Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Iron Sky: Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται - iShow.gr
Iron Sky: Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται (Iron Sky)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιστημονική Φαντασία
Κωμωδία
Δράσης
Είδος
Κωμωδία δράσης επιστημονικής φαντασίας συμπαραγωγής Φινλανδίας, Γερμανίας και Αυστραλίας 2012.
Διάρκεια
93'
Συντελεστές
Υπόθεση
Βρισκόμαστε στο 1945, λίγο πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ και ορισμένοι Ναζί επιστήμονες αλλά και στρατιωτικοί βλέποντας το τέλος να πλησιάζει αποφασίζουν να μετακομίσουν εκτός Γης και να συνεχίσουν από εκεί τις προετοιμασίες για την κατάληψη του πλανήτη. Από μια κρυφή διαστημική βάση που έχουν στην Ανταρκτική εκτοξεύουν ένα διαστημόπλοιο και μετακομίζουν στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης όπου και εγκαθιστούν την νέα τους βάση. Στόχος, να προετοιμαστούν για μια νέα επιδρομή. Και ενώ τα χρόνια περνάνε το 2018 ένα Αμερικανικό διαστημόπλοιο προσεληνώνεται κοντά τους και δεν πιστεύουν πως είναι τυχαίο γεγονός αλλά ότι τους έχουν αντιληφθεί οι εχθροί και ετοιμάζονται να τους εξουδετερώσουν.
Οι διαστημικοί Ναζί αποφασίζουν να επιτεθούν πρώτοι με δεκάδες διαστημόπλοια που έχουν κατασκευάσει ξεκινώντας τον Meteo Blitz Grieg για να πετύχει το τέταρτο – πλέον – Ράιχ αυτό που δεν κατάφερε ο μέγας Χίτλερ. Τώρα ήρθε η ώρα όλοι οι ηγέτες στη Γη να αναλάβουν τις ευθύνες τους συμπεριλαμβανομένης και της νέας προέδρου της Αμερικής η οποία περιέργως πως είναι ίδια η Σάρα Πάλιν!
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Το Iron Sky ξεκίνησε να γυρίζεται το 2006 αλλά με τα περιορισμένα κεφάλαια που είχε στη διάθεσή του ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε να το ολοκληρώσει και βγήκε σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Πήγε πρώτα στις Κάννες το 2008 με ένα teaser trailer και βρήκε συμπαράσταση από την 27 Films Prod. To 2010 ξαναπήγε στις Κάννες και βρήκε νέα χρηματοδότηση αυτή τη φορά από τους Αυστραλούς New Holland Pictures. Με διάφορες άλλες χρηματοδοτήσεις κατάφερε και ολοκληρώθηκε και τώρα κάνει επιτέλους επίσημο ντεμπούτο στην Μπερλινάλε όπου θα προβληθεί στο τμήμα Πανόραμα.

Φτιαγμένη για b-movie, υιοθετώντας όλα τα γελοία κλισέ επιστημονικής φαντασίας και σατιρίζοντας ανηλεώς Ναζί, φασισμό και πολιτικούς γενικότερα, φιλοδοξεί όχι να σπάσει τα ταμεία αλλά να αποκτήσει μια περίοπτη θέση στο πάνθεον των cult ταινιών.
Συμμετέχουν
Ούντο Κιέρ
Wolfgang Höss
Γκοτζ Ότο
Klaus Adler
Julia Dietze
Renate Richter
Tilo Pruckner
Doktor Richter
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz