Αναζήτηση
Europa - iShow.gr
Europa  
1991
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Europa - iShow.gr
Είδος
Ψυχολογικό δράμα, συμπαραγωγή Δανία-Σουηδία-Γαλλία-Γερμανία-Ελβετία, 1991.
Διάρκεια
112'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Ψυχολογική
Δραματική

Ο Λέοπολντ Κέσλερ, ένας αμερικανός με γερμανικές ρίζες, φτάνει στη μεταπολεμική Γερμανία αναζητώντας δουλειά. Ο θείος του θα τον βοηθήσει βρίσκοντάς του μια θέση ως οδηγός τρένου στις γραμμές Zentropa. Όσο θα ταξιδεύει, γνωρίζοντας την κατεστραμμένη κατεχόμενη Γερμανία, ερωτεύεται την Καταρίνα, κόρη του ιδιοκτήτη της Zentropa Μαξ Χάρτμαν.
Παράλληλα, ο Λέοπολντ δε θέλει να πάρει μέρος στη διαμάχη ανάμεσα στους συμμάχους και τους Γερμανούς, και πληροφορείται επίσης για την ύπαρξη μιας τρομοκρατικής ομάδας, ονόματι “Werewolves”, η οποία δρα ενάντια στους συμμάχους. Μαθαίνει επίσης ότι η Καταρίνα ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Όταν ο Μαξ Χάρτμαν αυτοκτονεί, ο Λέοπολντ αναγκάζεται να πάρει θέση πιεζόμενος έντονα από τους Werewolves.

Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Ενδιαφέρουσα αλληγορία για την αίσθηση που κληρονόμησε η Ευρώπη από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ταινία αυτή του Τρίερ κατάφερε ό,τι οι περισσότερες δημιουργίες του: να διχάσει. Πνιγμένη σε μια ατμόσφαιρα μυστηριώδη και υποβλητική, δομημένη ενστικτωδώς, η ταινία καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σύμπαν νοσηρής απόλαυσης και απροσδιόριστης γοητείας.Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών (1991).

Συμμετέχουν
Jean-Marc Barr
Leopold Kessler
Μπάρμπαρα Σούκοβα
Katharina Hartmann
Ούντο Κιέρ
Lawrence Hartmann
Έρικ Μερκ
Pater
Ernst-Hugo Järegård
Uncle Kessler
Jørgen Reenberg
Max Hartmann
Χένινγκ Γιένσεν
Siggy
Έντι Constantine
Colonel Harris
Μαξ Φον Σίντοβ
Narrator (φωνή)
Μπένι Poulsen
Steleman
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551