Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Caravaggio - iShow.gr
Caravaggio
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική
Είδος
Μουσικό πρόγραμμα
Διάρκεια
93'
Συντελεστές
Υπόθεση
Πρωταγωνιστής της βραδιάς είναι ο Μικελάντζελο Μερίζι! Ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους της Αναγέννησης, γνωστός ως Μικελάνζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο, ή πιο απλά «Καραβάτζιο».
Το έργο και η ταραχώδης ζωή του ζωγράφου ενέπνευσαν τον Μάουρο Μπιγκοντζέτι, γνωστό από παλαιότερες χορογραφίες του για το Alterbaleto του Regio Emilia, να χορογραφήσει το μπαλέτο «Καραβάτζιο» πάνω σε μουσική του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, που επέλεξε ο Μπρούνο Μορέτι, διασκευάζοντας μάλιστα για ορχήστρα και φωνητικά έργα του συνθέτη.
Το μπαλέτο «Καραβάτζιο» ανέβηκε για το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από σολίστ και το corps de ballet του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, συμμετέχουν διάσημοι χορευτές. Καραβάτζιο, ο Βλάντιμιρ Μαλάχοφ.
Μαζί του δύο θαυμάσιες μπαλαρίνες: η Πολίνα Σεμιόνοβα, και η Μπεατρίσε Κνοπ. Ερμηνεύουν τις αντιθέσεις στο έργο και στη ζωή του ζωγράφου, το φως και το σκοτάδι, την αγνότητα και τον έκλυτο βίο.
Ο Λέοναρντ Γιακοβίνα, κινούμενος ανάμεσα στη βία και την τρυφερότητα, θυμίζει την αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα του ζωγράφου.
Η χορογραφία, αν και αναφέρεται στο έργο του και, ενίοτε, σε γεγονότα της ζωής του ζωγράφου, δεν είναι αφηγηματική, επιχειρεί να μεταφέρει στη γλώσσα του χορού τη ρεαλιστική αμεσότητα της ζωγραφικής του Καραβάτζιο χρησιμοποιώντας ένα στιλ όπου παντρεύει στοιχεία του κλασικού μπαλλετου με το μοντέρνο χορό.
Σκηνοθέτης είναι ο Αντρέας Μορέλ. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί είναι του Carlo Cerri, τα κοστούμια των Kristopher Millar και Lois Swandala. Την Ορχήστρα του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου διευθύνει ο Paul Connelly.
Φωτογραφίες
Συμμετέχουν
Noam Almaz
Boy Caravaggio
Dawn Archibald
Pipo
Σον Μπιν
Ranuccio
Jack Birkett
The Pope
Sadie Corre
Princess Collona
Μπράντον Τζόουνς
Weeping Woman
Imogen Claire
Lady with the Jewels
Ρόμπι Κόλτρειν
Scipione Borghese
Γκάρι Κούπερ
Davide
Lol Coxhill
Old Priest
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz