Αναζήτηση
Καλομοίρα Σαράντη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
31/01/1985
Ηλικία
39
Βιογραφικό
Η Καλομοίρα (πλήρες όνομα Μαρία Καλομοίρα Κάρολ Σαράντη) είναι τραγουδίστρια Ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Έγινε γνωστή μέσα απο τη συμμετοχή της το 2004 στο διαγωνισμό Fame story 2 στον οποίο κέρδισε. Εκτός απο το τραγούδι, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και με την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και έχει συμμετάσχει και σε μια τηλεοπτική σειρά Λάμψη.

Τα πρώτα χρόνια & Fame Story

Γεννήθηκε στο Νασσάου της Νέας Υόρκης στις 31 Ιανουαρίου 1985 και το πλήρες όνομά της είναι Μαρία Καλομοίρα Κάρολ Σαράντη (Marie Kalomira Carol Sarantis). Ο μπαμπάς της Νίκος και η μαμά της Ελένη είναι ιδιοκτήτες σε ένα Ελληνικό εστιατόριο στην Αμερική. Έχει μια αδερφή, τη Γεωργία.

Απο μικρό κορίτσι, όνειρό της ήταν να γίνει σταρ της ποπ, για αυτό το λόγο συμμετείχε σε αρκετούς μουσικούς διαγωνισμούς στις ΗΠΑ. Στο σχολείο πάντα συμμετείχε στα θεατρικά, στα τραγούδια και στους χορούς, επιδυκνείοντας της καλλιτεχνικές ικανότητές της. Έτσι, απέκτησε τον τίτλο της Miss West Hampstead. Το αγαπημένο της μουσικό όργανο ήταν και θα είναι η βιόλα, με την οποία ασχολήθηκε για περίπου εννέα χρόνια και κατάφερε να συμμετάσχει στην ορχήστρα. Έλαβε μέρος σε ενα μουσικό διαγωνισμό του ραδιοφώνου WBLI όπου κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Της δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσει στο άνοιγμα live εμγανίσεων σπουδαίων καλλιτεχνών όπως της Jessica Simpson, του Ll Cool J και τηςJennifer Love Hewitt.

Η Καλομοίρα έλαβε μέρος στη Νέα Υόρκη στις auditions του καναλιού ANT1 για το «Fame Story 2». Εκείνη την περίοδο η Καλομοίρα δε μιλούσε σχεδόν καθόλου ελληνικά, παρά μόνο αγγλικά. Τελικά η Καλομοίρα τα κατάφερε! Πέρασε στο διαγωνισμό, έμαθε την ελληνική γλώσσα και με την υπέροχη φωνή που έχει αλλά ταυτόχρονα το νάζι και την αθωότητα της αναδείχθηκε νικήτρια. Εκτός απο τον τίτλο της νικήτριας, επιπλέον απέκτησε 200.000 ευρώ και ενα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Heaven Music.

2004 - 2006 Καλομοίρα, Λάμψη, Παίζεις?, Πρωινός καφές, Πιο πολύ την Κυριακή & Η Καλομοίρα πάει Cinema
Η Καλομοίρα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη απο τις 8 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου στο FOCUS. Εκεί παρουσίασε για πρώτη φορά το πρώτο της cd album. Εκτός Ελλάδας, η Καλομοίρα εμφανίστηκε στο κανάλι NBC, στις εκπομπές Today Show, Access Hollywood και Good Morning America, το καλοκαίρι όπου υπήρχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα το 2004, όπου πρόβαλλαν διάφορα video με την μέχρι στιγμής καριέρα της. Τραγούδησε και έδωσε ... Διαβάστε περισσότερα
συνέντευξη στο κανάλι Fox, όπου εκδόθηκε απο τις εφημερίδες Washington Post, Newsday και New York Times. Στις 1 Σεπτέμβρη του 2004, η Καλομοίρα κυκλοφόρησε το πρώτο της cd album με 15 τραγούδια, με τίτλο Καλομοίρα, το οποίο έγινε χρυσό και στην πορεία επανακυκλοφώρησε με τίτλο Καλομοίρα - Special Gold Edition, αλλά και σε karaoke. Απο το πρώτο της cd τα κομμάτια όπου ξεχώρισαν είναι το Νομίζεις, το Εγώ είμαι η Καλομοίρα, το Πρώτη μου φορά, το Πεθαίνω για σένα και το χριστουγεννιάτικο κομμάτι Και του Χρόνου. Εκείνο το διάστημα έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το Fame Story, ενώ τη χειμερινή σεζόν εμφανίστηκε στο REX με τους Δέσποινα Βανδή και Θάνος Πετρέλης. Επιπλέον, εμφανιστηκε δυο φορές στο Ηρώδειο στο πλευρό του Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζοντας τα γενέθλια του. Η Καλομοίρα είχε βγει μέσα απο μια μεγάλη τούρτα και τραγούδησε της Marilyn Monroe το τραγούδι Happy Birthday Mr. President. Μετά, συνέχισε μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα, αλλά και εμφανίστηκε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς - Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη απο το περιοδικό Life & Style. Ακόμη, το 2004 εμφανίστηκε σε 30 επεισόδια της ελληνικής καθημερινής σειράς Λάμψη του ANT1, στο ρόλο της Τζένιφερ. Ο Νίκος Φώσκολος έγραφε το σενάριο της σειράς, ο οποίος τη χαρακτήσρισε ως νέα Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε το δεύτερο cd album της με τίτλο Παίζεις?, το οποίο περιλαμβάνει 12 επιτυχίες όπου οι δύο είναι γραμμένες απο εκείνη. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν απο αυτό το cd είναι το Παίζεις και το Κι όλο περιμένω. Στο video clip του κομματιού Κι Όλο Περιμένω εμφανίστηκε και ο Θέμος Αναστασιάδης. Η Καλομοίρα σε πάρα πολλές συνεντεύξης έχει δώσει πάρα πολλά ευχαριστώ στο Θέμο για τα καλά του λόγια και για την υποστήριξή του στο ξεκίνημα της. Για τρείς περίπου μήνες είχε τον ρόλο της συμαπαρουσιάστριας στην εκπομπή Πρωινός καφές. Την χειμερινή σεζόν εμφανίζονταν στην Πειραιώς 130 με τους Έλλη Κοκκίνου, Ανδρέας Στάμος, Χρύσπα και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσίασε τα τραγούδια Scandalous, Don't Cha και Don't Phunk With My Heart. Στις 11 Απριλίου 2005, εμφανίστηκε στο πρώτο live της πρώτης σεζόν του Star Academy Bulgaria.

To 2006 η Καλομοίρα και μια μεγάλη ομάδα διασήμων συνεργάστηκαν, τραγούδησαν και κυκλοφόρησαν το cd single Γίνε μαζί μου παιδί για φιλανθρωπικό σκοπό. Απο τον Οκτώβριο του 2006 εώς τον Ιούνιο του 2007 η Καλομοίρα ήταν η συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Κυριακάτικο σόου Πιό πολύ την Κυριακή στο κανάλι του Mega. Το Δεκέμβρίο εκείνης της χρονιάς κυκλοφόρησε το τρίτο της cd album με τίτλο Η Καλομοίρα πάει Cinema ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου.

2007 - 2009 Eurovision, Secret Combination & Big In Japan
Το Δεκέμβριο του 2007 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της[1]για την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον του 2008. Το τραγούδι της παρουσιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και έχει τον τίτλο Secret Combination. Η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Παντζή και οι στίχοι του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Επιλέχθηκε[2]μεταξύ δύο άλλων στη βραδιά του τελικού για την ανάδειξη του τραγουδιού στις 27 Φεβρουαρίου του 2008. Επίσης, υποψήφιοι ήταν και ο Κώστας Μαρτάκης με τη Χρύσπα. Το τραγούδι της Καλομοίρας κατάφερε πανηγυρικά να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision από τους ημιτελικούς της 20ης Μαΐου του 2008 κατακτώντας την πρώτη θέση στον ημιτελικό. Στον τελικό της 24ης Μαΐου κατέλαβε την τρίτη θέση, με 218 βαθμούς, πίσω από τη Ρωσία και την Ουκρανία[3] . Ενα χρόνο μετά πήρε το βραβείο για την Καλύτερη εμφάνιση στην Eurovision.

Μετά την Eurovision, η Oprah σχολίασε με πάρα πολύ καλά σχόλια την Καλομοίρα στην εκπομπή της. Η Καλομοίρα έδωσε συνεύντευξη και στην Ελένη Μενεγάκη, και είπε οτι η εμπειρία της στην Eurovision ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της και νιώθει μεγάλη χαρά που το έκανε αυτό.

Στις 29 Μαίου 2008 κυκλοφόρησε το τέταρτο προσωπικό της cd με τίτλο Secret Combination the Album, όπου περιείχε αρκετές αγγλικές αλλά και ελληνικές επιτυχίες. Το album περιείχε και το remix του τραγοδιού Secret Combination σε συνεργασία με τους Master Tempo. Τα τραγούδια όπου ξεχώρισαν απο αυτό το cd είναι το Secret Combination, το Στο δικό μου ρυθμό και το Hot.

Η Καλομοίρα λίγους μήνες μετά το διαγωνισμό της Eurovision πήγε στη Νέα Υόρκη, διότι η αδελφή της γεννούσε. Αργότερα, σε συνέντευξη όπου έδωσε στο περιοδικό Downtown, ανέφερε ότι την μεταχειρήστηκαν πολύ βρώμικα και αποφάσισε να διακόψει την καριέρα της απο το τραγούδι. Ο Μάκης Πουνέντης ανακοίνωσε οτι το συμβόλαιο με τη Heaven Music δεν έχει λήξει και όποτε θέλει ας επιστρέψει. Λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψε η Καλομοίρα στην τηλεόραση, ως παρουσιάστρια, με την ελληνική έκδοση του Big In Japan απο το κανάλι του Alpha. Στον τελικό της εκπομπής, η Καλομοίρα παρουσίασε το τραγούδι Στο δικό μου ρυθμό. Για τη συγκεκριμένη εκπομπή η Καλομοίρα σε Πανευρωπαικό Φεστιβάλ κέρδισε δυο βραβεία, το Καλύτερο Σόου 2009 αλλά και το Καλύτερο Ριάλιτι Σόου 2009.
Το 2009 η Καλομοίρα τραγούδησε σε ελληνικά club στην Νότια Αμερική. Μερικές απο τις εμφανίσεις της ήταν στην Νέα Υόρκη στις 26 Απριλίου, στο Λός Άντζελες στις 25 Ιουνιου, στο Τορόντο στις 27 Ιουνίου. Αργότερα τραγούδησε και στο Σαν Φρανσίσκο στις 8 Νοέμβρη.

2010 - Promotion, Get The Job, Please Dont Break My Heart, ο Γάμος, I Do & Britney Spears

Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν αντιπρόσωπος στην Dominos Pizza και στο JLo Shop της Ελλάδας. Πιο μετά, αποφάσισε να επιστρέψει ξανά στην τηελεόραση ως παρουσιάστρια με την εκπομπή Greek Idol απο το κανάλι του Alpha, αλλά τελικά η Άντα Λιβιτσάνου πήρε τον ρόλο της παρουσιάστριας. Όμως, η Καλομοίρα έκλεισε συμφωνία στο Getitnow.gr, παρουσιάζοντας το πρώτο μεγάλο online reality διαγωνισμό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τίτλο Get The Job, το οποίο έγινε μέσα σε ενα μεγάλο περίπτερο στο The Mall Athens.

Επιπλέον τον Ιανουάριο, μέσα απο το δικό της Twitter ανακοίνωσε οτι επιστρέφει δυναμικά στο τραγούδι, κανονικά απο την εταιρεία όπου τόσα χρόνια την στήριζε, την Heaven Music, αν και είχε προηγηθεί πρόταση συνεργασίας απο τον Φοίβος και την εταιρεία του Spicy. To cd single Please Don't Break My Heart σε συνεργασία με τον Fatman Scoop ακούστηκε για πρώτη φορά απο το ραδιοφωνικό σταθμό Ρυθμός 94.9, ενώ τηλεοπτικά παρουσιάστηκε απο την εκπομπή Dancing With The Stars στην οποία χόρεψε κι όλας. Ο σκηνοθέτης του Video Clip, ήταν ο σκηνοθέτης της Beyonce. Η Καλομοίρα έκανε συνεχώς πρόβες για την συναυλία που θα έδινε στο FUZZ Club στις 8 Μαίου, αλλά δυστυχώς η συναυλία δεν έγινε διότι λίγες μέρες πρίν είχαν γίνει διάφορα ατυχή επεισόδια.

Επιπλέον, στις 9 Μαίου η εκπομπή Chart * Show - Your Countdown καταχώρησε το τραγούδι Secret Combination στην κατηγορία των 30 καλύτερων τραγουδιών της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision, και συγκεκριμένα στη 2η θέση.

Λίγο καιρό αργότερα, η Καλομοίρα επέστρεψε στην Αμερική διότι ετοιμάζονταν διαρκώς για τον γάμο της με τον αγαπημένο της Γιώργο Μπουσαλη, όπου με τον οποίο παντρέφτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Νέα Υόρκη. Την επόμενη μέρα το περιοδικό Perfect Wedding κυκλοφόρησε το καινούργιο single της Καλομοίρας με τίτλοI Do.

Το Νοέμβριο, το tralala.gr πήρε συνέντευξη απο την Britney Spears και στην ερώτηση αν ξέρει κάποιο έλληνα καλλιτέχνη ή κάποιο ελληνικό τραγούδι, απάντησε οτι ξέρει τους Καλομοίρα, Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου και Νάντια Μπουλέ. Επιπλέον απάντησε οτι της αρέσει πολύ το τραγούδι Secret Combination.

2011 Πανεπιστήμιο, This Is The Time & World Tour
Το Φλεβάρη του 2011 η Καλομοίρα επέστρεψε ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Northern Virginia Community College στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Ιούνιο του 2011 η Καλομοίρα επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά απο 8 μήνες απουσίας στην Αμερική, και παρουσιάζει για πρώτη φορά το καινούργιο τραγούδι της This Is The Time στο club Dream City, αλλά τηλεοπτικά μέσα απο το δεύτερο κύκλο της εκπομπής Dancing With The Stars του ΑΝΤ1, στην οποία χόρεψε αλλά και στο Πρωινό Mou του Mega. Το This Is The Time κυκλοφώρησε σε digital single. Το καλοκαίρι, η Καλομοίρα ξεκινησε μια μεγάλη περιοδεία εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το video clip του τραγουδιού This Is The Time.

Μετά απο μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, η Καλομοίρα επέστρεψε στην Αμερική για ενα World Tour live εμφανίσεων. Πολλές πρόβες μαζί με μια ομάδα χορευτών για την συναυλία, η οποία έγινε στις 16 Σεπτέμβρη. Χορογράφος της για αυτή τη συναυλία στην Αριζόνα ήταν ο Bijan. Μετά απο αυτή την συνεργασία, ακολούθησε η συναυλία στις 9 Οκτώμβρη στο Τορόντο.


Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Καλομοίρα: Διασκέδασε στη Βανδή! Το εντυπωσιακό κοστούμι και οι αγκαλιές με τον σύζυγό της Καλομοίρα: Διασκέδασε στη Βανδή! Το εντυπωσιακό κοστούμι και οι αγκαλιές με τον σύζυγό της  πριν 2 μήνες
Καλομοίρα: Το παράπονο για την πρόταση που... δεν της έγινε για τη Eurovision Καλομοίρα: Το παράπονο για την πρόταση που... δεν της έγινε για τη Eurovision   πριν 2 μήνες
Καλομοίρα: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα έκανα πάλι τα ίδια πράγματα» Καλομοίρα: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα έκανα πάλι τα ίδια πράγματα»  πριν 2 μήνες
H Καλομοίρα για το «Ζάρι» και την Μαρίνα Σάττι και τη δική της συμμετοχή στη Eurovision H Καλομοίρα για το «Ζάρι» και την Μαρίνα Σάττι και τη δική της συμμετοχή στη Eurovision  πριν 2 μήνες
Καλομοίρα: Τα αρνητικά σχόλια για την αλλαγή στην εμφάνισή της Καλομοίρα: Τα αρνητικά σχόλια για την αλλαγή στην εμφάνισή της  πριν 3 μήνες
"I'm a Celebrity... Get Me Out of Here"-Εξερευνητές της ζούγκλας ο Γιώργος Λιανός και η Καλομοίρα στο νέο trailer   πριν 7 μήνες
Καλομοίρα: Ήμουν 91 κιλά και τώρα είμαι 53 - Αδυνάτισα τρώγωντας μεχρι τις 19:00 το βράδυ Καλομοίρα: Ήμουν 91 κιλά και τώρα είμαι 53 - Αδυνάτισα τρώγωντας μεχρι τις 19:00 το βράδυ  πριν 7 μήνες
«I’ M A CELEBRITY… get me out of here»;- Δείτε το χιουμοριστικό τρέιλερ του παιχνιδιού «I’ M A CELEBRITY… get me out of here»;- Δείτε το χιουμοριστικό τρέιλερ του παιχνιδιού  πριν 8 μήνες
«I’ M A CELEBRITY… get me out of here» -Ο Γιώργος Λιανός και η Καλομοίρα ετοιμάζουν βαλίτσες «I’ M A CELEBRITY… get me out of here» -Ο Γιώργος Λιανός και η Καλομοίρα ετοιμάζουν βαλίτσες  πριν 8 μήνες
Βόμβα: Έκλεισε η Καλομοίρα στο Βόμβα: Έκλεισε η Καλομοίρα στο "I am celebrity get me out of here"  πριν 9 μήνες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551