Αναζήτηση
Playtime - iShow.gr
Playtime  
2022
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Playtime - iShow.gr
Είδος
γαλλικής, ιταλικής παραγωγής 1967
Διάρκεια
155'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Μουσική
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Κωμωδία
Με κίνητρο μια συνάντηση με κάποιον Αμερικανό αξιωματούχο, ο αγαπητός κύριος Ιλό, συντροφιά με το καπέλο και την ομπρέλα του, περιπλανιέται στον πολύβουο λαβύρινθο του Παρισιού, προκαλώντας, άθελά του, το γνωστό, χαρακτηριστικό χάος... Η ευρωπαϊκή μητρόπολη σφύζει από ζωή, οι τουρίστες έχουν κάνει κανονική επιδρομή, η «μοντέρνα» αρχιτεκτονική του τέλους της δεκαετίας του ''60 αναπτύσσεται απειλητικά και τα νέα τεχνολογικά μέσα και gadgets δεν μπορούν παρά να μπερδέψουν και να τρομάξουν τον καλοπροαίρετο, απλοϊκό, στρουμπουλό κύριο. Στα μάτια και στα χέρια του, η αφιλόξενη, ανταγωνιστική, υπερσύγχρονη πόλη και οι αγχωμένοι κάτοικοί της αποκτούν ξανά κάτι από την παιδικότητα, τη σκανταλιάρικη γλύκα της πιο καλής μας διάθεσης, την πιο ηλιόλουστη μέρα της ζωής μας. ...Μήπως και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε από τον κύριο Ιλό;  
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Ο Τατί επιστρέφει στο ρόλο του Monsieur Hulot, έπειτα από περιοδικές εναλλαγές ανάμεσα σε πρωταγωνιστικούς και δεύτερους ρόλους. Ο ήρωας πρέπει να επικοινωνήσει με έναν Αμερικανό επίσημο στο Παρίσι, όμως χάνεται στο λαβύρινθο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τα τεχνικά της μαραφέτια. Αιχμάλωτος της τουριστικής εισβολής, ο Hulot περιπλανιέται στο Παρίσι με ένα γκρουπ Αμερικανών τουριστών, σκορπίζοντας τον πανικό όπως μόνο εκείνος ξέρει!

Μια περιήγηση σ’ένα φουτουριστικό Παρίσι, που συντίθεται από ευθείες γραμμές και πολυόροφα κτίρια από γυαλί κι ατσάλι, φαρδιές λεωφόρους και ψυχρούς, τεχνητούς εσωτερικούς χώρους. Δυο χαρακτήρες πέφτουν συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλο κατά τη διάρκεια μιας μέρας: η Μπάρμπαρα, μια νεαρή Αμερικανίδα τουρίστρια, επισκέπτεται το Παρίσι μαζί μ’ένα γκρουπ μεσόκοπων Αμερικανίδων, κι ο κύριος Ιλό, ένας Γάλλος σε σύγχυση, χαμένος στη νέα, σύγχρονη πόλη του Παρισιού.

Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας 1968  Η τέταρτη σημαντική ταινία του Ζακ Τατί, και ενδεχομένως η πιο τολμηρή.

Συμμετέχουν
Μπάρμπαρα Dennek
Barbara, Young Tourist
Ζακ Τατί
Monsieur Hulot
Ρίτα Maiden
Mr. Schultz's Companion
France Rumilly
Woman Selling Eyeglasses
France Delahalle
Shopper in Department Store
Valérie Καμίλ
Mr. Lacs's Secretary
Έρικα Dentzler
Mme. Giffard
Νικόλ Ρέι
Singer
Ιβέτ Ducreux
Hat Check Girl
Nathalie Jem
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551