Αναζήτηση:
Νέα κυκλοφορία: Γιώργος Ρήγας
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012
15:27
Νέα κυκλοφορία: Γιώργος Ρήγας
Ένας νέος, ξεχωριστός ερμηνευτής και μουσικός ερμηνεύει δύο κορυφαίους δημιουργούς που του εμπιστεύονται τα πονήματά τους.

Ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας και ο «πολύς» Θανάσης Πολυκανδριώτης υπογράφουν το υλικό του ψηφιακού δίσκου «Έκλαψα Χθες» που κυκλοφορεί από την ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε.

Μάλιστα, ο πρώτος διασκευάζει την κλασική στιγμή του «Έκλαψα χθες» σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου, από χασάπικο σε ζεϊμπέκικο, φωτίζοντας νέες και αθέατες πλευρές του τραγουδιού. Παράλληλα του χαρίζει μια ολοκαίνουργια κατάθεσή του με όλα τα χαρακτηριστικά της τέχνης και μαεστρίας του, κάτι που σπάνια κάνει, ειδικά για πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για το νέο ερμηνευτή και μπουζουκίστα. Τα «Αστέρια Μεθυσμένα» αναμένεται να αφήσουν τη λάμψη τους στο σύγχρονο σύμπαν του τραγουδιού μας.

Αλλά και ο δεύτερος, συνθέτης μεγάλων επιτυχιών και πηγαίος σολίστας του μπουζουκιού προσφέρει στο «μαθητή» του γάργαρες εμπνεύσεις σε στίχους του πολύπειρου Γιώργου Λεκάκη. Τραγούδια σας το «Μόνος χωρίς τα μάτια σου» και «Πέφτει η βροχή» περικλείουν όλη τη μαστοριά και την δεξιοτεχνία που έχρισε τον Πολυκανδριώτη «μέντορα» διαχρονικών ασμάτων.

Ο δίσκος κλείνει με το τραγούδι «Της ελπίδας σου τα λόγια» σε μουσική του Τάσου Χρηστίδη και στίχους του Γιάννη Νικολαΐδη που ξεχειλίζει από ευαισθησία, αλήθεια και «μνήμες». Η Μικρασία και οι δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα, αχνοφέγγουν στο λόγο και τη μελωδία του, δίχως να ανατρέπουν τον ερωτικό χαρακτήρα του τραγουδιού.

Μια εργασία αξιώσεων που δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Ρήγα να βγάλει στις ερμηνείες του τη μεστή λαϊκή φλέβα του, τη γνώση και την τραγουδιστική κουλτούρα που διαθέτει με αισθαντικότητα, δυναμισμό και χαρακτήρα που ενώνει τις αρετές του χτες με τη «φλόγα του σήμερα.

Γιώργος Ρήγας - Βιογραφικό

O Γιώργος Ρήγας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρίας και αρμονίας της μουσικής, αλλά και μπουζουκιού, που ήταν και παραμένει η μεγάλη του αγάπη. Στην πορεία αποφοίτησε από ιδιωτική σχολή ηχοληψίας στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στην Μεγάλη Βρετανία στο Salford University (Music , Acoustics and Recording) και στο University of Liverpool (Music Industry Studies). Στη συνέχεια εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera Κύπρου ως μουσικός παραγωγός.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Οι Επόμενοι» που εμπνεύστηκε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Η έντονη παρουσία του σε μουσικές σκηνές, όπου παρουσιάζει αφιερώματα σε πρόσωπα και ενότητες του καλού τραγουδιού με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, δίχως στεγανά και «παρωπίδες», του έχει αποφέρει θερμές κριτικές και κολακευτικά σχόλια.

Με την υποστήριξη του «ΟΑΣΙΣ 88»

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα