Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ανδόρρα - iShow.gr
Ανδόρρα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θέατρο
Είδος
Παραγωγή της ΕΡΤ για το «Θέατρο της Δευτέρας» 1976
Διάρκεια
107'
Συντελεστές
Υπόθεση

Το έργο γράφτηκε από το μεγάλο Ελβετό συγγραφέα Μαξ Φρις λίγο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρωτοπαίχτηκε το 1961, ωστόσο ίσως σήμερα να είναι πιο επίκαιρο από τότε. Θέμα του ο ρατσισμός. Πώς γεννιέται, πώς εξελίσσεται, πώς καταστρέφει. Ο ήρωας του έργου, ο νεαρός Αντρί, μεγαλώνει σε μια Ανδόρρα φανταστική, που δεν έχει καμιά σχέση με το μικρό πριγκιπάτο που βρίσκεται στα Πυρηναία ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία. Η Ανδόρρα του Φρις είναι μια χώρα ουδέτερη που αισθάνεται την απειλή των μαύρων.
Οι μαύροι είναι μάλλον κάτι σαν τους μαυροπουκαμισάδες φασίστες του Μουσολίνι. Κάποια στιγμή θα παίξουν κι αυτοί το ρόλο τους στο έργο. Όμως ο αληθινός τρόμος δημιουργείται από τους Ανδορρανούς, τους φιλήσυχους, συντηρητικούς κατοίκους της υποθετικής Ανδόρρας.

Πληροφορίες

Την παράσταση σκηνοθέτησε για το θέατρο της Δευτέρας ο Διαγόρας Χρονόπουλος. Πρωταγωνιστής ο Μίμης Χρυσομάλλης, σε ένα ρόλο που του δίνει την ευκαιρία να αναδείξει το πολύ μεγάλο του ταλέντο. Σε ρόλο – κλειδί για το έργο εμφανίζεται η Λίλυ Παπαγιάννη. Mαζί τους ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών που δημιουργεί μια πολύ δυνατή παράσταση.

Συμμετέχουν
Μίμης Χρυσομάλλης
Λίλλη Παπαγιάννη
Νένα Μεντή
Χρήστος Ζορμπάς
Λάζος Τερζάς
Χρήστος Μάντζαρης
Σοφοκλής Πέππας
Γιάννης Κάσδαγλης
Γιάννης Κοντούλης
Θανάσης Παπαδόπουλος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz