Αναζήτηση
Η Mega-λη έξοδος της Ελένης Μενεγάκη – Το παρασκήνιο και το νέο τοπίο | iShow.gr
Ειδήσεις
Η Mega-λη έξοδος της Ελένης Μενεγάκη – Το παρασκήνιο και το νέο τοπίο
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
15:39

Τρία χρόνια και 10 ημέρες μετά την ανακοίνωση του Mega που με πανηγυρικούς τόνους υποδεχόταν την Ελένη Μενεγάκη στις 8 Απριλίου 2021, το διαπραγματευτικό θρίλερ των τελευταίων μηνών οδήγησε σε οριστικό διαζύγιο. Η Ελ. Μενεγάκη αποχωρεί από το Mega στο τέλος της σεζόν.

Η βραδυφλεγής «βόμβα» που κρυβόταν επιμελώς πίσω από τις συζητήσεις και διεργασίες μηνών «έσκασε» την περασμένη Τετάρτη, όταν η παρουσιάστρια ενημέρωσε τους συνεργάτες της στην εκπομπή ότι ολοκληρώνει τη συνεργασία της με το Mega στο τέλος της σεζόν και δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, το Mega έριξε πρόταση που προοιωνιζόταν το «όχι»: δραματική αλλαγή στους οικονομικούς όρους με μείωση αποδοχών που, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούσε το 50%, καθώς και αλλαγή ώρας, από το μεσημέρι στην πρωινή ζώνη. Οι εν λόγω όροι δυσαρέστησαν την Ελ. Μενεγάκη, που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα ζήτησε να μιλήσει με την ιδιοκτησία του σταθμού, αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε.

Η τελική συζήτηση, όπως και όλες οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις της Ελ. Μενεγάκη, έγινε με στελέχη της διοίκησης. Η παρουσιάστρια αρνήθηκε την πρόταση με τους συγκεκριμένους όρους, ενώ δεν υπήρξε κάποια αντιπρόταση. Το Mega τής διεμήνυσε την απόφαση να προχωρήσει σε άλλο στρατηγικό σχεδιασμό, που δεν περιλαμβάνει την εκπομπή «Ελένη», κλείνοντας έτσι οριστικά τη διαπραγμάτευση και σφραγίζοντας το τέλος της συνεργασίας, που θύμιζε περισσότερα ένα προαναγγελθέν διαζύγιο.

Από την αρχή της σεζόν, υπήρξε έντονη δυστοκία, με αλλαγές στη διάρκεια της εκπομπής και αναβολή στις συζητήσεις. Κάποια δυνατά εμπορικά deals που έφερε η παρουσιάστρια κατά τη διάρκεια της σεζόν άλλαξαν το κλίμα λίγο μετά τα Χριστούγεννα, με το Mega, πάντως, να κρατά… μικρό καλάθι. Στόχος του σταθμού είναι να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και αναμόρφωση του προγράμματος, δοκιμάζοντας άλλη «συνταγή» στην πρωινή και στη μεσημεριανή ζώνη.

Μετά την επερχόμενη λήξη της συνεργασίας με το Mega, η Ελ. Μενεγάκη «βγαίνει» πλέον ελεύθερη στην τηλεοπτική αγορά. Ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία με την παρουσιάστρια φέρεται να εκδηλώνει ο ΣΚΑΪ. Το κανάλι του Φαλήρου θα έχει ένα slot ψυχαγωγίας στις 2:50 και έως τις 5 που θα μπορούσε να καλύψει η Ελ. Μενεγάκη. Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, πάντως, δεν είχε πραγματοποιηθεί ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η γνωστή παρουσιάστρια φέρεται να μπαίνει στο… ραντάρ ενός ακόμα σταθμού, που δεν έχει κάνει ακόμα κίνηση.

Η επόμενη ημέρα στο Mega

Η οριστική λήξη στο «θρίλερ» Μενεγάκη ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την έλευση της Φαίης Σκορδά. Μετά και το τέλος της εκπομπής «Mega καλημέρα», το κανάλι της Συγγρού σχεδιάζει να εγκαινιάσει νέα slots εκπομπών. Η πρωινή ζώνη θα έχει στο εξής μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα ξεκινά στις 9 και θα ολοκληρώνεται στις 12. Για τη ζώνη αυτή, σχεδιάζεται νέα πρωινή εκπομπή με κεντρικό πρόσωπο τη Φ. Σκορδά, που θα πλαισιώνεται από πρόσωπα που ήδη βρίσκονται στο Mega.

Με βάση τον σχεδιασμό αυτόν η Δανάη Μπάρκα, που διατηρεί ενεργό συμβόλαιο με το Mega, παραμένει στο καθημερινό πρόγραμμα, αλλά οδεύει προς μετάθεση στη μεσημεριανή ζώνη. Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται πλέον στο κανάλι «θέλει» τη Δ. Μπάρκα να παίρνει θέση στη ζώνη 1 με 4. Ανάμεσα στις δύο ψυχαγωγικές εκπομπές της Φ. Σκορδά και της Δ. Μπάρκα θα μεσολαβεί το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 12.


Πηγή: markos.tv

Σχετικά πρόσωπα
Ελένη Μενεγάκη
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551