμάτια. Ωστόσο, η νέα έκδοση αυτού του δίσκου κυκλοφόρησε και σε όλη την Ευρώπη με τίτλο "My Number One". Επιπλέον, το τραγούδι "My Number One" έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και την Κύπρο και χρυσό στην Σουηδία.

Στις 14 Ιουνίου 2005 άνοιξε τη δεύτερη απονομή των βραβείων Mad με το νικητήριο κομμάτι της Eurovision, αλλά και κέρδισε συνολικά δύο βραβεία από τις έξι κατηγορίες που ήταν υποψήφια. Το καλοκαίρι του 2005 η Παπαρίζου περιόδευσε σε Αυστραλία και Βόρεια Αμερική μαζί με το Νίκο Κουρκούλη. Έλαβε επίσης τον τιμητικό τίτλο της "Πρέσβειρας Του Ελληνικού Τουρισμού" από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και το τραγούδι "My Number One" χρησιμοποιήθηκε στις διαφημίσεις της χώρας διεθνώς. Το φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε ένα νέο σίντι σινγκλ με τίτλο "Mambo!". Το σίντι σινγκλ περιείχε τα τραγούδια: "Mambo!" (στα ελληνικά και στα αγγλικά), "Πάντα Σε Περίμενα", "Αστέρια" και "Η Αγάπη Σου Δε Μένει Πια Εδώ". Το σίντι σινγκλ έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα. Κυκλοφόρησε επίσης και στη Σουηδία φτάνοντας το νούμερο 1 και έγινε χρυσό πουλώντας πάνω από 25.000 αντίτυπα. Ο πρώτος δίσκος της Έλενας "Προτεραιότητα" επανακυκλοφόρησε για τρίτη φορά στην Ελλάδα μαζί με την ευρωπαϊκή έκδοση και το σινγκλ "Mambo!" με τίτλο "Προτεραιότητα: Euro Edition + Mambo!".

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το "Mambo!" αρχίζει να ακούγεται και να κερδίζει δημοτικότητα. Το μουσικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει στη Γαλλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Το Mambo! αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει στα ευρωπαϊκά τσαρτς καθώς το τραγούδι παίζεται σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Για την προώθηση του "Mambo!" στο Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφόρησε ένας διαφημιστικός δίσκος από την Βρετανική δισκογραφική εταιρία AATW (All Around The World) στις 13 Νοεμβρίου. Ένα ρεμίξ του "Mambo!" συμπεριλήφθηκε στο νέο (και εξαιρετικά επιτυχημένο) Dancemania CD το οποίο κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το τραγούδι απέτυχε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα Βρετανικά τσαρτ. Στο APC All Time 1000 Tracks in Europe, το "Mambo!" βρίσκεται στη θέση 351, με 37 εβδομάδες παραμονής στο τσαρτ.Τη χειμερινή σεζόν 2005-2006 εμφανίζονταν στο νυχτερινό μαγαζί "Fever" μαζί με τους Γιώργο Τσαλίκη και Χρήστο Πάζη.

2006-2007: Υπάρχει Λόγος, The Game Of Love και soundtracks 

Στις 12 Απριλίου του 2006, κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Υπάρχει λόγος". Τα τραγούδια που ξεχώρισαν απ' αυτόν το διπλό δίσκο είναι τα εξής: "Gigolo", "Mambo", "Παραδείγματος χάρη", "Υπάρχει λόγος", "You set my heart on fire", "Που πήγε τόση αγάπη" και "Αν είχες έρθει πιο νωρίς". Ο δίσκος απέσπασε πολύ καλές κριτικές τόσο για τα κομμάτια όσο και για τις ερμηνείες της Έλενας. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ υπάρχει και ένα κλασικό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο "Ότι αξίζει είναι οι στιγμές (Le Bonheur)".Στις 20 Μαΐου άνοιξε τον θεσμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με το περσινό νικητήριο κομμάτι "My number one". Μετά την παρουσίαση όλων των κομματιών απ' όλες τις χώρες, εμφανίστηκε ξανά ερμηνεύοντας τη νέα μεγάλη της επιτυχία "Mambo!". Στις 14 Ιουνίου του 2006 πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία Mad και η Έλενα κέρδισε τρία βραβεία από τις τέσσερις κατηγορίες.Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ο δεύτερος αγγλόφωνος δίσκος της με τίτλο "The Game of Love". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμη και στην Ιαπωνία. Ξεχώρισαν τα τραγούδια "The game of Love", "Heroes", "Carpe Diem (Seize the day)", "Mambo", "Gigolo", αλλά και οι δυναμικές μπαλάντες "Teardrops" και "Seven days". To άλμπουμ έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και χρυσό στη Σουηδία ενώ πολύ καλή πορεία σημείωσε και στις διεθνείς αγορές χωρίς να έχει γίνει σημαντική προώθηση από τη δισκογραφική εταιρεία της Έλενας. Η απονομή των δύο πλατινένιων δίσκων έλαβε χώρα στις 20 Δεκεμβρίου 2006. Τη χειμερινή σεζόν 2006-2007, εμφανίζονταν στο νυχτερινό κέντρο "Ιερά Οδός" με τον Πασχάλη Τερζή και τον Νίνο.Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007, κατά τη διάρκεια του Midem, έγινε στις Κάννες η απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων για τους Ξεπεραστές των Συνόρων (European Border Breakers Awards), βραβεία που απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 10 νέους Ευρωπαίους καλλιτέχνες οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν επιτυχία και σε περισσότερες από μία Ευρωπαϊκές χώρες. Η Έλενα Παπαρίζου παρέλαβε το βραβείο από τον Κ. Τζαν Μιγκέλ, Επίτροπο Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτυχία του άλμπουμ της "My Number One" (η Ευρωπαϊκή έκδοση του δίσκου "Προτεραιότητα"), ενώ ερμήνευσε από το νέο ξενόγλωσσο άλμπουμ την επιτυχία της με τίτλο "Teardrops".

Στις αρχές του 2007, κυκλοφορεί το τραγούδι "Μαζί Σου", το οποίο αποτέλεσε το τραγούδι της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του Mega. Το Μαζί σου αποτέλεσε άλλη μια εμπορική επιτυχία για την Έλενα αφού παρέμεινε στην πρώτη θέση του Ελληνικού Airplay Chart για 12 εβδομάδες ενώ για το τραγούδι της σειράς ηχογράφησε και ένα δεύτερο τραγούδι, το "Να ξυπνάω και να 'μαι μαζί σου".

Το Μάιο κυκλοφορεί το σίντι σινγκλ "Φως" το οποίο περιελάμβανε πέντε νέα τραγούδια, το ομώνυμο "Φως (Shine)" που αποτέλεσε το τραγούδι της παιδικής ταινίας "Η Barbie στις 12 βασιλοπούλες", το "Μαζί σου" , μια επανεκτέλεση του "Le Temps de Fleurs" και τις διασκευές "Μη Φεύγεις", "Αν Εσύ Μ 'Αγαπάς (Pour Que Tu M'aimes Encore)". Το σιντί σινγκλ συμπεριλαμβανόταν επίσης στην επανακυκλοφορία του πλατινένιου άλμπουμ "Υπάρχει λόγος" μαζί με τα τραγούδια "Που Πήγε Τόση Αγάπη (Summer Mooonlight Mix)" & "Η Αγάπη Σου Δε Μένει Πια Εδώ (Ask?n Acamad?g? Kap? (Adam Gibi)". Κυκλοφόρησε επίσης μια διασκευή του "3 Is A Magic Number", των Blind Melon, στη Σουηδία, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής διαφήμισης για μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ ηχογράφησε μαζί με το Νίκο Αλιάγα το ντουέτο "Ζήλια Μοναξιά", τη διασκευή δηλαδή του "L'Envie d'Aimer" του Pascal Obispo, για το άλμπουμ "Rendez - Vouz" του Νίκου Αλιάγα. Ακόμη, ως εκπρόσωπος της Nokia στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, για  προώθηση, το τραγούδι "Όλα Είναι Μουσική".

Στις 25 Ιουνίου 2007 άνοιξε την απονομή των βραβείων Mad, κάνοντας ένα μείγμα των κομματιών "Aquarius/ Let the sunshine/ Μη φεύγεις". Επίσης, ήταν υποψήφια σε πέντε κατηγορίες και κέρδισε δυο βραβεία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το τραγούδι "Το Φιλί Της Ζωής", που αποτέλεσε το επίσημο τραγούδι της ομώνυμης ταινίας και κυκλοφόρησε αργότερα ως επιπλέον τραγούδι στο άλμπουμ της "Βρίσκω Το Λόγο Να Ζω". Το τραγούδι έφτασε έως την 1η θέση του Ελληνικού Airplay Chart ενώ ήταν το πρώτο ψηφιακό σινγκλ στην Ελλάδα που έγινε χρυσό με περισσότερα από 30.000 λήψεις σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανία (IFPI).

2008-2009: Βρίσκω Το Λόγο Να Ζω, και Το Πάρτι Αρχίζει 

Μετά από ένα μικρό διάστημα διαλείμματος, επέστρεψε στη δισκογραφία με ένα νέο άλμπουμ με τίτλο "Βρίσκω το λόγο να ζω", στο οποίο κάνει μια αλλαγή στο ύφος της και ακολουθεί αρχίζει να τραγουδά διαφορετικά είδη όπως το ροκ και το ποπ. Το άλμπουμ έγινε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του χρυσό, ενώ στη συνέχεια έγινε και πλατινένιο στην Ελλάδα. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι τα: "Πόρτα για τον ουρανό", "Αγάπη σαν ληστεία", "Πυροτεχνήματα", "Το φιλί της ζωής", "Η καρδιά σου πέτρα", "Είσαι η φωνή".

Στις 17 Ιουνίου 2008, άνοιξε τα βραβεία Mad με το κομμάτι "Πόρτα για τον ουρανό" σε μια ρεμίξ έκδοση με το "4 minutes" της Madonna. Επιπλέον, έκανε την έκπληξη και εμφανίστηκε ξανά ερμηνεύοντας μαζί με το συγκρότημα Stavento το τραγούδι "Μέσα σου". Εκείνη την βραδιά κέρδισε δύο βραβεία από τις έξι κατηγορίες που ήταν υποψήφια. Το καλοκαίρι οργάνωσε την πρώτη της μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με τίτλο "Το πάρτι αρχίζει". Στην περιοδεία συμμετείχε ο Μάνος Πυροβολάκης, ενώ σε αρκετές συναυλίες εμφανίστηκαν οι Stavento, ο Γιώργος Σαμπάνης αλλά και ο Πασχάλης Τερζής. Τη χειμερινή σεζόν 2008-2009 εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στην "Ιερά Οδό" μαζί με τον Πασχάλη Τερζή αλλά και το Μάνο Πυροβολάκη.

Στις 10 Απριλίου 2009, κυκλοφορεί το σινγκλ "Θα 'Μαι Αλλιώς", το οποίο έφτασε ως τη 2η θέση του Ελληνικού Airplay Chart ενώ κατέκτησε την 5η θέση στη λίστα με τα τραγούδια με το μεγαλύτερο χρόνο ραδιοφωνικής μετάδοσης στην Ελλάδα για τη χρονιά 2009 σύμφωνα με την Nielsen Music Control. Παράλληλα συνεργάζεται με την εταιρεία αναψυκτικών "ΗΒΗ Soft Drinks" και αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο για τη διαφημιστική καμπάνια της, "Φέρσου Φυσικά". Στις 24 Ιουνίου 2009, ήταν παρούσα στην απονομή των βραβείων Mad για να παραλάβει τρία βραβεία απ' τις πέντε κατηγορίες που ήταν υποψήφια.Από τις 14 Μαΐου μέχρι το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η Έλενα εμφανίζεται στη σκηνή του "Thalassa People's Stage" μαζί με τους Stavento και 15:50, ενώ συνέχισε και τη χειμερινή σεζόν 2009-2010 εκεί μαζί με το Λούκα Γιώρκα και τους 15:50. Στις 26 Μαΐου 2009 επιστρέφει στο 8ο live του MAD Secret Concert, το μουσικό θεσμό που η ίδια εγκαινίασε το Δεκέμβριο του 2005, παρουσιάζοντας μια διαφορετική ζωντανή εκδήλωση με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων De Niro και 15:50 και των Γιώργου Σαμπάνη, Μύρωνα Στρατή και Δήμου Αναστασιάδη.

Το Σεπτέμβριο 2009 είναι υποψήφια για το βραβείο Best Greek Act, της κατηγορίας των "Best Regional Acts" των μουσικών βραβείων MTV Europe Awards 2009, το οποίο κερδίζει και αμέσως διεκδικεί μια θέση για την επίσημη πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το βραβείο Best European Act, όπου και κατακτά την 6η θέση στην τελική κατάταξη ανάμεσα στις υποψηφιότητες των άλλων χωρών.

2010-2011: Γύρω Από Τ' Όνειρο, Φυσικά Μαζί, Greatest Hits & More, και Dancing On Ice 

Στις 29 Μαρτίου 2010, επιστρέφει ξανά στη δισκογραφία με το άλμπουμ «Γύρω από τ' όνειρο». Συνεχίζει να κινείται σε pop/rock ρυθμούς. Από το άλμπουμ ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Αν ήσουν αγάπη", "Ψάχνω την αλήθεια", "Θα 'μαι αλλιώς", "Θάλασσα", "Φιλαράκια" και η μπαλάντα "Γύρνα με στο χθες" που στη συνέχεια διασκευάστηκε σε πιο rock ήχο και γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία. Το σιντί αυτό κατάφερε κι έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα, ενώ λίγους μήνες αργότερα έγινε 11 φορές πλατινένιο, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ μέσα από την εφημερίδα "Real News".

Στις 14 Ιουνίου 2010, άνοιξε για άλλη μια φορά την απονομή των βραβείων Mad ερμηνεύοντας το κομμάτι "Dancing without music". Επιπλέον έκανε την έκπληξη και εμφανίστηκε μαζί με τους Playmen και τους Onirama ερμηνεύοντας την επιτυχία του καλοκαιριού «Φυσικά μαζί/Together Forever». Τη βραδιά εκείνη κέρδισε δύο βραβεία απ' τις πέντε κατηγορίες που ήταν υποψήφια.

Όλο το καλοκαίρι η Έλενα ξεκίνησε τη δεύτερη μεγάλη περιοδεία της μαζί με τους Onirama με τίτλο «Φυσικά μαζί» σε Ελλάδα και Κύπρο. Τη χειμερινή σεζόν 2010-2011, η Έλενα ξεκίνησε εμφανίσεις στο "Diogenis Studio" μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, μια παράσταση με έντονα τα θεατρικά στοιχεία που μοιάζει με μιούζικαλ.Το Φεβρουάριο 2011, εμφανίστηκε στο πρώτο "MadWalk - The Fashion Music Project" στην πασαρέλα του Αλέξανδρου Μητρόπουλου. Ερμήνευσε τα κομμάτια "Free Your Mind" και το ολοκαίνουργιο δικό της κομμάτι "Baby it's over". Το κομμάτι ξεχώρισε από τη πρώτη στιγμή στην Ελλάδα και αμέσως μετά σε όλη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Μάλιστα στο YouTube ξεπέρασε τα 3.000.000 θεάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρώτος της συλλεκτικός δίσκος με τίτλο Greatest Hits & More κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου 2011. Αποτελείται από 3 σιντί εκ των οποίων, το πρώτο περιλαμβάνει 20 τραγούδια, τις πιο γνωστές ελληνόφωνες επιτυχίες της από τότε που ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της. Το δεύτερο χωρίζεται σε 3 μέρη, τις μεγαλύτερες αγγλόφωνες επιτυχίες της, κάποια κομμάτια που προωθήθηκαν στην Ελλάδα όμως δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία αλλά και κάποιες από τις διασκευές που έχει κάνει σε παλιά τραγούδια. Το 3ο σιντί περιέχει δύο νέα αγγλόφωνα κομμάτια, την ελληνική έκδοση του δεύτερου από αυτά και 4 ρεμίξ του πρώτου. Επιπλέον συμπεριλαμβάνει και τα ντουέτα που έχει κάνει κατά καιρούς με καλλιτέχνες και συγκροτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στις 14 Ιουνίου 2011, στην απονομή των βραβείων Mad κέρδισε δυο βραβεία από τις τέσσερις κατηγορίες που ήταν υποψήφια.

Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, η Έλενα έκανε το Σεπτέμβριο μια μικρή περιοδεία σε κάποια μέρη της Κύπρου, ενώ το Νοέμβριο επέστρεψε στην Ελλάδα συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην κριτική επιτροπή του προγράμματος Dancing On Ice του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Η Έλενα, συμμετείχε επίσης στο δίσκο της Νάνας Μούσχουρη "Τραγούδια Από Τα Ελληνικά Νησιά", στο ντουέτο "Ντάρι Ντάρι" ενώ ήταν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη επετειακή συναυλία της Μούσχουρη μαζί με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, στο Βερολίνο στις 29 Νοεμβρίου. Παράλληλα τη χειμερινή σεζόν 2011-2012 εμφανιζόταν μαζί με το Γιάννη Πάριο στην "Πύλη Αξιού" στη Θεσσαλονίκη ενώ επιστρέφει δυναμικά με το αγγλόφωνο, σινγκλ "υψηλής ενέργειας" της, το Mr. Perfect, του οποίου τη σύνθεση και την παραγωγή πραγματοποιήθηκε μία ομάδα Βρετανών & Καναδών συνθετών / παραγωγών.

2012-2013: Let's Dance, Περιοδείες, και Τι Ώρα Θα Βγούμε? 

Μετά τη συμμετοχή της ως κριτής στο πρόγραμμα "Dancing On Ice", η Έλενα συμμετέχει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση του "MadWalk", παρουσιάζοντας μαζί με τους Playmen μια διασκευή του "I Hate Myself For Loving You" καθώς και του σινγκλ της "Mr. Perfect", στην πασαρέλα των Deux Hommes. Το Μάρτιο, εμφανίζεται ως καλεσμένη στον εθνικό τελικό της Σουηδίας για τη Eurovision, το "Melodifestivalen" , διασκευάζοντας το τραγούδι Popular του Erik Saande, τη συμμετοχή της Σουηδίας στο διαγωνισμό της Eurovision για το 2011. Το Μάρτιο επίσης, συμμετέχει ως διαγωνιζόμενη στο τηλεοπτικό χορευτικό show της Σουηδίας "Let's Dance", τη σουηδική εκδοχή της εκπομπής Dancing with the Stars. Η Έλενα, παρά τις δυο πρώτες καλές εμφανίσεις, αποχώρησε στην τρίτη ζωντανή εκπομπή και χόρεψε ξανά ως καλεσμένη στον τελικό του "Let's Dance" τον Ιούνιο.

Στις 20 Ιουνίου 2012, η Έλενα εμφανίστηκε στην 9η απονομή των Mad Video Music Awards, όπου παρουσίασε μια επανεκτέλεση του τραγουδιού της "Ποιός" από το άλμπουμ "Βρίσκω Το Λόγο Να Ζω" και συμμετείχε στο νέο τραγούδι των Playmen, "All The Time" μαζί με τους Courtney & Riskykidd, ενώ απέσπασε δυο βραβεία από τις τέσσερις κατηγορίες που ήταν υποψήφια. Παράλληλα, το καλοκαίρι πραγματοποίησε την τρίτη της μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με το συγκρότημα "Μέλισσες".

Τον Οκτώβριο του 2012, η Έλενα Παπαρίζου συνεργάζεται με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, ηχογραφώντας το ντουέτο "Λάθος Αγάπες", σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου, το οποίο και προμηνύει την επί σκηνής συνεργασία τους για τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 στο Βοτανικό, με καλεσμένο το Λευτέρη Πανταζή. Παράλληλα, συνεχίζει τη συνεργασία της με τους Playmen, κάνοντας επιλεγμένες εμφανίσεις σε κλαμπ της Ελλάδας και της Κύπρου (Playmen VS Helena Paparizou Club Tour)

Μετά τη λήξη της συνεργασίας της στο Βοτανικό, ξεκινά αμέσως την ηχογράφηση του νέου της άλμπουμ, για πρώτη φορά όμως από την Minos EMI - Universal. Ως πρώτο σινγκλ κυκλοφορεί το τραγούδι "Πόσο μ' αρέσει" σε μουσική και στίχους από τον ΜΕΘ (Μιχάλη) των Stavento. Το τραγούδι σημείωσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Παράλληλα εμφανίστηκε στο 3ο MadWalk, ερμηνεύοντας τη νέα της μπαλάντα "Ένα λεπτό" αλλά και την ρεμίξ έκδοση του "Πόσο μ' αρέσει" από τον Lunatic. Το Μάιο εμφανίστηκε στο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες και τραγούδησε σε μια βραδιά αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη.Εμφανίστηκε στα 10η απονομή των βραβείων Mad, ερμηνεύοντας τη νέα επιτυχία του καλοκαιριού "Save me (this is an SOS)" σε συνδυασμό με το κομμάτι "Freed from desire" των Gala. Εκείνη την βραδιά κέρδισε τρία βραβεία από τις πέντε κατηγορίες που ήταν υποψήφια, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως αποχώρησε από τη Sony Music και ανήκει πλέον στο δυναμικό της Minos EMI - Universal. Στις 3 Ιουνίου 2013 κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Τι ώρα θα βγούμε?", το οποίο αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα της σιντί καθώς για 13 συνεχόμενες εβδομάδες βρέθηκε στην 1η θέση του IFPI Greece. Από το άλμπουμ ξεχώρισα τα εξής κομμάτια: "Δε θέλω άλλον ήρωα", "Τι ώρα θα βγούμε", "Ένα λεπτό", "Πόσο μ' αρέσει", "Βρέχει φιλιά", "Μη μου εξηγείς", "Σου στέλνω SOS / Save me (this is an SOS)". Για την προώθηση του άλμπουμ διοργάνωσε μια περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα βρισκόταν και στη Σουηδία για την ηχογράφηση του τρίτου της αγγλόφωνου άλμπουμ.

Το Νοέμβριο ανακοινώθηκε επίσημα από το κρατικό κανάλι της Σουηδίας SVT η συμμετοχή της στο "Melodifestivalen", διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision. Το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στο διαγωνισμό ήταν το "Survivor" σε μουσική και στίχους από τους Μπόμπι Λιούνγκρεν, Χένρικ Βίκστρεμ, Καρλ-Όλα Κιέλχολμ και Σάρον Βόγκαν.

Συμμετείχε μαζί με πολλούς ακόμη καλλιτέχνες στη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε ο Γιώργος Θεοφάνους στην Κύπρο, ερμηνεύοντας το κομμάτι "Χιόνια στο καμπαναριό", το οποίο κυκλοφόρησε μαζί με τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα κομμάτια των άλλων καλλιτεχνών σε σιντί από Κυριακάτικη εφημερίδα της Κύπρου.

2014 - 2015: Melodifestivalen, One Life, Σουηδική περιοδεία και "Nine" 

Από τον Ιανουάριο ξεκίνησε αμέσως την προώθηση της συμμετοχής της στο "Melodifestivalen". Έδωσε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, διοργάνωσε συναυλίες, τραγούδησε στις μεγαλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της χώρας, κάνοντας έτσι μια επιστροφή στη Σουηδική επικαιρότητα. Το Σάββατο της 1ης Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε στον πρώτο από τους τέσσερις ημιτελικούς ερμηνεύοντας τη δυνατή μπαλάντα "Survivor". Προκρίθηκε στη δεύτερη ευκαιρία της 1ης Μαρτίου, όπου αμέσως πέρασε στον μεγάλο τελικό. Στον τελικό του Σαββάτου της 8ης Μαρτίου κατέκτησε την 4η θέση με μεγάλη επιτυχία. Αμέσως μάλιστα ξεκίνησε συναυλίες σε όλη τη χώρα για την προώθηση του νέου της αγγλόφωνου άλμπουμ "One Life", το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου από την Lionheart Music Group της Σουηδίας. Μάλιστα, το σινγκλ της "Survivor" κατάφερε να ξεπεράσει τις 20.000 πωλήσεις στο Spotify της Σουηδίας και βραβεύτηκε ως χρυσό. Από το νέο της δίσκο τα κομμάτια που ξεχώρισαν είναι τα εξής: "Save me (this is an SOS)", "Survivor", "4 Another 1", "Don't hold back on love", "One life", "Crazy for love", "One more night". Στο δίσκο υπάρχει ένα ντουέτο της Έλενας μαζί με τη μεγάλη ντίβα της τζαζ Τζιλ Τζόνσον, στο κομμάτι "Enough".

Το 3ο σινγκλ του νέου αγγλόφωνου άλμπουμ ήταν το τραγούδι "Don't Hold Back On Love", το οποίο το παρουσίασε για πρώτη φορά στις 2 Μαΐου στον ημιτελικό του "The Voice Of Greece". Επιπλέον, ερμήνευσε κι ένα ντουέτο με τον Yuri από την ομάδα του Μιχάλη των Stavento, το τραγούδι "Καινούργια αγάπη". Το καλοκαίρι συνέχισε να κάνει συναυλίες σε διάφορα μέρη της Σουηδίας και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα σόου της χώρας. Το χειμώνα, όλο τον Νοέμβριο και όλο τον Δεκέμβριο, έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη της Σουηδία, μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας, όπως Danny, Alcazar, E-type, Ματίας Αντρέασον, Έρικ Σέγκερστετ, Λίντα Μπένγκτσινγκ. Στις 14 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κομμάτια.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2015 κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ των HouseTwins σε συνεργασία με την Παπαρίζου, με τίτλο "Love Till It's Over". Το κομμάτι πέρα απ' την κανονική του έκδοση κυκλοφόρησε και σε ακουστική έκδοση. Επιπλέον, εκείνη την ημέρα μέσα απ' τον "Dromos FM" κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι, με τίτλο "Όταν Άγγελοι Κλαίνε". Στις 23 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε επίσημα σε όλα τα ψηφιακά μέσα.

Στις 4 Μαρτίου εμφανίστηκε ως καλεσμένη στον Ελληνικό τελικό της Eurovision. Τη βραδιά εκείνη γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision, με το "My Number One" της Παπαρίζου. Η ίδια ερμήνευσε το νικητήριο κομμάτι της περσινής χρονιάς "Rise Like a Phoenix" αλλά και τα δυο νέα της σινγκλ. Στις 23 Μαΐου έδωσε για πρώτη φορά τους βαθμούς της Ελλάδας στην Eurovision Song Contest 2015.

Στις 29 Μαίου εμφανίστηκε ως έκτακτος καλεσμένος στον τελικό του "Let's Dance" στη Σουηδία. Ερμήνευσε τη νέα της επιτυχία "Angel". Από τις 6 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου συμμετείχε στη Σουηδική περιοδεία "Diggiloo" μαζί με τους Μάγκνους Κάρλσον, Μάρτιν Στένμαρκ, Σαρλότε Περέλι, Αντρέας Τζόνσον, Μπιερν Κιέλμαν, Χάνα Χέντλουντ, Όσκαρ Μπλι, Τζέσικα Άντερσον και Μάγκνους Γιόχανσον.

Από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι τον Ιανουάριο 2016 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ "Nine" στο Pantheon Theater σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα έχοντας τον ρόλο της Σαραγκίνα, κάνοντας έτσι το θεατρικό της ντεμπούτο.

2016-2017: Νέα δισκογραφική δουλειά 

Το Νοέμβριο του 2015 ηχογράφησε το νέο της τραγούδι με τίτλο "Μισή Καρδιά" το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά από τον 89,8 Dromos FM. Στις 15 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε επίσημα το σινγκλ μαζί με το μουσικό βίντεο. Στις 20 Μαρτίου έκανε την επιστροφή της στην ελληνική μουσική σκηνή μετά από δυόμιση χρόνια αποχής. Συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο BOX Athens στα πλαίσια του "Dromos Superstar Voices 2016" μαζί με το συγκρότημα "Μέλισσες".

Στις 25 Μαρτίου ανακοινώθηκε επίσημα πως το τραγούδι "Πού πήγε τόση αγάπη" που είχε κυκλοφορήσει ακριβώς πριν δέκα χρόνια στο διπλό δίσκο "Υπάρχει Λόγος", θα συμπεριληφθεί στο τραγούδι της Αμερικάνικης ταινίας "My Big Fat Greek Wedding 2".

Από τις 26 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016 βρισκόταν στην κριτική επιτροπή της Σουηδικής εκπομπής "Infor Eurovision Song Contest" μαζί με τους τραγουδιστές Όσκαρ Ζία, Νιόλ Μπάντιε και Βικτόρια Γιόχανσον. Με αφορμή τη Eurovision στη Σουηδία, η Παπαρίζου εμφανίστηκε ως ειδικός καλεσμένος τραγουδιστής σε δυο ειδικά διαμορφωμένες συναυλίες για τη Eurovision.

Στις 17 Μαΐου συνεργάστηκε με την Athens Big Band στο θέατρο Παλλάς και πραγματοποίησαν την συναυλία "The Hits Parade", μαζί με τον Ησαΐα Ματιάμπα και τη Σοφία Στρατή.

Στα MAD Video Music Awards 2016 κέρδισε το βραβείο "Best Female Modern". Τη βραδιά εκείνη ερμήνευσε το νέο της σινγκλ, "Fiesta", αλλά και ένα ντουέτο με τον Σεργκέι Λαζάρεφ -το φετινό εκπρόσωπο της Ρωσίας στην Eurovision- την επιτυχία του "You Are The Only One".

Το καλοκαίρι πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Μύρωνα Στρατή και τον Ησαία Ματιάμπα. Από τις 30 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 17 Δεκέμβρη θα εμφανίζεται στο Σουηδικό "πρόγραμμα δείπνου" "My Way" με τους Κλες Μάλμπεργκ και Γιαν Μάλμσιε στο νυχτερινό κέντρο Kajskjul 8.

Από το 2016 έως και σήμερα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή της τηλεοπτικής εκπομπής The Voice of Greece, που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το καλοκαίρι του 2017 κυκλοφόρησε ενα EP με τίτλο "Summer Extended" το οποίο περιείχε 6 κομμάτια. Μαζί φυσικά είχε και την μεγάλη επιτυχία της, "Αν Με Δεις Να Κλαίω" που κυκλοφόρησε επίσημα σαν σινγκλ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Το βίντεοκλιπ μετράει ήδη πάνω από 26.000.000 προβολές σε 1 χρόνο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, και συγκεκριμένα, στις 15 Δεκεμβρίου, κυκλοφόρησε ο 9ος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Ουράνιο Τόξο" ο οποίος μέχρι σήμερα βρίσκεται στα 20 καλύτερα άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις.

2018-2019: Έτσι κι έτσι, Κάτι Σκοτεινό, Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, Άσκοπα Ξενύχτια και επανασύνδεση των Antique 

Τον Φεβρουάριο του 2018, κυκλοφορεί το νέο σινγκλ από τον δίσκο με τίτλο "Έτσι Κι Έτσι".

Στις 9 Οκτωβρίου 2018, κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα το νέο της τραγούδι με τίτλο "Κάτι Σκοτεινό" γραμμένο από την ίδια ομάδα του "Αν Με Δεις Να Κλαίω", δηλαδή τον Αναστάσιο Ράμμο, Diveno, Πάυλος Μανώλης, Γκάμπριελ Ρούσελ (γνωστοί και ως Arcade).

Στις 26 Μαρτίου του 2019 κυκλοφορεί το. μουσικό βίντεο του τραγουδιού "Άσκοπα Ξενύχτια" στο οποίο, εκτός από την Έλενα, πρωταγωνίστησαν η Κατερίνα Λέχου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Ναταλία Δημου.

Στις 10 Ιουνίου κυκλοφόρησε το σινγκλ της "Καλοκαίρι και Πάθος", σε συνεργασία με την Caroten.

Μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποίησε μαζί με τους Antique μια συναυλία στη Σουηδία.

2020-2021: Europe Shine A Light, νέο άλμπουμ "Αποχρώσεις", Eurovision 2021 και καλοκαιρινή περιοδεία. 

Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι για το νέο της άλμπουμ "Έτσι είναι η φάση" σε συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά.

Στις 16 Μαΐου 2020, στην ειδική εκπομπή που διοργάνωσε η EBU στην θέση της Eurovision (ο διαγωνισμός ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού) με τίτλο Eurovision: Europe Shine A Light, έδωσαν το παρόν, πέρα από τους συμμετέχοντες αυτής της χρονιάς, και παλαιότεροι συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Μάλιστα, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν ένα βίντεο, στο οποίο νικητές και σημαντικοί Eurostars έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Ευρώπη, ανάμεσα τους και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία και ερμήνευσε ένα πολύ μικρό μέρος από το ρεφρέν του My Number One, του τραγουδιού με το οποίο η Έλενα χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη και μοναδική έως τώρα νίκη της στην ιστορία του διαγωνισμού.

Στις 25 Μαΐου 2020 η Παπαρίζου κυκλοφόρησε το νέο της σινγκλ, με τίτλο "Μίλα Μου". Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο iLLEOo, τη μουσική ο Κιμ Διαμαντόπουλος, ενώ η ίδια η Έλενα άφησε και την δικιά της πινελιά τόσο στους στίχους όσο και στη μουσική. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε και το μουσικό βίντεο του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου.

Στις 19 Ιουλίου ανακοίνωσε μέσα από ένα live της στον λογαριασμό της στο Instagram ότι το Φθινόπωρο του 2020 θα κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Αποχρώσεις".

Στις 14 Σεπτέμβρη το νέο της τραγούδι "Σε Ξένο Σώμα", δημιουργία των Arcade, Pade (Λουπασάκη Παντελή) και Ρενέ Στυλιαρά, κυκλοφόρησε στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας, ενώ στις 18 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Στις 21 Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το μουσικό βίντεο του τραγουδιού, το οποίο και ερμήνευσε πρώτη φορά ζωντανά στο "Καλό Μεσημεράκι" του Νίκου Μουτσινά ως καλεσμένη.

Η Έλενα στην εκπομπή αποκάλυψε τους τίτλους δύο τραγουδιών από τον δίσκο, το "Αποχρώσεις" και το "Αδιέξοδο", το οποίο έχει ηχογραφηθεί δύο χρόνια πρίν. Την επιμέλεια του άλμπουμ θα την αναλάβουν οι ARCADE (Παύλος Μανώλης, Αναστάσιος Ράμμος, Diveno, Γκάμπριελ Ράσελ, Λουκάς Δαμιανάκος).

Στις 2 Ιανουαρίου στα Mad Video Music Awards 2020 που προβλήθηκαν από την συχνότητα του Mega Channel, η Έλενα παρουσίασε σε μια εντυπωσιακή "υδάτινη" εκτέλεση το νέο της τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο, ονόματι "Deja Vu", σε συνεργασία με την Marseaux. Επίσης στην βραδιά αυτή κέρδισε το βραβείο Best Female Adult, αυξάνοντας τα βραβεία της σε 29, περισσότερα από κάθε άλλον καλλιτέχνη. Λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου της δίσκου "Αποχρώσεις", στις 29/1. Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια, ανάμεσα τους τα ήδη γνωστά "Κάτι Σκοτεινό", "Άσκοπα Ξενύχτια", Έτσι Είναι Η Φάση", Μίλα Μου", "Σε Ξένο Σώμα" και "Deja Vu", και ακόμη 7 νέα.

Την ίδια περίοδο, ανακηρύσσεται η νικήτρια coach του The Voice of Greece 2021, με την παίκτρια από την ομάδα της, Ιωάννα Γεωργακοπούλου (Joanne) να κερδίζει το μουσικό talent show.

Στις 21 Μαΐου, εμφανίζεται στον τελικό της Eurovision 2021, ως guest star στα πλαίσια ενός σπέσιαλ interval act ονόματι "Rock The Roof", που αποτελούνταν από acts παλιότερων νικητών του μουσικού θεσμού. Στο act αυτό, η Παπαρίζου ερμήνευσε το νικητήριο τραγούδι του 2005, My Number One, εκτελώντας παράλληλα την χορογραφία εκείνης της τής εμφάνισης.

Το καλοκαίρι πραγματοποίησε περιοδεία μαζί με την Τάμτα.

2022- 

Το 2022 η Έλενα κυκλοφορεί το νέο της single Lightning σε συνεργασία με τον Levianth, ενώ κυκλοφορεί και την club remix έκδοση του τραγουδιού.

Τον Μάιο του 2022 επανενώνεται με τον Νίκο Παναγιωτίδη για να κυκλοφορήσουν μαζί το νέο τους single ως Antique με τίτλο Ti Ti, το οποίο είναι επανεκτέλεση του ομώνυμου τραγουδιου του Γιώργου Αλκαίου.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιεί συναυλίες σε περιοχές της Ελλάδας και μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη συνεχίζουν τη συνεργασία τους σε συναυλίες στη Σουηδία.

Προσωπική ζωή 

Από το 1999 έως το 2011 διατηρούσε σχέση με τον μουσικό παραγωγό Τόνυ Μαυρίδη. Το 2012, ξεκίνησε τη σχέση της με τον επιχειρηματία Ανδρέα Καψάλη και παντρεύτηκαν το 2015.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Με αυτά τα πρότζεκτ η επιστροφή του Acun στον Σκαϊ Με αυτά τα πρότζεκτ η επιστροφή του Acun στον Σκαϊ  χθες
Γιάννης Ράμος: Πέθανε ο ξάδελφος της Παπαρίζου και φωνή του Big Brother Γιάννης Ράμος: Πέθανε ο ξάδελφος της Παπαρίζου και φωνή του Big Brother  πριν 1 μήνα
Έλενα Παπαρίζου: Δύσκολες ώρες για την οικογένειά της - Η ανάρτηση του αδελφού της Έλενα Παπαρίζου: Δύσκολες ώρες για την οικογένειά της - Η ανάρτηση του αδελφού της  πριν 1 μήνα
 ΕΡΤ: Η Παπαρίζου στην θέση του Καπουτζίδη, μετά την ενόχληση της EBU για τον τελευταίο; ΕΡΤ: Η Παπαρίζου στην θέση του Καπουτζίδη, μετά την ενόχληση της EBU για τον τελευταίο;  πριν 2 μήνες
Στη ΕΡΤ η Έλενα Παπαρίζου - Τι πρόταση βόμβα έγινε; Στη ΕΡΤ η Έλενα Παπαρίζου - Τι πρόταση βόμβα έγινε;  πριν 2 μήνες
Alpha: Παραμονή Χριστουγέννων στον Alpha με την Άννα Βίσση και όχι μόνο! Alpha: Παραμονή Χριστουγέννων στον Alpha με την Άννα Βίσση και όχι μόνο!  πριν 3 μήνες
Alpha: Τα Απόλυτα Χριστούγεννα έρχονται στον Alpha, παρέα με την Άννα Βισση Alpha: Τα Απόλυτα Χριστούγεννα έρχονται στον Alpha, παρέα με την Άννα Βισση  πριν 3 μήνες
"50 χρόνια Άννα Βίσση": Λαοθάλασσα στη συναυλία της απόλυτης σταρ στη Λάρνακα - Ποιοι τραγούδησαν μαζί της [βίντεο]  πριν 5 μήνες
Έλενα Παπαρίζου και Ελένη Φουρέιρα: Το φιλί στο στόμα Έλενα Παπαρίζου και Ελένη Φουρέιρα: Το φιλί στο στόμα  πριν 9 μήνες
Παπαρίζου: Ανακάλεσε για τα Παπαρίζου: Ανακάλεσε για τα "άφυλα παιδιά" - "Έκανα λάθος μετάφραση" [βίντεο]  πριν 1 έτος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551