Αναζήτηση
Η δασκάλα του πιάνου - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Η δασκάλα του πιάνου - iShow.gr
Είδος
Δραματική ταινία αυστριακής, γαλλικής, γερμανικής και πολωνικής συμπαραγωγής 2001 σε επανέκδοση
Διάρκεια
129'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Δραματική
Η Έρικα Κόχατ είναι μια δασκάλα πιάνου που ζει στη Βιέννη. Λατρεύει τον Μπαχ και τον Μπραμς, για την αρμονία, τη μαθηματική ακρίβεια και το ελεγχόμενο συναίσθημά τους. Ζει με τη μητέρα της, η οποία την καταπιέζει και την κατευθύνει σαν να είναι ακόμα το μικρό της κοριτσάκι. Μόνο που η Έρικα έχει επιθυμίες, ανάγκες και στόχους τόσο μεγάλους, τόσο επιτακτικούς που αναγκάζεται να τους κρύβει ερμητικά. Μετά το μάθημα, της αρέσει να πηγαίνει σε sex shops και σε κινηματογράφους drive-in και να παρακολουθεί τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα. Με τους μαθητές της είναι αυστηρή και απαιτητική. Η γυναικεία φύση των άκρων, όμως, θα έρθει στην επιφάνεια όταν εκείνη θα νιώσει έλξη για τον νεαρό, χαρισματικό μαθητή της. Η Έρικα θα αλλάξει το παιχνίδι όταν θα του στείλει μια επιστολή προσκαλώντας τον στις φαντασιώσεις της… Η πειθαρχία στην ψυχή της την αναγκάζει να αισθάνεται μόνο με τον ακραίο πόνο και να ερεθίζεται μόνο με την πιο ακόλαστη ηδονοβλεψία.
Trailer
Πληροφορίες
Δραματική ταινία αυστριακής, γαλλικής, γερμανικής και πολωνικής συμπαραγωγής 2001 σε επανέκδοση

Η ταινία του Μίκαελ Χάνεκε (Amour και Η Λευκή Κορδέλα), που κέρδισε στις Κάννες το 2001, το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής και τα πρώτα Βραβεία Γυναικείας (Ιζαμπέλ Ιπέρ) και Ανδρικής (Μπενουά Μαζιμέλ) ερμηνείας, κυκλοφορεί σε επανέκδοση με καινούργιες κόπιες.

Η πιο συγκλονιστική ψυχολογική κατάβαση στην γυναικεία ψυχοσύνθεση φέρει την πιο δηκτική υπογραφή στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σινεμά.
Ο σκηνοθέτης της εκτελεστικής ψυχρότητας, των αβυσσαλέων παθών και της σιωπηλής έντασης που σε κάνει να παραλύεις όταν γίνεται αντιληπτή, παρουσιάζει την πιο πρωτότυπη ευρωπαϊκή ταινία, που σημαδεύει την καρδιά του κάθε θεατή.
Με διθυραμβικές κριτικές από το φεστιβάλ των Καννών το 2001, τρία βραβεία (Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, Ανδρικής Ερμηνείας για τον Μπενουά Μαζιμέλ, Γυναικείας Ερμηνείας για την Ιζαμπέλ Ιπέρ) και την παγκόσμια απήχηση των θεατών, η ταινία κατέκτησε το ελληνικό κοινό.

Συμμετέχουν
Ιζαμπέλ Ιπέρ
Erika Kohut
Μπενουά Μαζιμέλ
Walter Klemmer
Άνι Ζιραρντό
The Mother
Σουζάνε Λόταρ
Mrs. Schober
Ούντο Σάμελ
Dr. Blonskij
Άννα Sigalevitch
Anna Schober
Cornelia Köndgen
Mme Blonskij
Τόμας Weinhappel
Baritone
Γκεόργκ Φρίντριχ
Man in drive-in
Philipp Heiss
Naprawnik
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551